Tino Zervudachi uuendab 17. sajandi lossi

Disainer Tino Zervudachi valvsa pilgu all värskendatakse Loire orus 17. sajandi lossi tänapäevani tundlikult

Omaniku vanaisa omandas 1940. aastate lõpus ja pärineb maja algselt 17. sajandist, kuigi peafassaad ehitati 18. aastal, kui maja osaliselt põles, ja selle käigus tekkis täiendavaid täiendusi 1800. aastad. Nagu praegune chatelaine räägib, oli selle esimene omanik üks Michel Bégon, mereametnik ja administraator kuningas Louis XIV alluvuses, sündinud lähedal Blois, ühe suurima linna loss Loire. Ta ei ole suur ajalooline tegelane, samuti pole tema ehitatud elukoht ajaloolise tähtsusega, hoolimata selle asukohast Prantsuse aadli südames. Kuid tema nimi elab begoonias - lillel, mille avastas botaanik Charles Plumier, kellega ta sõbrunes Prantsuse Antillidel 1680. aastatel. Nagu juhtub, istutas vanaisa maja ostes terve parteri oma lemmiklilli begooniaid, teadmata, et Plumier on need Bégoni järgi nimetanud.


  • Pilt võib sisaldada mööblitooli puitu ja tugitooli
  • Pilt võib sisaldada siseruumide köögimööbli sisekujundust ja põrandakatteid
  • Pildil võivad olla aksessuaaride aksessuaarid ja pross
1 / 13
Tyleri tugitool, autor Michael S. Smith Jasperi jaoks; kaubandusele. michaelsmithinc.com

Juhus on märkimisväärne, kuid siis on maja sageli rohkem kui selle füüsiliste osade summa. Kodu taastamine ilma selle vaimu ja selles elavaid mälestusi hävitamata on delikaatne küsimus. See on selline koht, kuhu laiendatud perekond puhkusteks koguneb ja kõik nurgatagused on täis mälestusi. Selleks ajaks, kui Zervudachi kutsuti, polnud seda alates 1950ndatest aastatest uuendatud ja see vajas ilmselgelt remonti. Château'le uue elu andmiseks kulus läbimõeldud hoolt ja kolm aastat ehitamist. "Tino ei kehtesta stiili; ta töötab koos sinuga ja olemasoleva mööbliga, ”selgitab omanik. "Parandades seda, mis seal oli, ja lisades hoolikalt uusi asju, tõi ta maja 21. sajandisse."

Ülevalt alla oli kõik ümber seadistatud, ümber paigutatud ja ümber korraldatud. Panipaigad muudeti ajakohasteks vannitubadeks. 20. sajandi keskpaiga krohvlagede tagant tulid välja uhked 19. sajandi talad. Valgus paistis uuesti läbi blokeeritud akna peal magamistoas, kus loodi uus riietusruum. Maja lõunapoolsesse otsa pandi üles suvine elutuba, põhjas talvine raamatukogu. Vanast masendavast sulaste saalist sai uus kutsuv köök ja kitsast, kõledast sahvrist päikseline hommikusöögituba. Iidne veepumpamise süsteem eemaldati keldrist, et teha ruumi võlvitud veinile kelder ja mahukas uus sahver, kuhu mahuvad nüüd köögivilja saadud moosid ja hapukurgid aed.


  • Pilt võib sisaldada taimepuu tüve ja rohtu
  • Pilt võib sisaldada Banisteri käsipuude reelingute sisekujundust siseruumides ja trepikojas
  • See pilt võib sisaldada põrandatega elutuba siseruumides põranda sisekujundus puitmööbli hoone ja lehtpuu
1 / 14

Aedade väliskülg, mida värskendas Louis Benech.


Parim olemasolevast mööblist jäi alles, kuid see taastati, polsterdati ja koliti uutesse rühmitustesse, millel oli parem praktiline ja esteetiline tähendus. Ja seda täiendasid äsja ostetud antiikesemed ja uued esemed, mille on kujundanud Tino Zervudachi & Associés. Kunst kujundati ümber, tehti ümber ja tehti uuesti. Zervudachi tõi saali riputamiseks sisse ühe uue teose, Robert Longo - „château eestkostja”, joonistab disainer - suure rüütli joonistuse. "Nendes vanades suurtes majades on väga sageli trikk lihtsalt see, et need jälle mugavaks muuta," ütleb Zervudachi. Ja kui pere kogunes esimesteks jõuludeks äsjavalminud koju, oli üksmeelne otsus, et tema tervitatav vaim oli võimsamalt kui kunagi varem.

Üks keerukamaid ümberkujundusi viidi läbi peatrepil, mis pöördus algul vastupäeva ja peatus teisel korrusel. Zervudachi ja arhitekt Sébastien Desroches kavandasid uue trepi, et pöörata päripäeva ja tõusta veel üks lugu, ülemisele korrusele, kus kujundus meeskond muutis väikeste lastetubade hulga hubasteks tubadeks ja vannitubadeks ning pööningu suureks televiisori- ja mängutoaks. räästa. Kui karniis sinna üles tõsteti, selgus, et trepp taastati algsel kujul. Võib-olla seetõttu tundus see perekonna jaoks täpselt õige. "Nad ei mäletanud isegi, kuidas see oli olnud!" Hüüatab Zervudachi.

Maastikukujundaja Louis Benech suhtus aeda sarnaselt. Autovabad vaated ja avatud vaated piirasid hekid ümber ja nüüd kaitsevad hiiglaslikud seeriad maja sissesõidutee eest. Park täideti uute igihaljaste ja hea asetusega Bernar Veneti skulptuuriga. Jugapuu varjab basseini ja sellest kaugemale ulatuva oja kaugemal kaldal kasvavad veetaimed. Benech ladus maha ka vana viljapuuaia, istutades noored viljapuud ning lillede ja köögiviljade segu. Väikeses aias on paar ametlikku parterit, mis on istutatud - "metsikus vaimus," ütleb Benech - kanarbike ja kõrrelistega. Majast näeb tamme, magnooliaid ja veel kord majaseina ääres luksuvat suurt seedrit: begooniad.

instagram story viewer