AD 100: Campion A. Platt

Kuva slaidiseanss

Algas see, kuidas need asjad sageli käivad: paar soovis rohkem ruumi. Mary Bernard ja Tom Regan töötavad väärtpaberite valdkonnas. Nad reisivad palju ja koguvad kunsti ning nende kiirelt kulgenud ja kavandatud elu nõudmised olid ületanud nende varasema elukoha Manhattani Upper East Side'is. "Me tahtsime suuremat korterit," ütleb Tom Regan, "ja me tahtsime sellist, mis sobiks hästi meelelahutuseks." Samuti polnud see kõik: nad otsisid ka seda tabamatut elementi, mida tuntakse võlu nime all. Ja oh, jah... "Väliruum - isegi väike ruum - oli kohustuslik," lisab Regan.

Sellise soovinimekirjaga olid kompromissid vältimatud. Paar leidis läbi aiaga põrandakorrusega dupleksi, mis koosnes pruunikivi kahest esimesest korrusest - kuid see oli Murray Hill, madalama kesklinna elamurajoon, mida nad polnud tõsiselt kaalunud, ja see oli arhitektuuriline mishmash. Esimese korruse lõhestas kitsas kõrgendatud koridor, mis pani raamatukogu selle otsas tunduma "nagu nahkhiirekoopas", mäletab Regan. Teisel korrusel oli eesruum, mis oli jagatud kaheks väikeseks kambritaoliseks magamistoaks, mille keskaken oli ümbritsetud žürii poolt tagatud kolmnurkse aknaseinaga. Jagatud salongi taga oli kõrge lagedega riidest peamagamistuba, mis oli maalitud kahvaturoheliseks, mis tundus arstikabinetis kodusem kui Manhattani pruunikivi.

Esimese korruse lõhestas kitsas koridor, mis pani raamatukogu selle otsas tunduma "nagu nahkhiirekoopas".

"Olime näinud Campion Plati loomingut," ütleb Regan, "ja pärast kolme disaineri küsitlemist valisime ta, kuna tal oli kohe nägemus kuidas lahendada vooluprobleem ja tõeline põnevus ruumi üle. "Rääkimata plaanidest, mis kahekordistaksid paaril olnud eelarvet oodatud. Kuid Platt ütleb: "Neil oli olnud fantaasiat hea kondiga koha ostmiseks ja nad nägid, et põrandaplaan tõi kaasa reaalsed võimalused."

Bernard "soovis, et esik näiks galeriina, kus oleks palju avatud ruumi", ütleb Platt - kuid disainer läks talle paremini. Ta soovitas esimesel korrusel olulist struktuurimuudatust: ebamugava kõrgendatud koridori välja rebimine, liikumine see ühele küljele ja kõrvaldades astmed, tagades seeläbi katkematu voolu esikust saali raamatukogu. Selle ühenduskoridori ühel küljel oleksid süvendid paari Tangi dünastia skulptuuri kogu eksponeerimiseks; teisel pool oleks ruumi kapile ja külaliste vannile. Sissepääsu juures asuv pööninguruum oleks topelt kui galerii ja ametlik söögituba.

Bernard ei soovinud tavapärast söögilauda, ​​vaid pigem "midagi, mis nägi välja nagu skulptuur", ütleb Platt - nii et ta kujundas ja ehitas prantsuse haavast laua, mille kuju oli piklik kikilips, mõlemas otsas sügavad sälgud ja mis oli kinnitatud roostevabast alusele. terasest. Seejärel ümbritses ta selle valgete sükamoorist tugitoolidega, mis kutsusid esile Charles Rennie Mackintoshi kujunduse ja katsid varem punased ja rohelised seinad kreemja elevandiluuga.

Neutraalne palett mitte ainult ei muutnud seda ühendavat tubade komplekti harmooniliseks tervikuks, vaid toimis ka fooliumina paari kunstikollektsioon, millest Platt - tavaliselt monokromist - tuletas paar tugevat värvilist puudutust, mis tema kujundus. Raamatukogus vaipkattega valge lehmanahk ja täidetud valgete või valkudega kaetud Plati kujundustükkidega, esiseinal ripuvad silmatorkavad mandariinist siiditaftapaneelid, kus neid saab liigutada nagu shoji-ekraane, et katta aknad. Elavat värvi kajab nende ees seisev John Grillo guašš ja jälle - nõrgemini - saali Tangi skulptuuride glasuurid.

Hoolimata radikaalsete muutuste lühikokkuvõttest teadis Platt, millal tuleb piisavalt hästi üksi jätta. Ta puudutas vaevu kööki - "lihtsalt värvikihti" - ja selle taga asuvas endises söögisaalis, nüüd kabinetis, müüris ta lihtsalt ahvatleva vaatega akna kinni ja sisustas toa mugavates, funktsionaalsetes tükkides, mis sobivad hästi meelelahutuseks - sealhulgas kollane diivan, mis võtab Franco palve maalil sidrunite värvi kaminahi.

Ülakorrusel olid Regan ja Bernard plaaninud kapteni vanni ümber teha, mille mustade plaatidega vaipkatted ja peegeldatud seinad tundusid hotellitasemel teistmoodi; kuid Platt veenis neid magamistoa koridori välja kiskuma ja ümber mõtlema - kus oli ebamugav trepp - samuti riietusala ja kapp kogu selle pikkuses. Tema lahendus hõlmas kohandatud kirsikappe ja paigutas riietusruumi nutikalt ühele tasapinnale, vann teisele tasemele ja peamine magamistuba ise kolmandale tasapinnale. Magamistoas, võttes waincotingu käest vihje, ehitas Platt loorberisse istekoha ja tõstis 19. sajandi marmorist mantli Veneetsia peegliga, mis teostab klassikalist teemat. 1940. aastate Veneetsia klaasist sekretär ja Plati enda kujundatud nikli ja rohelise vaiguga külglauad segunevad vaikselt vanemate tükkidega, et luua rahulik magamiskeskkond.

Taastatud eesruumis soovis Bernard "teatritunnet", ütleb Platt. Nii lõi ta täissuuruses salongi, millel olid Veneetsia-kipsist seinad, abae laed ja karm valge Thassos kroonvormini ulatuv marmorist korstna rind, millel ripub ebatavaline 19. sajandi alguse Veneetsia peegel. Enamik sisustust pärines tema kohandatud kollektsioonist, kuid pièce de résistance pärines Marseille'i hotellist: massiivne 19. sajandi prantsuse kullatud sohver, mis on kaetud kreemja siidiga, kogu selle otsaga tutiga pikkus. Selle pilk-mind-rokokoo-lollakas tõmbab kogu ruumi tähelepanu alla.

Lõpuks - eriti kuna nad ei käi sõprade seltsis telkimas ega hotellides, nagu seda tehti ajal nende renoveerimise halvim - nad tunnevad, et said uue kodu, mida nad tahtsid, kui nad esimest korda koju läksid jahindus. "See on suurepärane koht meelelahutuseks, sest toad on intrigeerivad, kuid samas ka kutsuvad," ütleb Regan. "See oli palju rohkem tööd, kui me alguses ootasime - kuid me oleme palju õnnelikumad kui me kunagi varem oleksime olnud, kui me poleks seda teinud."

instagram story viewer