Sellel klassikalisel Greenwichi küla linnamajal on moodne interjöör

New Yorgi Greenwichi küla ajaloolises linnamajas jätkavad Steven Harris Architects ja Fox-Nahem sealt, kus Paul Rudolph pooleli jäi

Tänavalt võiks arvata, et see oli Greenwichi küla põhiline linnamaja - kõik punased tellistest müürid ja Kreeka taaselustamisviisid. Kuid selle klassikalise fassaadi taga peitub diskoaegse bravuuri jäljend. Renoveeritud Paul Rudolph 1970. aastate lõpus avaneb kodu eksperimentaalse ruumide jadana, kus on kahekordse kõrgusega elutuba, mis vaatab tagaaeda läbi skulptuurse aknaseina ja konsoolvõrega. "Esi- ja tagaosa vahel on selline ebatavaline pinge," märgib arhitekt Steven Harris, kelle firma hiljuti värskendas maja koostöös disaineriga Joe Nahem.

Kui praegused omanikud Paul ja Erin Pariser neli aastat tagasi kinnistu ostsid, vajas see veidi abi. ("See koht oli täielik segadus," ütleb Erin ega pane asjadele liiga peenet punkti.) Sellest, mida kõik oskasid tükeldada koos oli Rudolphi esialgne plaan rööpast välja lükatud tema klientide lahutuse ja sellele järgnenud rahakoti karmistamise tõttu stringid. Seetõttu jäid eesruumid puutumata, säilitades oma 19. sajandi iseloomu. Trellid hukati vahepeal puidust kaks-neli, mitte Rudolphi armastatud pronksist. "Oli ilmne, et puit pidi olema metallist," ütleb Harris, kes konsulteeris Rudolphi kaasaegsete projektidega, sealhulgas hilise arhitekti Beekman Place'i elukohaga.

Küla linnamajas oli Rudolphi poolt lõpule viidud aeglustunud. Võred kõverdasid, trepid olid varisemise äärel ja akna sein oli vajunud, põhjustades tihendite purunemist ja klaaspaneelide udustumist. Kaunistus oli vahepeal õnnetult dateeritud - et mitte öelda katusest, mis oli muutunud HVAC-seadmete rägastikuks. Kuid kui kaosest mööda näeksite, kostis Rudolphi skeemi energia ikkagi. "Selle maja ostmiseks kulus mõnel julgel visionääril," ütleb Harris pariislaste kohta. "Hakkasime koos Rudolphi kavatsusi lahti harutama." Nahem lisab: "Tema renoveerimine oli nii lahe eksperiment."


  • Pilt võib sisaldada linnalinna linnamaja kõrghoone kortermaja sisekujundust ja eluaset
  • Pilt võib sisaldada käsipuud ja piirdeid
  • Pilt võib sisaldada paekivist piirde käsipuu verandaaia õues lehtla ja siseõue
1 / 4

Taastatud 19. sajandi fassaad.


Disainimeeskonna jaoks esitas projekt huvitava juhtumianalüüsi säilitamise osas, modernistlikke imesid on Greenwichi küla ajaloolises piirkonnas harva. "Maamärgikomisjoni küsimus oli, kas see halvenev fassaad, mida täna ei lubata, on oluline säilitada?" selgitab ettevõtte partner John Woell Steven Harris Arhitektid kes oli projektiarhitekt. "Me töötasime koos nendega, et öelda:" Jah, on, nii et leidkem viis, kuidas austada seda, mis seal on, aga tunnistame ka, et see laguneb. ""

Täieliku renoveerimise käigus loodi tagumine fassaad uuesti pronksist, mille võre külge lisati klaasist käik vormige see funktsionaalsest elemendist rõduks. Vahepeal oli lubatud lisada katusel tingimusel, et see erineb visuaalselt Rudolphi tööst - saavutus tänu peenele tagasilöögile ja pronksist aknakraanide kasutamisele, mis on inspireeritud sarnastest Rudolph’s Yale Art and Architecture'is Hoone. Seevastu tänavapoolne välis- ja esik oli taastatud, et rõhutada nende ajaloolist iseloomu.

"Selles majas on nii eriline, nagu see oli ja kuidas see praegu on, selle keerukus - ruumide kaskaad, kõik need kihid," märgib Woell. "Pole kahtlustki, et Rudolph oli tõeline kunstnik, keegi tugines sisemisele visioonile." Nagu Harris lisab võre üle järele mõeldes: "Mis tahes praktilisel või rahalisel tasandil on see absurdne, väga retooriline žest. Kuid see on selle maja üks suur rõõm. ”

instagram story viewer