Savin Couëlle kujundab Dubais rannaäärse elukoha

Arhitekti inspireerisid rannaäärse kodu loomisel islami ja lääne kultuurid

See artikkel ilmus algselt 2005. aasta augusti väljaandes Architectural Digest.

Mõnikord kujundavad maja kujunduse maastiku ja vaate kaalutlused. Või võib see olla klientide iseloom - nende pärsia miniatuuride kollektsioon või sisseehitatud rajad mängutranspordirongile, mis loopib elutuba. Maja puhul, mille arhitekt Savin Couëlle Dubais perre eostas, ei seisnenud mitte ainult ranna asukoht ja nende soov sheikhdomi keerukust islami ja lääne, kohaliku ja globaalse, traditsioonilise ja kaasaegne. Couëlle paigutas oma disaini keerulisse kultuuri, nii et kujundus pidi reageerima mitterahaliselt, kihiliste piltide ja sõnumitega, mõned segamini. Prantsusmaal sündinud, rahvusvaheliselt praktiseeriv Sardiinias tegutsev arhitekt Couëlle kehastab ise kultuurilist paljusust, mida ta lisas Dubai rannikul leitud keerukusele.

Nagu paljud tema kaasmaalased ja Araabia lahe osariigi kaaskodanikud, oli klient, nagu Couëlle ütleb, "kõrbe mees" - kuid kellel oli kinnisvara rannas. See tähendab, et ta oli araabia kultuuris juurdunud traditsioonide mees, kes vaatas nüüd kõrbest välja ookeanidele, mis toovad muutusi pealinna sadama kaudu.

Nagu paljudes araabia maades asuvates elukohtades, pidid ka majad olema perega, isegi kui need olid Lääne suunitlusega tiib - maja "pehmem külg", ütleb Couëlle - pluss veel üks osa külastajatele, millel oleks kindel kohalolek. Siis oli majal vähemalt kaks olemust. "Muidugi tahtsin austada islamit, kuid ei tahtnud jäljendada islami arhitektuuri," ütleb ta. "Tahtsin muuta maja isikupäraseks ja originaalseks."

Lavalike mustriga metallvärav, Couëlle'i disain, mille ta oli välja töötanud Sardiinias, avaneb suurele mootorile kohus piiratud L-kujulise majaga, millel on kaks peamist ust, üks pere tiibu, teine ​​avalikkust jaotises. "Sisehoov on maja tugipunkt, mis pöörleb meeste ja naiste tiibade, elude täiusliku jaotuse idee poole," ütleb Couëlle. "Cour d'honneur jätab mulje amplituudist ja kainusest."

Sardiinias riffib Couëlle põliselanike arhitektuurist, mille ta naturaliseerib iidsetest puudest keerduvate jäsemetena jäetud kivide ja taladega. Dubais lähtus ta oma disainis kohalike hoonete traditsioonilisest müüritise arhitektuurist, mille ta hübridiseerib välismaiste mõjutustega.


  • Sardiinipõhine arhitekt Savin Coulle sai ülesande kujundada elukoht kliendi rannaäärsele saidile Dubais
  • Coulle tõi Dubaisse oma käsitööliste meeskonna, et mõista oma disaini nõtkusi
  • Vastuvõtupiirkonna eklektiline sisustus valis kliendi naine
1 / 7

Sardiinias tegutsev arhitekt Savin Couëlle telliti Dubais asuva kliendi rannaäärse elukoha kujundamiseks. Maja kivist ja krohvist esikülg on suunatud Sardiinia graniidist valmistatud laia sisehoovi poole. Nurgatorn sulgeb peatrepid ja jagab plaani kaks peamist tiiba - avaliku ja privaatse.


Nagu oleksid Veneetsia kauplejad just pärast oskuslike müürseppade mahavõtmist sadamast lahkunud, piirneb akendega täpse geomeetriaga lõigatud kivi. Pronksist välisuksed on kujundanud François Thevenin, vihjates islami arhitektuurile: need tekitavad imestust ja annavad aimu, et sisenete erilisse maailma. Couëlle pole mitte ainult rändav arhitekt keskaegsete gooti arhitektide kombel, vaid ta toob oma töösse ka rändrühma käsitöölisi, kes töötavad välismaa saitidel. Nad suudavad teostada allkirjaga meisterdatud detaile, mis eristavad tema tööd mehaanilise tootmise ajastul.

Ka kliendid jätsid selged sõrmejäljed. Abikaasa reisib palju ja on välismaalt tagasi toonud arhitektuuriartefekte ja antiikesemeid, mille Couëlle disaini integreeris. Kergelt soontega valgest marmorist kolonnid raamistavad sissepääsu söögisaali ning terrassides kohisevad Provence ja Liibanoni purskkaevud. Kõige meeldejäävam on vaade marmorist nikerdatud Indiast pärit peene mõõtmetega aiapaviljon, kust avaneb vaade merele.

Naine võttis interjööri ja stiilide segu väljendab tema huvide laiust. Magamistoaks valis ta Prantsuse boiseries, istumisnurga jaoks Pärsia vaibad ja nahast klubitoolid, mis meenutavad Londoni meesteklubi.

Pärast mootorratast, mille Couëlle kujundas maja privaatsust valvava sümboolselt kaitsva piirkonnana, paljastavad interjöörid araabia kultuuri suurt austust külalislahkuse vastu. Nad on vastutulelikud, rikkaliku mõõtmetega tubades on helde mööbliga. Plaatide, marmorist ja kõrgete lagedega siseruumid on lahedad ja värskendavad. Autoväljaku paksude seinte taga on arhitekt loonud jaheda mikrokliima.

Kuigi see on rahulik ja mugav, on interjöörid keskkonnadiplomaadid, kes vahendavad maja maapinna, kus autod parkivad, ja aedade vahel. Interjöör on künnis, mis toob külalisi ja elanikke aeda, kõige kallimaid ja araabia maja kallis osa - veetõus ja rohelus, mis peegeldab lubadust paradiis. Traditsioonilised majad ümbritsevad tavaliselt sisehoovi, kuid sel juhul on aed rohelussadam, kust avaneb vaade merele.

Kõrgendades saidi toimetamist merre, arendab arhitekt vee temaatikana, planeerides selle edasiliikumise, väikesest kivist basseinist kuni perekonna tiibaga paralleelse kanalini, suure ujumisbasseini, ranna ja ookeanini kaugemale.

Haljastuse kavandas klient ise, valides välja taimi, arendades taganemist, mis laiendab maja rafineeritud tundlikkust. "Ta on suurepärase maitsega mees ja ta importis kõik puud," ütleb Couëlle, "aga me tegime seda koos, püüdes luua aia ja maja vahel harmooniat. Need kaks abielluvad. "

Ees rängas majas sulab tagaosa. Aiast kolab 30 000 ruutjalga struktuur nagu episoodiliste hetkede küla, nagu oleks see aja jooksul kasvanud.

"Püüdsin jätta muljet, et maja on alati olemas," märgib Couëlle. "Mind huvitab looduse austamine ja kliendi naha sisenemine, tema iseloomu mõistmine ja dekodeerimine. Minu jaoks on kõige suurem kiitus see, kui klientidel endal on mulje, et nad tegid kodu. "

instagram story viewer