Ron Radzineri California kodu toimib ümbritsevaga täiuslikus harmoonias

Arhitekt Ron Radziner kujundab oma pere kodu pikkade, lahjade mahtude koosseisuna, mis nihkuvad ja avanevad vastusena selle Los Angelese metsas asuvale saidile

Võiks põhjendatult eeldada, et arhitekti enda maja avalduse esitab ja sellega seoses kodu Ron Radziner loodud endale, ei valmista tema naine, graafika- ja ehtedisainer Robin Cottle ning nende lapsed Asher ja Lexi pettumust. Los Angelese Mandeville'i kanjonis metsasel maatükil paiknev struktuur deklareerib oma põhimõtted sotto voce: joone lihtsus, vormisääst, materjalide selgus, harmoonia loodusega. See on sõnum, mis on tuttav kõigile, kelle tööd on jälginud Marmol Radziner, koos Leo Marmoliga 1989. aastal asutatud disaini- / ehitusfirma Radziner, mis on tuntud nii oluliste modernistlike majade täherestaureerimise kui ka peene detailse kaasaegse loomingu poolest.

„Igasuguse arhitektuurse disaini osa määrab sait. Jah, arutasime Robiniga vajalikke ruume, kuidas tahame elada jne. Kuid maja kuju arenes välja põhilistest kaalutlustest, kuidas see maal istub ning kuidas puud ja vaated omaks võtab, ”tõdeb Radziner.

Pere uue kodu puhul on Radzineri ja Cottle valitud sait selgelt erinev nende suhteliselt linnalikest kruntidest, mida nad varem on asustanud. „Elasime Veneetsias [Californias] ligi 25 aastat ja ausalt öeldes armastasime seda. Saime enamuses kohtades rattaga sõita. Kuid sõit Asheri ja Lexi kooli juurde oli lihtsalt liiga pikk ja kurnav, ”selgitab Cottle, meenutades paljude liikluses piinatud Angelenode tuttavat nuttu. “Kanjoni elu on kindlasti muutus. Tunne on nagu elaks pargis, ”lisab ta.

Üle kinnistu laiali puistatud sükamooripuud annavad bukoolikogemusele tooni. "Maja sisestamine saidile oli nagu nuputamise nuputamine. Kujundasin maja libisevate tasapindade ja ristkülikukujuliste mahtudena, mis peatuvad ja hakkavad puid ära mahutama, ”märgib Radziner. “Otsustasin uurida ka ideed teha maja, kus on ainult tumedad materjalid. Mul on praegu piisavalt kargeid valgeid seinu. "

Palett sisaldab Taanist imporditud peenikesi käsitsi valmistatud telliseid, millel on tumehall värv; nende väikesed puudused annavad materjalile orgaanilise serva, mis tundub kohasele sobiv. Kui tellisseinad ankruerivad maja maapinnale maa külge, paistab hõljuvat ülemine korrus - pingul ristkülikukujuline tsinkpaneelide ja klaasseinte koostis. Siseseinad on mitmekesiselt kaetud suitsutatud riftsaega tammega ja kergelt sõmera krohviga, mis võtab valguse kätte saades sametise valamise. "Mulle meeldib kogemus liikuda suhteliselt pimedatest ruumidest valgusega üle ujutatud ruumidesse. Näiteks on sissekanne veidi varjatud, kuid siis jõuate elu- / söögitoa / köögi ala heledasse avatusse. Järsku on see kõik puud ja valgus, ”ütleb Radziner.


  • Peretuba.
  • Köögisaar.
  • Peretuba.
1 / 7
Päikesevalgus valgub suurde tuppa; Tony Lewis joonistamine; kohandatud credenza kohta, vaas Adam Silverman ja Mehhiko vintage skulptuur.

Massiivsed klaasiliugurid ühendavad mahuka esimese korruse välitekiga ja basseiniga sisuliselt L.A. Radziner säilitas topograafia õrna nõlva ja tõstis basseini kolm jalga maast eemale, jättes taas mulje, nagu oleks maa kohal hõljuv ehitis. Eraldi seisev telliskivisein koos välikaminaga määrab välistoa serva.

"Tundub, et veedame väljas nii palju aega kui siseruumis. Siin on soojem kui Veneetsias, nii et see aitab, ”ütleb Cottle, viidates taas armastatud mereäärsele kogukonnale, kelle ta koos Radzineriga aja, liikluse ja mõistlikkuse huvides hülgas. Küsimusele, kas nad kavatsevad Veneetsiasse tagasi pöörduda, kui Asher ja Lexi on ülikoolist lahkunud, mäletab paar paari. "Me kindlasti mõtleme sellele," pakub Radziner. "Aga meile meeldib see siin... praeguseks."

instagram story viewer