Põhja-Carolina elukohast saab arhitektuuriline näitus

Arhitektuuribüroo Gluck + poolt arreteeriv Põhja-Carolina õhusõiduk kiirgab sooja modernistlikku jahedust, ühtlustades samal ajal oma Blue Ridge Mountainsi taustaga

See artikkel ilmus algselt 2014. aasta augusti väljaandes Architectural Digest.

Iga arhitekt, kelle ülesandeks oli kujundada mägimaja, mis on selle elupaigale sümpaatne, on sama väljakutse: kuidas leppida tipu enda - kalju, kõrguse, kliima, nõlva, kõrgusega vista. Vaatamata paratamatule soovile tippkohtumisel ehitades domineerida topograafia üle, võib tagasihoidlikuma majutuse omaksvõtmine olla mõnikord parem tee kodumaise õndsuse saavutamiseks pilvedes.

Mõelgem New Yorgis asuva arhitektuuribüroo loodud erakordsele majale Gluck + Põhja-Carolina Blue Ridge'i mägedes. Asub kinnistu kõrgeimast kohast allpool, puudega rõngastatud vajunud heinamaa servas ja saja miili vaatega kuristiku lähedal Charlotte'i eredad tuled tagavad elukoha elegantse tasakaalu särituse ja kaitse vahel, suure kõrguse hiilguse ja maandatud vahel puhkama. Kõik see saavutati, järgides piisavalt rangeid keskkonnastandardeid, et projekt saaks LEED Silveri sertifikaadi.

Klient, ettevõtte juht, kes on tuttav Gluck + leidliku tööga läbi oma sõpradele mõeldud maja, kaasatud firma asutaja Peter Gluck ja tema poeg, direktor Thomas Gluck, et luua tervitatav, kuid ebatraditsiooniline taganemisvõimalus tema kaugele ulatunud kolme põlvkonna jaoks pere. "Ta tahtis midagi kaasaegset ja mugavat, kohta, mis oleks tõeliselt eriline," ütleb Peter. "Me tulime kivide ja palkide esteetika kaasaegse tõlgendusega, kus ruumide keerukus ja rikkus reageerivad otseselt maastikule."

14 000 ruutmeetri suuruse maja visuaalse mõju minimeerimiseks mõtlesid nad selle välja madalate, ühendatud köidete reana, mis olid paigutatud kõrvuti mööda harjajoont. Peamine paviljon sisaldab sissepääsu tasandil avatud elutuba, söögituba ja kööki, põhikomplekt, bassein, kodukino ja jõusaal ühe korruse all. Viimaste ruumide nikerdamine allpool olevast nõlvast annab heinamaa poolelt ühe loo mulje. Kaks teist peaaegu iseseisvat struktuuri - mida Glucks nimetab kajutiteks - pakuvad kolm magamistuba tükiks nendeks aegadeks, kui kogu kliendi klann on kokku pandud.

Kodu peamine kontseptuaalne ja füüsiline organiseerimisfunktsioon on virnastatud valge tammega sein, mis ulatub läbi interjööri ja maastikku ning kajab kuivama asetsevate massiivsete saematerjalide tihe vorm ja staccato rütmid - tavaline nähtus piirkonnas, kus metsaraie ja mööblitootmine on juba ammu olnud alustalad. See selgroog moodustab suletud koridori ühe külje, mis ühendab külaliste paviljone peahoonega. Saal oli kavandatud meenutama välikäiku, looduslikust lõhestatud sinise kiviga katuseaknad, tammeseina osadesse istutatud luuderohu tihnikud ja maast laeni ulatuvad klaasist avarused heinamaa.


  • Pilt võib sisaldada elamuhoonet puu taim loodus looduses Villa House Fir Abies Maapiirkond ja varjupaik
  • Pilt võib sisaldada Plant Grass Fieldi välimuru ja golfiväljakut
  • Pilt võib sisaldada mööblilaua sisekujundust siseruumides Elutoa põrandakate Elamuehitus ja sisekujundus
1 / 9

Arhitekt Peter Gluck ja tema poeg Thomas kujundasid ärimehele ja tema perele Põhja-Carolina Blue Ridge'i mägedes selle julgelt kaasaegse taandumise. Elukoha kaunistas Jorge Rosso Architecture / Interiors; Starr Whitehouse'i maastikuarhitektid ja -planeerijad rafineerisid maad.


"Meid võlusid laotud saematerjali kujutised, kuid idee valmistooteks tõlkimine nõudis palju oskusi," selgitab Thomas. Efekti kordamiseks tegi Glucks koostööd piirkondlike puuseppade, saeveski töötajate ja raamijatega, et moodustada tuhandetest tammetükkidest koosnev kompleks. "Saime luua midagi ehtsat kvaliteeti, mis on kogukonnaga seotud," ütleb ta.

Maja väljakaevatud madalamal tasapinnal piiritleb siksakiline Apalaatia kivist sein nii puhkealade mitmekesisust kui ka mahukat kaptenivanni. Sarnaselt ülakorrusel asuva tamme kolleegiga ulatub karm kivitasap väljapoole, rõhutades veelgi struktuuri ja maastiku olulist sidet. See soov tuua eluruum ja perekond loodusele lähemale väljendub ka Glucki ökoteadlikes kujundusotsustes, mis tagasid elukoha LEED-sertifikaadi. 15-kilovatine tuuleturbiin, kütmiseks ja jahutamiseks kasutatavad maakütte kaevud, haljaskatused ja ulatuslikud päikesesulgurid teevad kõik selle, et anda puhkemajale süsinikdioksiidi jalajälg.

Vahepeal viib dekoratsioon kõrvale nii fantaasiarikka hoone kui ka saidi poole. "Meie sisustasime suurema osa majast, sest hämmastavad vaated on show tõelised tähed," ütleb Miami sisekujundaja Jorge Rosso. "Kuid me lisasime piisavalt pehmeid detaile, et olla võimas arhitektuur fooliumina ja muuta see koht mugavaks." Sammaldunud rohelised, mullaseid neutraale ja ümbritsevale maastikule noogutavaid sügavaid hallikesi elavdavad torkavad sarlakid noodid, sealhulgas esiuks. Visuaalset huvi pakuvad ka erinevad kohaspetsiifilised kunstiteosed, nagu 150 sissekeeratud maali rühm Klari Reisi petri tassides, mis on välja pandud sissepääsu lähedal asuvas saalis.

Glucksi jaoks peitub Põhja-Carolina projekti edu looduse ja arhitektuuri sihipärases ja intensiivselt lähenemises. Pilkupüüdvad detailid, nagu konsooliga aknaiste, mis näib hõljuvat suure ruumi klaasiseinte kohal - vastavalt "struktuurilisele turneele". Peetrus - suurendab mägielus leiduvat elevust, samas kui tundlik planeerimine võimaldas arhitektidel säilitada olemasoleva ilu heinamaa.

"See oli meie eesmärk - optimeerida seda uskumatut saiti erinevate kogemuste ja erinevate külastajate gruppide jaoks," ütleb Thomas. "Peamine oli mäestiku omaksvõtmine, mitte selle vastu võitlemine."

instagram story viewer