Tämä modernistinen puinen rantatalo sijaitsee Tanskan rannikon pohjoiskärjessä

Skagen, Tanskan pohjoisin kaupunki, sijaitsee pitkällä niemimaalla, jota reunustavat rannat, jotka ulottuvat kahden meren väliin. Sen kärjessä seisovan voi katsella, kuinka Kattegatin merialue aallot törmäävät Pohjanmeren vesiin.

Arkkitehti Mathias Brockdorff vietti siellä lapsuuden lomat, ja nyt hän on rakentanut dyynille talon, joka on samalla perinteinen ja moderni. Sisällä koti on ihanteellinen paikka hänen suurperheelleen tapaamiseen. Ulkopuolella maalatut seinät ja olkikatto ovat juhla niin kutsuttua mustaa aikaa 1870-luvun Skagen, jonka aikana monien läheisten haaksirikkojen hiiltyneet puutavarat rakennettiin uudelleen kodeissa.

"Skagen on vain kaunis paikka", Brockdorff sanoo. ”Tulimme tänne paljon, kun olin nuori. Vanhemmillani on pieni talo, mutta se on vain 35 neliömetriä ja on eristetyllä alueella. Aloitin ensimmäiset luonnokset kolme tai neljä vuotta sitten, mutta todellinen lähtökohta oli perheen laajentuminen. Minulla on nyt kaksi lasta, ja sisarellani on juuri ollut yksi, joten halusin luoda suuremman talon, johon [voisimme] kokoontua - mutta tekisin sen oikealla tavalla, oikeaan aikaan ja oikealla rahalla. "

Hän suunnitteli talon oman yrityksensä kautta, MDB toimii. "Se on pieni yritys, vain minä, joka toteuttaa projekteja innostukseni ja intohimoni hyvään arkkitehtuuriin", hän sanoo. Uuden kodin rakentaminen kesti vuoden, jota usein valvovat Brockdorffin vanhemmat.

Asunnon sisällä Brockdorff loi joukon vyöhykkeitä, jotka edistävät avoimuuden tunnetta. Keittiö, joka sijaitsee muutaman senttimetrin päässä rakennuksen keskiosasta, on sen tarkoituksellinen sydän. Tämä johtuu siitä, että pääsy yhdessä ystävien ja perheen kanssa - etenkin aterian aikoina - oli niin tärkeää.


  • Rantatalo
  • Rantatalo
  • Rantatalo
1 / 10

Olkikatto ja mustaksi maalattu puinen ulkopinta yhdistävät talon Skagenin historiaan, jossa haaksirikosta hiiltynyttä lannerangaa käytettiin usein koteihin.


Kaiken kaikkiaan koti on paikka, jossa jokainen voi tuntea olonsa rento, etenkin Brockdorffin tarkoitetut vieraat. Arkkitehti lisäsi akustisen katon vaimentamaan melua isänsä tinnituksen valossa. Lisäksi hän on aina tietoinen siitä, että nuoret eivät halua viettää koko ajan vanhempiensa kanssa, ja hän loi alueen, jossa he voivat vetäytyä iPadiensa ja lelujensa kanssa. Sen liitettävyys kodin keskustaan ​​varmistaa, että he tuntevat silti olevan osa mitä tahansa kokoontumista.

Lämpiminä päivinä elämä virtaa helposti ulos terassille. Ranta on vain lyhyen kävelymatkan päässä, ja ympäröivä maa on osa suojattua luonnonsuojelualuetta. "Tiedän, että se on klisee, mutta talo todella luotiin sisältäpäin", Brockdorff sanoo. "Se tunne, että voit vain mennä istumaan puun alle, siellä oli minulle todella tärkeää."

instagram story viewer