Tässä klassisessa Greenwich Villagen kaupunkitalossa on moderni sisustus

New Yorkin Greenwich Villagen historiallisessa kaupunkitalossa Steven Harris Architects ja Fox-Nahem lähtevät sinne, missä Paul Rudolph lopetti.

Kadulta luulisi, että se oli olennainen Greenwich Villagen kaupunkitalo - kaikki punaiset tiilet ja kreikkalaisen herätyksen kosketukset. Mutta sen klassisen julkisivun takana on disco-aikojen bravueraus. Remontoitu Paul Rudolph 1970-luvun lopulla koti avautuu kokeellisena tilojen sekvenssinä, jossa on kaksinkertainen olohuone, joka näyttää takapuutarhaan veistoksellisen ikkunaseinän ja ulokkeellisen ristikon kautta. "Etu- ja takaosan välillä on tämä epätavallinen jännitys", toteaa arkkitehti Steven Harris, jonka yritys päivitti äskettäin talon yhteistyössä suunnittelijan kanssa Joe Nahem.

Kun nykyiset omistajat, Paul ja Erin Pariser, ostivat kiinteistön neljä vuotta sitten, se tarvitsi apua. ("Paikka oli täydellinen sotku", Erin sanoo, asettamatta asioille liian hienoa pistettä.) Siitä, mitä jokainen osasi palata yhdessä Rudolphin alkuperäinen suunnitelma oli suistunut hänen asiakkaidensa avioerosta ja sitä seuranneesta kukkaron kiristämisestä jouset. Tämän seurauksena etutilat jätettiin koskemattomiksi säilyttäen 1800-luvun luonteensa. Säleikkö puolestaan ​​teloitettiin kahdesta neljään puuhun eikä Rudolphin rakastamaan pronssiin. "Oli ilmeistä, että puun oli tarkoitus olla metallia", kertoo samanaikaisia ​​Rudolph-hankkeita, muun muassa edesmenneen arkkitehdin oman Beekman Placen asuinpaikka, Harris.

Kylän kaupunkitalossa Rudolphin tekemät asiat olivat hajonneet. Säleikkö taipui, portaat olivat romahtamisen partaalla ja ikkunaseinä oli pudonnut aiheuttaen tiivisteiden murtumisen ja lasipaneelien sumun. Sisustus puolestaan ​​oli valitettavasti päivätty - puhumattakaan katosta, josta oli tullut LVI-laitteiden sokkelo. Mutta jos pystyt näkemään kaaoksen ohi, Rudolphin suunnitelman energia kaikui edelleen. "Tämän talon ostaminen kesti rohkeita visionäärejä", Harris sanoo pariisilaisista. "Yhdessä aloimme selvittää Rudolphin aikomuksia." Nahem lisää: "Hänen remontinsa oli niin hieno kokeilu."


  • Kuva voi sisältää kaupunkikaupungin kaupunkirakennuksen korkean nousun kerrostalon sisustuksen ja asumisen
  • Kuva voi sisältää kaiteiden kaiteen ja kaiteen
  • Kuva voi sisältää lippukivikaiteen kaiteiden kuistipuutarhan ulkotilan ja pation
1 / 4

Palautettu 1800-luvun julkisivu.


Suunnittelutiimille projekti esitti mielenkiintoisen tapaustutkimuksen säilyttämisestä, modernistiset ihmeet ovat harvinaisia ​​Greenwich Villagen historiallisella alueella. "Maamerkkiä käsittelevälle toimikunnalle kysyttiin, onko tämä huonontuva julkisivu, jota ei sallita tänään, säilyttää?" kertoo John Woell, kumppani Steven Harris Arkkitehdit joka toimi projektiarkkitehtina. "Teimme heidän kanssaan sanoa:" Kyllä, se on, joten etsimme tapa kunnioittaa sitä, mitä siellä on, mutta tunnustetaan myös, että se hajoaa. "

Osana täydellistä peruskorjausta takajulkisivu luotiin uudelleen pronssiksi, ja ristikkoon lisättiin lasinen kävelytie muodosta se toimimattomasta elementistä parvekkeeksi. Sillä välin sallittiin katon lisäys sillä ehdolla, että se erottuu visuaalisesti Rudolphin työstä - saavutus hienon takaiskun ja pronssiikkunoiden käytön ansiosta, jotka ovat saaneet vaikutteita vastaavista Rudolph's Yale Art and Architecture -tapahtumista Rakennus. Sen sijaan kadulle päin oleva ulko- ja sisääntulo korjattiin sen historiallisen luonteen korostamiseksi.

"Mikä on niin erikoista tässä talossa, sekä sellaisena kuin se oli ja milloin se on, on sen monimutkaisuus - tilojen kaskadi, kaikki nämä kerrokset", toteaa Woell. "Ei ole epäilystäkään siitä, että Rudolph oli todellinen taiteilija, joku vahvan sisäisen näkemyksen ohjaamana." Kuten Harris lisää ristikon pohjalta: "Kaikella käytännön tai taloudellisella tasolla se on järjetöntä, erittäin retorista ele. Mutta se on yksi tämän talon suurista iloista. "

instagram story viewer