Google Redwood City klima svojim okruženjem prekrasnim detaljima

Valerio Dewalt Train pretvorio je postojeću poslovnu zgradu u razigran, ali produktivan radni prostor za Google na Pacific Shoresu

Predvorje ureda spaja moderne umjetničke instalacije s prirodnim elementima.

Foto: Franisco Lopez de Arenosa

Svaka lista najzabavnijih i najuzbudljivijih ureda u kojima možete raditi sigurno ima Google negdje na vrhu ili blizu njega. Kada je Google Pacific Shores, ured u Redwood Cityju za tim za korisničko iskustvo, dodan u čvorište ispostava Silicijske doline, tehnološki div, tvrtka Valerio Dewalt Train sa sjedištem u San Franciscu rado je preuzela posao. Optužen za stvaranje interijera koji ostavlja čeljust u nizu gotovo 20 godina starih zgrada pored glavne ulice Kampus u Mountain Viewu, tvrtka je uspješno izradila uredski prostor koji se osjeća i ležerno i angažirajući.

"Kad pogledate DNK projekta, najbolje su osobine na koje zapravo ne možete staviti prst", kaže Erik Rogers, viši suradnik arhitekta u vlaku Valerio Dewalt. “Tamo ne vidite nikoga od mene i zasigurno ćete teško razlikovati je li VDT projekt ili nije. To uvijek odražava klijenta, a ne nas. " AD PRO sustigao je Rogersa kako bi razgovarali o tome kako je tvrtka stvorila razigran, ali produktivan uredski prostor za tehnološku tvrtku.

AD PRO: Google je ogromna tvrtka. Koji je bio opseg ovog projekta za tvrtku?

Erik Rogers: Google nabavili osam postojećih zgrada, a mi prve dvije. Unajmljeni smo da prenamijenimo zgrade kako bismo smjestili više uredskih prostora za brojanje glava i izgradili a centar za korisničko iskustvo (CEC) koji ima kazalište i interaktivne elemente te prikazuje novi Google proizvoda. Prostor povezuje dizajn, tehnologiju i arhitekturu.

AD PRO: Koja je bila najveća prepreka koju niste predvidjeli?

ER: Kazalište CEC-a zahtijevalo je da izrežemo trećinu ploče drugog kata. Osiguravanje mjesta za 300 mjesta kazalište koji pruža dobre vidne linije do pozornice nije lako. Da bismo to postigli, imali smo puno skela, s velikom pilom, i uklanjali smo ga po dijelovima. Preimenovali smo cijeli prostor.

AD PRO: Koje su stvari klijent tražio?

ER: Prostor je trebao biti intuitivan i udoban. To je moralo biti jako dobro rasvjeta i, zbog profesionalne dinamike, moralo je biti potpuno divno. Također je trebalo potaknuti dobar rad. Temeljni način na koji smo to postigli jest korištenje kombiniranih materijala nadahnutih nevjerojatnom planinom pogleda i mjesto za stvaranje interesa i jedinstvenih prostora.

AD PRO: Je li bilo poučnih trenutaka koji su proizašli iz ovog projekta?

ER: Suradnja s malim timom na projektu koji može dodirnuti puno ljudi bio je posvećen procesu donošenja odluka. Ako najbolju odluku donesete s informacijama koje imate - sve dok je to zajednička odluka - uvijek je ona prava. Kad na projektu imate takav mentalitet suradnje, ne morate ništa drugo pogađati. Projekt čini toliko zabavnijim.

Pojedinosti o projektu

Ime: Google Pacific Shores

Dizajn tim: Suradnici u vlaku Valerio Dewalt; Thinkwell; Gtech; Iontank. Veličina: 400.000 četvornih metara

Mjesto: Redwood City, Kalifornija

Vremenska traka projekta: 24 mjeseca

instagram story viewer