Ulica Perry Jean-Georgesa Vongerichtena ponovo se otvara nakon uragana Sandy

Restoran razorenog uraganom Jean-Georgesa Vongerichtena ponovo se otvara u zapadnom selu Manhattana

Povratak kući može biti sladak, ali kod Jean-Georgesa Vongerichtena Perry Street restoran, također je prilično slano. Nakon što su ga zatvorili od kraja listopada, kada je uragan Sandy poplavio podrum i kuhinju, elegantan i šik prostor u Richard MeierNajznačajniji stakleni tornjevi na rijeci Hudson napokon su ponovno otvoreni.

Zvjezdani kuhar Jean-Georges Vongerichten (desno) sa svojim sinom Cedricom, koji je glavni kuhar kuhinje Perry Street. Foto: Patrick McMullan / PatrickMcMullan.com

Vruća točka West Villagea više je od samo još jednog mjesta u svjetski poznatom carstvu francuskog kuhara. "To je poput moje dnevne sobe", kaže Vongerichten, koji s obitelji živi u jednoj od rezidencija koje je dizajnirao Meier na katu. "Moja će kći i supruga sići i naručiti hamburger i pomfrit ili tjesteninu za večeru." Cedric Vongerichten, sin Jean-Georgesa, koji također boravi u susjedstvu, glavni je kuhar kuhinje.

Olujna voda navalila je u podrum restorana tijekom uragana Sandy, uništavajući njegovu kuhinju. Foto: Jean-Georges Vongerichten

Šteta od uragana bila je velika: kuhinju je poplavilo šest metara oborinske vode. Za usporedbu, inč i pol koji je preplavio glavnu blagovaonicu čini se neznatnim, ali bilo je dovoljno da je bila potrebna zamjena opreme bara, zavjesa, gipsa i tepiha. Međutim, unatoč popravku od gotovo pola milijuna dolara, zalogajnica će jedva primijetiti razliku. Arhitekt i dizajner Thomas Juul-Hansen, koji je izradio originalni, elegantno minimalistički restoran kada se prvi put otvorio 2005. godine, također je bio glavni autor obnove. "Nije se osjećalo kao da je ostarjelo otkad smo to učinili", rekla je Juul-Hansen. “Osjećam se kao prvog dana kada smo otvorili. Još uvijek se čini kao da smo ga dizajnirali prije tjedan dana. "

Kule Perry Street, koje je dizajnirao Richard Meier, na rivi Hudson; dom restorana, kao i obiteljski apartman Vongerichten. Foto: Scott Frances

Međutim, postoji jedna manja promjena u dizajnu blagovaonice. Zavjese koje okružuju prostor sa staklenim zidovima imaju malo veću prozirnu ploču, što blagovaonicu još više povezuje sa spektakularnim pogledom na rijeku.

Vongerichten ne može a da ne postane emotivan zbog ponovnog otvaranja. “Ponekad je restoran bezličan, ali ljudi se osjećaju kao da su dio ulice Perry. Ne znam zašto. Možda ljubav koju u nju ulažemo. To je posebno mjesto. "

instagram story viewer