Leroy Street Studio ažurira kuću na Manhattanu iz 19. stoljeća za mladu obitelj

Hvaljeni arhitektonski studio i dekorator Christine Markatos Lowe adaptiranu rezidenciju iz 19. stoljeća u New Yorku prilagođava modernoj obiteljskoj kući

Ovaj se članak izvorno pojavio u izdanju Architectural Digest iz prosinca 2012. godine.

Moderno raspoložene vlasnike kuća desetljećima muči problem dizajna: Kako se može smrečiti stara kuća za suvremeni život bez gubljenja iz vida svoje povijesti ili ugrožavanja njezine lik? Najbolji je odgovor često najjednostavniji - skinite ga, ažurirajte ono bitno i uložite u lijep namještaj i živahnu umjetnost.

To je pristup zauzeo arhitektonski ured s Manhattana Leroy Street Studio i dizajner interijera u Los Angelesu Christine Markatos Lowe kad su izabrani da moderniziraju gradsku kuću u Greenwich Villageu. Građa grčkog preporoda dragulj je koji je 1842. godine podigao istaknuti graditelj Andrew Lockwood. Parcela je velikodušna, nekoliko metara šira od norme susjedstva, što omogućava četverokatnicu čija posebno ugodna proporcija pruža rijetki osjećaj vodoravnosti u okomitom gradu.

No, malo je ljubaznih osobina stana bilo očito kad su novi vlasnici, par s četiri mlada dječaka (i tri psa), kupili mjesto. Tamo je desetljećima živio samac koji je to izgleda ukrašavao više prema zadanim postavkama nego prema namjeri. Letvice su zakopane pod kestenjastim i senf bojama, kuhinja je bila sićušna, a tavanski studio skylit bio je tužno spremište opreme za vježbanje iz 1970-ih. "Iskreno, bilo je teško vidjeti potencijal", kaže suprug. "Bio je to momački jastučić."

Dolazeći iz sunčanog potkrovlja u SoHou i pomalo zabrinuti zbog preseljenja u formalnije okruženje, par je želio zadržati nešto od svog načina života u centru grada. Markatos Lowe pomogao je olakšati taj prijelaz "zadržavši neki namještaj iz starog stana i umiješavši ga u novo okruženje", kaže ona. Za početak je uredila dnevni boravak u podu salona oko jednog od omiljenih predmeta klijenata, ogromnog četvrtastog otomana londonskog dekoratera Veerea Grenneya. To je bilo središnje mjesto u njihovom bivšem domu, gdje su djeca otkrila da je stvorio izvrstan trampolin. Ovdje njegova istrošena presvlaka od jareće kože trenutačno oduzima velik prostor niz utješne uspomene. Geometrijski sitotisci Davida Rotha dodatno deformiraju atmosferu, istovremeno djelujući kao most između žilavog namještaja 20. stoljeća (Jaje stolica Arnea Jacobsena, naslonjači Paula McCobba) i razrađeni arhitektonski detalji (posebice kamin u Adamovom stilu smrznut mašnama i listovima swagovi).


  • Veere Grenney izv. Prof. osmanska kozja koža sidri dnevni boravak u gradskoj kući na Manhattanu iz 1840-ih, koju je obnovila ...
  • Slika može sadržavati Namještaj Unutarnja sobna stolica Stolac Drveni blagovaonica Blagovaonica Dnevni boravak i dizajn interijera
  • Kuhinja sadrži Niche Modern privjesna svjetla nad otokom i pozadinu metalmozaičnih pločica Nemo Tilea
1 / 8

Veere Grenney izv. Prof. otomanska kozja koža sidri dnevni boravak gradske kuće na Manhattanu iz 1840-ih, koju je obnovila arhitektonska tvrtka Leroy Street Studio, a ukrasila Christine Markatos Design. Iza sofe, koja je prekrivena tkaninom Donghia, visi apstraktni krajolik Jesse Pasca; uz stolicu R&Y Augousti stoje fotelje Paul McCobb iz C.J. Petersa presvučene u tkaninu Claremont.


Naročito je potkrovlje pametno obnovljeni engleski podrum, nekoć niz soba iznajmljenih kao zaseban stan. Nakon što je Leroy Street Studio ubacio nekoliko potpornih čeličnih greda u strop, razina je opustošena. Danas je to obiteljska enklava do poda koja pristupa zelenom vrtu. Neposredno unutar vrtnog ulaza u nesmetani prostor nalazi se prostor za sjedenje s kutkom za čitanje, nekada kamin, dok strana okrenuta ulici ima ležeran blagovaonicu sa stolom od tikovine uz kožnu presvučenu klupu i prugastu prugu trosjed. Između dva dijela nalazi se otvorena kuhinja, usredotočena na betonski otok dugačak 18 metara (stari čajna kuhinja, uz blagovaonicu na podu salona, ​​obnovljena je i zadržana za zabavno). S otoka roditelji mogu nadgledati djecu dok pripremaju večeru. "Smještaj šesteročlane obitelji diktirao je puno dizajna", kaže Marc Turkel, partner u Leroy Street Studiu. "Odlučni su da se zabave."

Za dječake se većina te zabave zabavlja u njihovoj dvokrevetnoj sobi, spavaćoj sobi od 21 do 24 stope koja zauzima veći dio potkrovlja. Arhitekti su zatvorili tri duga krovna prozora, oslanjajući se na pet dubokih prozora koji su danju pružali svjetlost. Rezultat je brodske udobnosti, premda je malo oceanskih plovila ikad imalo rašireni luster u stilu Calder-a ili elegantni kreveti na kat od drveta od katalpe opremljeni prostranim policama. U sredini sobe, sjedeća garnitura Vladimira Kagana po mjeri - njen niski, blokasti oblik presvučen ultrasuedeom uključivanje integriranih stolica i mase prostora za pohranu - stvara krajolik za igru, čitanje ili samo vješanje van Nasuprot njemu, ispod prozora optimistično su poredana četiri rezervna stola; u stvarnosti, roditelji obično moraju rasporediti razuzdane dječake na udaljenosti, na raznim podovima, kako bi se obavili bilo kakvi školski zadaci.

"Stavila sam jedan ovdje i jedan tamo, a zatim potrčala da im pomognem", kaže njihova majka s osmijehom. Sve to majčino udruživanje i penjanje je mala cijena koju treba platiti s obzirom na nagradu - svakodnevno uživanje u svakom kutku kuće čiji je duh odlučno moderan, ali čija povijest ostaje sjajno netaknuta.

instagram story viewer