Obnova ovog doma iz LA-a po povoljnim cijenama bila je vježba u strpljenju

DeDe Daniels deset je godina davala svoje vrijeme dok se poznato imanje koje je posjedovala nije moglo pretvoriti u prostor koji je voljela. "Bilo je u pristojnoj formi, ali nisam potrošila puno novca na to", sjeća se ona. "Jedino na što sam vjerojatno trošio novac bili su proizvodi za čišćenje i vrtlar." Daniels, koja je certificirani osobni trener, odrastao je u ovoj poslijeratnoj obiteljskoj kući u mirnom predgrađu L.A.-a Torrance. „To je bila kuća mojih roditelja, a onda je to bila kuća moje mame, a onda sam to živjela u maminoj kući. A sada je to moja kuća ”, kaže ona, sažimajući vremenske razdoblja s lakoćom u nekoliko rečenica.

PRIJE: Izvorni dom bio je mješavina stilova iz 1950-ih i 80-ih, a ništa od toga nije se svidjelo DeDeu. "Samo sam si ponavljao da će uskoro sve ovo biti drugačije", sjeća se DeDe. "To je u osnovi značilo uštedu i otplatu duga, tako da bih, kad bih se prijavio za zajam, imao izvrsnu kreditnu sposobnost i dobru stopu."

Fotografija ljubaznošću ras-a studija

Kad je njezina mama nakon smrti 2004. godine ostavila imanje DeDeu, DeDe je tada znala da ga je na kraju htjela obnoviti. Izvorni izgled pedesetih godina presjekao je tlocrt, stvarajući male spavaće sobe i čineći kuhinju kuhinjom osjećajem poput izolirane kabine. Obnova prednje vanjske strane iz 1980-ih samo je dodala tom neredu s nizom skučenih prozora koji su zatrpali neugodnu krivulju. Ali najgori dio? "Bila je samo jedna kupaonica za cijelu kuću", kaže ona, smijući se. DeDe je smislio plan da

uštedjeti koliko je mogla za budući posao s crijevima jer je istovremeno isplaćivala dugove. Ignorirala je izbijeljenu suncem boju i strukturne probleme koji su je okruživali, a umjesto toga istraživala je moderna svojstva za inspiraciju i tvrtke koje se bave dizajnom, a koje bi mogle dati sveobuhvatne rezultate. A onda je jednog dana, dok se zaustavila na crvenom svjetlu, primijetila ured Robert Sweet, glavni ravnatelj tvrtke ras-a studio. Trebalo je desetljeće štednje, kućnog kapitala zajam, i stanka u prometu kako bi započeli radovi na njezinoj dugo očekivanoj obnovi.

PRIJE: Izvorna kuhinja imala je vrata koja se mogu zatvoriti, što niti jedan moderni domaćin ne želi. "Ako ste bili u kuhinji, bili ste potpuno odvojeni od svega i od svih ostalih", kaže DeDe.

Fotografija ljubaznošću ras-a studija

“Znao sam da ovo ulazi, ali morao sam naučite to iz prve ruke: Renoviranje će uvijek biti skuplje nego što ste prvotno planirali ”, napominje ona. “Robert i njegov tim bili su toliko jasni oko toga što će sve koštati, što mi je bilo važno. To nije bila njihova krivnja - to su samo činjenice da ste prvi put bili obnovitelj. Godinu dana provodite u planiranju i dobivanju dozvola, što košta tisuće dolara prije nego što se uopće probijete. Nisam mogao vjerovati. Ali morao sam vjerovati da je sve ovo temelj moje buduće kuće iz snova. "

NAKON: Novi izgled otvorenijeg je protoka i dodaje puno unutarnjeg i vanjskog prostora za uživanje u vremenu južne Kalifornije.

Fotografija ljubaznošću ras-a studija

Postoje dva glavna ograničenja za ovaj projekt obnove, koji je dom sveo na rod: veličina i novac. DeDe je želio svijetli, otvoreni tlocrt u osnovi na istom tragu i zamolila je Roberta da to postigne sa što manje novca. Robert i projektni arhitekt Paul Miller izradili su rješenje dva volumena dvoslivnog krova koji su objedinili dnevne, blagovaonice i kuhinjske prostore u jedan uklopljeni prostor. Čini se da bi nova paluba dodala dodatnih 200 četvornih metara i kući od 1250 četvornih metara, jer bi klizna džepna vrata mogla potpuno nestati između zatvorenih i vanjskih prostora. "Ulazio sam u naše početne sastanke s pregovorima kako bih pomogao da proračun i moja vizija budu na putu: otvoreni koncept, život na otvorenom, joga studio i mjesto za moje mačke", kaže DeDe. "Kuća je onakva kakvu sam želio jer je Robert imao te alate."

NAKON: "Budući da se paluba u potpunosti omotava oko stražnjeg dijela kuće, tretiram je kao dodatni životni prostor", kaže DeDe. "Mogu otvoriti džepna vrata i cijela se kuća osjeća većom." Paluba u stražnjem dijelu kuće potpuno je nova, a prednja terasa i trijem također su dodani izvornom tragu. Osim toga, dom je ostao približno iste veličine.

Foto Lauren Moore

Joga studio stoji tamo gdje su nekoć bili erkeri, a od njega je produžena mala paluba kako bi se stvorio zaseban javni ulaz s ulice. "Vertikalni vrt bio je još jedan dogovor o kojem se nije moglo pregovarati, a loza truba ispred studija ono je što smo smislili", nastavlja ona. „Na metalnoj su mrežici koja lagano puše na vjetru, a ja mogu otvoriti vrata panela tako da lišće lijepo izgleda sjene na zidovima. " Trenutno je studio više spavaća soba s ormarom na jednom kraju i ogledalima na drugo. Uskoro će DeDe ugostiti klijente u ovom prostoru kao još jedan način da bude učinkovita sa svojim novcem. "Željela sam mogućnost da imam joga studio kako bih ga mogla koristiti u porezne svrhe kad za to dođe vrijeme", dodaje ona.

NAKON: "Želio sam otvoreni koncept, tako da ako imam goste, ne moram biti odvojen od njih", dodaje DeDe. "Bila je to jedna od prvih stvari na mom popisu onih koji se ne pregovaraju."

Foto Lauren Moore

Za sada je DeDe zadovoljna onim što ima. Vratila se na imanje u travnju 2018. nakon otprilike godinu dana obnove i osjeća da je ova verzija doma prostor koji je strpljivo čekala da zavoli. "Prethodna kuća nikad mi nije bila estetski ugodna", kaže ona. „Ali sada, kad se vozim do njega ili ga napuštam, osjećam osjećaj zadovoljstva sve do kostiju. Utječe na mene na visceralnoj razini, gledati gdje živim i osjećati sreću. "

NAKON: "Odabrali smo dvorište otporno na sušu kako bismo smanjili račun za vodu, a također i zato što lijepo izgleda protiv bijele štukature", kaže DeDe. "Vrtlar dolazi jednom ili dva puta mjesečno da grmlje ne izgleda otrcano." Prednja ulazna niša istaknuta je zapadnjačkim crvenim cedrom, koji kontrastira štukaturi.

Foto Lauren Moore

DeDeovi savjeti za prvi obnavljač

Provedite najmanje godinu dana živeći u kući koju planirate obnoviti "Istina je da sam provela 10 ili 11 godina u svojoj kući prije obnove, ali dalo mi je puno vremena za razmišljanje o tome što je uspjelo, a što nije", kaže ona. "Mislim da ako si date godinu dana - i uzmete u obzir kako dom funkcionira kroz godišnja doba - to bi bilo dovoljno vremena da osjetite što trebate."

Zapitajte se kako zapravo provodite vrijeme "Mislim da je razlog zašto je moja obnova prošla tako glatko taj što sam uzela vremena da razmislim o svim načinima na koje volim provoditi vrijeme", dodaje ona. “Rekao sam Robertu točno koje su to točke - opuštanje, joga, provođenje vremena na otvorenom - i to je olakšalo prikaz krajnjeg rezultata. Morali smo smisliti kako maksimizirati mali prostor, pa nam je ovaj popis pomogao da shvatimo što je uspjelo. "

"Robert je predložio da u kuhinji koristimo IKEA ormariće i radne ploče kako bismo rastezali proračun", napominje DeDe. “Svugdje gdje vidite spremište u kući, to je IKEA. Također je vrlo jednostavno naručiti - upravo smo ažurirali hardver. "

Foto Lauren Moore

Bit će vam drago što ste unajmili voditelja projekta "Pogledao sam proračun prije nego što smo započeli i vidio sam da 10 posto toga u osnovi ide voditelju projekta, pa sam rekao Robertu da mi ne treba", nastavlja DeDe. “Robert mi je rekao da će voditelj projekta biti na mjestu svaki dan, cijeli dan, kako bi bio siguran da ništa nije pošlo po zlu. Htio sam uštedjeti 10 posto, ali u konačnici, drago mi je što me nagovorio na to. Ako si možete priuštiti da ga zaposlite, voditelj projekta čini postupak lakšim. Moji ne bi dopustili ljudima da odu ako stvari nisu učinjene kako treba. "

Ako tijekom obnove ne možete živjeti u kući, živite u blizini “Znao sam da tijekom obnove neću moći živjeti u kući i imao sam sreću da mogu unajmiti stan udaljen dvije milje. Također sam uštedio za to, jer sam želio da moj zajam za domove ide prema projektu, a ne prema najmu ”, kaže DeDe. “Mogla sam ići u kuću svaki dan i vidjeti napredak. Zbog toga sam se osjećao uključenim u proces, iako nisam podigao čekić ili nešto slično. "

instagram story viewer