Obiđite stan u Stockholmu s zapanjujuće odvažnom interpretacijom skandinavskog minimalizma

Dizajneri David Walgren i Joanna Laven stvorili su ovu oazu za užurbanu lokalnu obitelj

“U Švedskoj imamo ovaj koncept nazvan Jantelagen", Kaže Joanna Laven. "To znači da ne biste trebali misliti da ste u nečemu bolji od bilo koga drugog." Zbog ovoga, Šveđani vjerojatno neće dijelove svog života prepustiti dadiljama, spremačicama i, posebno, unutrašnjosti dizajneri. Šveđaninu je teško biti ponosan na nešto što niste sami dizajnirali. Srećom za dizajnere Laven i Davida Walgrena, građani skandinavske nacije počinju shvaćati da dizajneri mogu pomoći prostoru da ostvari svoj puni potencijal.

Walgren i Laven surađivali su na ovom stanu u Stockholmu s kraja 19. stoljeća na Strandvägenu, traženom bulevaru na rivi. Tipično, švedski dizajn nije previše razmetljiv, s naglaskom na jednostavnosti i minimalizmu. Ti su klijenti, međutim, imali sklonosti za sjajne interijere, iako one bistrog ukusa. Zbog svog užurbanog radnog života, željeli su prostor za opuštanje i prostor koji se osjećao kao kod kuće. Nultiranje u tome što je točno vizija klijenata "gotovo je kao psihijatar", komentira Laven. Često se zna zapitati: „Što voliš? Kako to možemo kanalizirati u cijelom prostoru? " Rezultat njezinog zajedničkog razmišljanja su interijeri koji se često čine topliji i upečatljiviji od onoga što se može očekivati.

"Uvijek započnemo s vintage komadima", napominje Laven. I u konačnici, presvučeni antikni namještaj pomiješan s modernim komadima stvara bezvremenski i vješto kuriran izgled. Dizajneri pažljivo odabiru svaki komad kako bi izbjegli da su njihovi klijenti "ušli u trgovinu i kupili sve odjednom", kaže Walgren.


  • kuhinja
  • dnevna soba
  • filmska soba
1 / 9
U kuhinji se izvrsno koristi smeđi dolomitni kamen i drvo od tikovine. Studio Lawahl, Laven i Walgrenov studio bavili su se tim komponentama. Asortiman je Lacanche, dok je barske stolice dizajnirao Jorge Zalszupin, a iz njih je proizvedeno Etel Dizajn. Cocoon je napravio slavinu.

Postanite AD PRO članom

Kupite odmah za neograničeni pristup i sve pogodnosti koje mogu doživjeti samo članovi.

Strijela

Što se tiče ovog određenog prostora, on zadržava švedsku osjetljivost za funkcionalnost i čiste linije. Kako bi se prilagodili ukusu vlasnika kuća za teksturu i organizaciju, u hodnik je uključeno skriveno nježno-plavo spremište mlinova. U dnevnoj sobi Laven i Walgren dizajnirali su drvenu jedinicu za odlaganje kako bi prikrili nered i optimizirali kvalitetu zvuka.

Prije nego što su Laven i Walgren došli do njega, u stanu je nedostajao otvoreni društveni prostor koji su klijenti tražili. Umjesto toga, imao je zastarjeli tlocrt s prepunom kuhinjom. Laven i Walgren novom su prostoru dali fluidan izgled s francuskim utjecajima, uključujući elegantne parkete i visoke stropove. Konačni rezultat, koji utječe i na švedski i na europski dizajn, dokaz je globalizirajuće dizajnerske kulture. Pa ipak, istodobno je posve jedinstven.

instagram story viewer