Putnički stol novi je Montrose jelo s globalnim savijanjem

Gin Design Group pretvorio je nekadašnji prostor restorana u zapaženoj zgradi u novi restoran nadahnut putovanjima

Putnički stol nalazi se u nagrađivanoj zgradi koju je izvorno dizajnirao A Parallel Architecture.

Foto: ljubaznošću putničkog stola

Prije mnogo godina, novinar je okrenuo se restoranu Matthew Mitchell prisluškivao je Gin Design Group kako bi osmislio Traveller's Table, restoran u Houstonu zasnovan na njegovim globalnim putovanjima. Trebao mu je samo pravi prostor. Na kraju je Mitchell osigurao premijeru Montrose restoran, koji je izvorno dizajnirala austrijska tvrtka A Parallel Architecture, a pitao Gin Design Group. kreativni direktor Gin Braverman za rad na raslojavanju globalnih elemenata preko suvremene arhitekture. AD PRO razgovarao je s Bravermanom o procesu dizajniranja.

AD PRO: Paralelna arhitektura dizajnirala je zgradu za drugačiji restoran koji je u međuvremenu zatvoren. Kako ste adaptirali ovaj prostor kako biste ga pretvorili u novo iskustvo?

Gin Braverman: Trudili smo se počastiti arhitekturu u svakoj odluci koju smo donijeli. Željeli smo poboljšati i ne sukobljavati se s onim što je postojalo, jer je doista bilo bez premca. Slojevali smo u malo više teksture u tkaninama, žbukama i vegetaciji koja se nije kosila s arhitektonskom jednostavnošću.

AD PRO: Konfigurirali ste ulaz kako biste istaknuli bar, što priliči četvrti Montrose.

GB: Ljudi u ovome susjedstvo redovito izlazite na piće. Bar je prije bio više prolaz u restoran, koji se nije prigodio za barsku scenu. Premjestili smo ulaz, pa sada osjećate dolazak na terasu, koju smo poboljšali bujnom vegetacijom. Promijenili smo cijelu ovu traku što se tiče završnih obrada. Dodali smo ovu stvarno lagano pigmentiranu betonsku teksturu za vrh šipke. Više osjećate površinu šipke nego druge stvari, pa je bilo važno imati lijepu površinu ruke.

AD PRO: Kulinarski koncept poziva goste da istražuju svijet kroz različita jela. Kako dizajn to odražava?

GB: Jako smo se trudili uključiti što više zemalja i kultura bez stvaranja velikog kaosa. U tkaninama je bilo toliko toga za odabrati, što smo koristili kao temelj za stvaranje kolekcije uzoraka i tekstura. Zatim smo dekor slojili u.

AD PRO: Kako ste dobili dekor inspiriran putovanjima?

GB: Imali smo zaista sreće, a oko Montrosea odvijalo se puno prodaje nekretnina. Odatle smo imali predmete i još dosta prodajnih i preprodajnih kuća koje su montirali i uredili DCM Art Services i Paul's Art & Frame Gallery. Radilo se o stvaranju kolekcije koja se osjećala autentično. Željeli smo da se osjeća kao da idemo nekome kod kuće tko putovao, a ne kao da idete u restoran tematske tematike.

Slojevito zelenilo osmišljeno je da pomogne gostima da se osjećaju kao da putuju negdje egzotično.

Foto: ljubaznošću putničkog stola

AD PRO: Kako ste tijekom izrade dizajna rješavali škakljivo pitanje kulturne zahvalnosti naspram prisvajanja?

GB: Činjenica da smo nabavljali predmete stvarnih putnika koji su posjetili te zemlje i toliko ih cijenili [pomogla]. Naš je cilj u svemu tome bio kako se kloniti prisvajanja i učiniti ga što autentičnijim.

AD PRO: Pričajte mi o ulozi koju biljke igraju u evociranju putujuće, egzotične i tropske vibracije.

GB: Budući da smo u suptropskoj klimi, nismo mogli puno igrati s biljnom vrstom, ali željeli smo uhvatiti [duh] putovanja u gradu i u zemlji. Sofisticirani dizajn interijera zakucava putovanje do gradskog dijela, dok slojevi u toliko vegetacije daju osjećaj da ste negdje egzotični.

Pojedinosti o projektu

Ime: Putnički stol

Dizajn tim: Interijeri tvrtke Gin Design Group; arhitektura paralelnom arhitekturom

Veličina: 3.889 četvornih metara

Mjesto: Montrose, Houston

Vremenska crta projekta: 6 mjeseci

Najdraži komad u dizajnu: "Starinski zrakoplovi."

Ideja s kojom ste skoro pošli: "Namjeravali smo napraviti svjetiljku za zrakoplov, ali zaključili smo da je to previše kič."

Stavka s najvećom ulaznicom: "Sonnemanova rasvjetna tijela za padobrane."

Predmet s najmanjom ulaznicom: "Mala Norenova zavjesa koja blokira otvorenu kuhinju."

Najzanimljivija stvar na ploči raspoloženja projekta: "Slika kafića u vagonu vlaka."

instagram story viewer