Studio Charlie Greene u ovaj je projekt unio povijest Chicaga

Kada je redizajnirao javne prostore 600 West, tvrtka je duboko zarobila u prošlost tog područja

Predvorje hotela 600 West, koji je dizajnirao Charlie Greene Studio, sadrži masivan atrij s mobitelom i zidom izrađenim po mjeri.

Foto: Kendall McCaugherty

Slijedom zaljeva Sterling dizajnirao je javne prostore za obnovu 600 zapada, mješovita gradnja u Chicagu, Jen McCord iz studija Charlie Greene, gradu je tražila ideje. Zgrada, prije katalog Montgomery Ward skladište, sagrađena je 1908. godine i bila joj je očajnički potrebna obnova. McCord je stvorio unutarnji plan koji izražava neke omiljene elemente okolnog susjedstva u Chicago—Od željezničke pruge do rive. AD PRO je sustigao McCorda kako bi čuo kako je razvijen dizajn.

AD PRO: Kako ste sanjali mobitel u atriju?

Jen McCord: Još kad je zgrada izgrađena, 1908. godine, područje uz istočnu fasadu zgrade bilo je željezničke pruge. Ono što je sada predvorje dobilo je željezničke vagone. Zamišljao sam kako se ovi parni strojevi uvlače u ovaj veliki, dugački zaljev i kako se para podiže u atrij. Surađivali smo sa Schuler Shookom kako bismo istaknuli mobitel s osvijetljenim rastezljivim prstenom od tkanine. Stvarno je divno iz svakog kuta.

AD PRO: Kako ste zamislili taj zid iza recepcije?

JM: Zapravo se odnosi na rijeku. Budući da cijelom dužinom zapadne fasade grli sjeverni krak Chicago River, surađivali smo s tvrtkom ALX RAW, Inc., na izradi zidanog mlinarskog zida po mjeri. Kad osvjetljenje uvale iznad nje pogodi tu ciglu, oponaša osjećaj mrlje svjetlosti uz vodu.

McCord i tim željeli su pretvoriti pragove za svako dizalo u poseban dizajnerski trenutak.

Foto: Kendall McCaugherty

AD PRO: Predvorje dizala definitivno nije naknadna misao.

JM: Napomenuli smo se iz stare parne mašine koja je imala taj zaobljeni oblik. Lift pragovi su uvijek naknadna misao, ali zašto? Oni su tu da vas prevezu negdje drugdje, pa zašto ih ne biste učinili malo posebnijima? Učinili smo to stvarajući ploče s pozadinskim osvjetljenjem s dubokim čeličnim lukovima premazanim prahom.

AD PRO: Koji su predmeti obješeni o strop u dugom hodniku?

JM: To su drveni kotačići za rolere. Taj se hodnik s ljubavlju naziva "Zelena milja", jer se proteže na čitav blok između 600 zapadnog Chicaga i druge zgrade koja ima urede i rezidencije. Kad je to bila kataloška kuća, trkači bi koristili koturaljkama za pokretanje poruka i isporuku paketa kroz zgradu. Strop smo obojili u tamno zelenu boju, tako da se kotači na klizaljkama ističu.

Strop hodnika obojen je u tamnozelenu boju kako bi istaknuo ovješene kotače na koturaljkama.

Foto: Kendall McCaugherty

AD PRO: Koji je to kružni detalj na podu predvorja dizala?

JM: To su glavice noktiju datulja. Za željezničke veze, kad god zamijene jedan, zakucaju ekser u koji su zadnje dvije znamenke godine u kojoj je postavljen. Inspirirali smo se na to i stvorili mrežu noktiju za datulje koji su se stavili u pod. Na svakom prilagođenom mesinganom čavlu nalazi se broj, jedan za datum gradnje zgrade, a drugi za godinu obnove.

Pojedinosti o projektu

Ime: 600 zapad

Dizajn tim: Charlie Greene Studio (uređenje interijera javnih prostora), Sterling Bay (programer), Lamar Johnson Collaborative (arhitekt), Schuler Shook (dizajn svjetla), Bulley & Andrews (izvođač)

Veličina: 24.500 četvornih metara

Mjesto: Rijeka Sjever, Chicago

Najdraži komad u dizajnu: "Skulptura atrija", kaže McCord.

Najveći izazov s kojim ste se suočili: “Imali smo sjajnu momčad. Mislim da je najveći izazov bila fazna gradnja. Niste mogli vidjeti kako čitav prostor oživljava odjednom. Odjednom ste vidjeli samo male dijelove. "

Uključena najveća stavka ulaznice: "Rastegnuti prsten osvijetljen tkaninom koji okružuje skulpturu u atriju."

instagram story viewer