Sees Design Crafts, mračan salon i blagovaonica za Charlesa u Dallasu

Braća koja stoje iza Sees Dizajna postavila su ljubičastu neonsku rasvjetu na stropu Charlesa.

Foto: Manny Rodriguez

Iako braća Corbin i Ross See of Sees Design obično rade na stambenim projektima, dvojac je uvijek razmišljao o dizajniranju restorana. Umjesto da čeka da ih prisluškuju, dvojac se udružio s drugim investitorom i stvorio The Charles, vlastiti restoran u Okrug dizajna Dallas. Suvremena talijanska taverna bila je toliko uspješna od svog otvorenja u prosincu da su je partneri uvjerili i stanodavac i susjedni stanar da im daju u zakup dodatnu stražnju polovicu zgrade za širenje. S Rossom koji se bavio unutarnjom arhitekturom i Corbinom koji je upravljao dizajnom interijera, projekt se besprijekorno spojio. "Trebali smo i privatnu blagovaonicu za veće zabave i mjesto na koje bi ljudi mogli otići prije nego što im je stol bio spreman i nakon obroka", objašnjava Corbin. "Željeli smo da to bude najseksi stvar koju smo ikad učinili." AD PRO sustigli su Corbina kako bi čuli kako su bivšu garažu pretvorili u šareni moderni dodatak.

AD PRO: Prvotna zgrada bila je velika garaža. Kako ste transformirali prostor?

Corbin Vidi: Podijelili smo ga. Uzeli smo dio za privatnu blagovaonicu i još jedan dio kako bismo stvorili stvarni ulaz, tako da niste samo ušli ravno u salon. Kad skrenete pogled s šanka, vidite dvije niše u kojima visina stropa pada na [istaknite] dvije banketke u presjeku. Na suprotnoj je strani kamin koji mu daje žarišnu točku i domaći, ugodan osjećaj. Mnogo naše tehnike je korištenje različitih razdoblja i antikviteta s dušom i stavljanje ljudskog dodira na sve.

Tapete u hodniku prilagođeni su tisku.

Foto: Manny Rodriguez

AD PRO: Koji je primjer jednog od tih dodira?

CS: Najveći ljudski dodir su fleke po mjeri u hodniku do kupaonice. Supruge trojice vlasnika utisnule su [njihova tijela] na papir, a zatim smo ih sve skenirali i stvorili ovu pozadinu. Poznati umjetnik Yves Klein to je učinio s punim tijelima, i prvotno je to bila ideja, ali ponestalo nam je vremena i prostora. To je jedan od onih gegova koje svi vole.

AD PRO: Strop je opremljen ljubičastom neonskom rasvjetom. Kako je to došlo?

CS: Nikad nismo surađivali neon prije, i imali smo slijepu vjeru da ćemo odabrati boju i to će uspjeti. Uključili smo ga i izgledalo je kao klizalište. Bilo je 10 puta svjetlije nego što smo željeli. Rekli su da neon možete zatamniti, a mi smo mislili da ćemo ga morati istrgnuti. Već smo zatvorili strop i imali smo tjedan dana do zabave oko otvaranja. Pronašli smo [na kraju] transformator koji će raditi i električara koji će se uvući u prostor i instalirati na strop.

Tim je iz bivše garaže izrezbarao intimnu privatnu blagovaonicu.

Foto: Manny Rodriguez

Pojedinosti o projektu

Naziv projekta: Charles

Dizajn tim: Vidi dizajn (braća Corbin i Ross See)

Veličina: 2.000 četvornih metara

Mjesto:Okrug dizajna Dallas

Vremenska crta projekta: "Šest mjeseci. Bilo je stvarno brzo. "

Najveći izazov tijekom procesa dizajniranja: "Pretvaranje najružnije i najseksi stvari moguće - garaže od šljake - u bar sa šampanjcem."

Najdraži trenutak u dizajnu: "Neonska rasvjeta oko prilagođenih tapeta na stropu."

Najdraži proizvod u projektu: "Mramorni kamin iz 18. stoljeća iz Francuske."

Ideja s kojom ste skoro pošli: “Imali smo sirovu šipku u originalnom dizajnu i to smo ostavili. Zauzeo bi previše prostora. "

Stavka s najvećom ulaznicom: "Clē zellige ružičaste pločice ispod šipke, a zelene pločice na ulazu."

Predmet s najmanjom ulaznicom: "Lažni bršljan u rešetki na putu do privatne blagovaonice, koja je trebala biti jezik za obrazom."

instagram story viewer