Ova Spec kuća je dizajnirana tako dobro, uselio se vlasnik

Dizajner Jesse DeSanti dijeli svoje savjete o pretvaranju kuće Technicolor u spokojno utočište 

Svaki obnova ima priču, ali malo tko dolazi sa zapletima koje čak ni dizajner nije mogao predvidjeti. Kad je Jesse DeSanti, vlasnik Jette Creative, složili su se pridružiti timu iza ovog opsežnog preuređenja u Venice Beachu u Kaliforniji, svi su se složili da je dom imao određenu svrhu. "Na projekt se prvotno gledalo kao na spec. Kuću i na investicijsku nekretninu", kaže ona. "Nadam se da će to biti početak razvojne tvrtke za klijenta i njegove investitore."

PRIJE: Vanjski izgled originalnog doma sličio je njegovu interijeru: pun zabavnih boja, ali i u potpunosti zastario. Bilo je planirano da bude spec. Kuća, što Jesse inače ne radi jer su izgrađene i dizajnirane prije nego što se prodaju budućem vlasniku. "Postoji razina zanimanja i predanosti kada će osoba živjeti u tom prostoru", kaže ona. "Bez toga se osjećam pomalo izgubljeno. Srećom, ovaj projekt nikada nije imao taj nedostatak osobnosti. "

Jesse je upoznao vlasnika, Nick Valencia, preko izvođača projekta, a radovi su već bili u toku dok se ona prijavila. Tim je zamislio mirnu adresu, onu koja se sastojala od neutralne i svestrane pozadine na kojoj bi budući vlasnici mogli ulijevati vlastite dodire bilo kojim bojama koje su željeli. "Za kuću kao cjelinu zasigurno je bila inspiracija u Južnoj Americi", kaže Jesse. "Pomalo je tropsko, profinjeno i organsko, s puno kontrasta."

Ova jednostavna paleta crne, bijele i drva daleko je od onoga kako je dom nekada izgledao. Nick je kupio imanje zbog njegovog smještaja, nekoliko ulica od poznatog gradskog bulevara Abbot Kinney, i ne nužno zbog izgleda. To je zato što je dom bio kaleidoskop boja, ispunjen dugom u svakoj sobi i naglašen materijalima koji su vidjeli bolje dane. Ni njegov tlocrt nije pomogao, jer je njegov isprekidan raspored činio da se prostori osjećaju zatvorenije nego povezane. Ipak, Nick je dom vidio kao priliku za kvalitetan razvoj - samo ga je prvo trebala temeljito popraviti.

PRIJE: "Iako je boja bila tako sretna, nije bila dobro planirana i bila je zastarjela", kaže Jesse. "Osjećao sam se malo kaotično."

NAKON: Dnevni je prostor iznova zamišljen u neutralnoj paleti, što je daleko od onoga što je nekada bilo. Sadrži običaj polica za knjige i presjek od zida do zida - tako da ima dovoljno prostora za ljude i stvari.

"Dizajniran je na način koji bi bio prikladan za daljnju prodaju, ali s više ljubavi tada obično ulazim u specijalizirani dom", kaže Jesse. "To je bila jedna od stvari zbog kojih je ovaj projekt postao intrigantan. Privukle su me ideje koje je on imao i bili smo im vjerni. " Jesse i tim radili su na dizajniranju i odijevati "otvorene, ali intimne prostore" koji bi mogli biti višenamjenski za sve buduće vlasnike potrebno. Instalirali su klupu koja teče iz dnevne sobe u blagovaonicu i izgradili prilagođenu regalnu jedinicu iznad presjeka od zida do zida. A u ormaru glavne spavaće sobe postoji prostor za radni stol koji mogu nestati kad se ne koriste.

Drvena klupa prolazi cijelom dužinom zida, dodajući spremište, mjesta za sjedenje i zanimanje u dnevnim boravcima i blagovaonicama. "Drvo dodaje toliko topline i, ovisno o tome kako je instalirano, može dodati toliko teksture, a da se ne osjeća premoćno", kaže ona. "Kuhinja ima furnir od hikorije po mjeri, a podovi su od hrastovine s prilagođenim završetkom."

“Obnovljen je na način da ne bi trebao biti ažuriran sa svakim novim stanarom. Nije previše u trendu, ali svejedno je zanimljivo - nastavlja ona. „Željeli smo dijelove koji se osjećaju„ dizajnirano “, ali ne bi vrijeđali ljude - i iznenadit ćete se što je uvredljivo. Stalno čujem "Mrzim bilo što zlato" ili "Mrzim ružičastu boju" ili "Siva je tako depresivna" ili čak "Ta me tkanina podsjeća na mokrog psa". Ne možete sve usrećiti, ali idealno je postići potpuno neutralnu paletu u kojoj se mogu dodati dodaci za osobni dodir. " Kao i svi detalji pali na svoje mjesto, Nicku su se rezultati toliko svidjeli da je donio iznenađujuću odluku koja je postala zaplet ove priče o obnovi: Kretao se u.

Upotreba glavne spavaće sobe prerađeno drvo na stropu se povezuje s istim materijalom koji se koristi u zajedničkim prostorima kuće, ali s tamnijim raspoloženjem. "Paleta boja proizašla je iz želje za stvaranjem mirnog osjećaja usred grada, ali i za privlačenje svih koji bi željeli živjeti na tom području", kaže Jesse.

"Kad smo završili, on je u kući živio puno radno vrijeme", kaže Jesse. “Svaki je projekt toliko različit i ovo se nije svidjelo mnogima, ali s dobrim timom sve se isplati. Nick i tim su od tada prešli na druge projekte u tom području. " Gledajući unatrag, Jesse razumio zašto je ova spec. kuća tako posebna: pristupa joj se bez napora, ali svejedno se osjeća prisan.

"Kontrast vam omogućuje da dodate puno zanimanja, a da se ne zalijepite za određeni izgled", kaže ona. To je zasigurno točno u praškari, gdje se ispraznost od svijetlog drveta pojavljuje na zidovima poput crne boje.

Kako bi izbjegao oštri moderni dom koji se osjeća poput umjetničke galerije, Jesse je koristio puno toplog drva po sobama. "Najveće odvraćanje za mene je dom u kojem se osjeća hladno", kaže ona. „Općenito se stanovništvo samo želi osjećati dobro kao kod kuće, a drvo dodaje dašak toga. Teško je pronaći istu vrstu topline u drugom materijalu. "

instagram story viewer