Pozdravite šareni dodatak kuhinji Art Deco za svoje snove

Obnova para Aussie unijela je boju i potpuno novu strukturu u otvoreni prostor

Sve je počelo s papirologijom.

Matiya Marovich, direktor u Studio Sans-Arc, sjeća se da je ovaj rutinski posao bio kako je prvi put upoznao mladi par koji živi u ovom hirovitom imanju. Polovica para bila je planer u gradskom vijeću Adelaide u to vrijeme i pomagala je u odobrenju nekih ugostiteljskih projekata tvrtke. Na kraju je pitala je li ikad radio stambene poslove, na što je Matiya odgovorio da. To je bilo slučajno, jer ono što su ona i njezin partner imali na umu za svoj dom u Torrensvilleu u Južnoj Australiji bilo je mnogo uzbudljivije od potpisivanja i žigosanja dokumenata.

"Par je posjedovao kuću gotovo 10 godina", kaže. "Bila je to radnička vikendica s tipičnim nagibom."

Prije: Izvornoj kuhinji nedostajalo je prirodnog svjetla, organizacije i dovoljno prostora za kretanje - a kamoli za zabavu.

Foto: ljubaznošću studija Sans-Arc

Njihovo je izvorno mjesto bilo nepristojno i zasjenjeno, s kuhinjom koja je izgledala poput unutrašnjosti zaboravljenog ormara i beživotnim vrtom koji je zapovijedao velikim dijelom njihova vlažnog vanjskog prostora. Njegovih 860 četvornih metara moralo je ostati približno takvo kakvo jest, jer nisu željeli izgubiti velik dio svog dvorišta. Dakle, imajući sve ovo na umu, par je pitao može li Matiya njihovu izazovnu adresu vidjeti kao platno za upečatljive uzorke i boje - a da se pritom ne osjeća kao dječja teretana u džungli.

Prije: Par nije želio izgubiti velik dio svog dvorišta zbog obnove, ali su željeli bolje iskoristiti prostor. Sada ovo područje djeluje kao oaza, zahvaljujući uređenju krajolika Pad Studio.

Foto: ljubaznošću studija Sans-Arc

Prije: Novi prostor za blagovanje i kuhinju proširio je u ovaj prostor - koji je nekada bio samo vlažna kuća biljne kolekcije para - graditelj Build Inc.

Foto: ljubaznošću studija Sans-Arc

"Imaju bogatu kolekciju talijanskog i češkog staklenog posuđa i njemačke keramike, pa su željeli da ove svijetle boje i hrabri oblici budu negdje prikazani", napominje Matiya. "Oni vole Art Deco i P&O arhitekturu i željeli su da se i ti detalji navode."

Nakon: Inspiraciju za cijeli projekt možete pronaći u ovoj knjižari, gdje je izložena kolekcija stakla i keramike para. Željeli su da se te boje i oblici odražavaju na stil sobe.

Foto: Tash McCammon

Matiya je započeo uklanjanjem stražnjeg zida doma, koji je povezivao postojeću blagovaonicu s dogradom. To je stvorilo jednu otvorenu kuhinju i blagovaonicu, prostranstvo kakvo je par želio. Ali trebao je dojmljiv arhitektonski detalj da se suprotstavi boji koja će uskoro ispuniti sobu. Rješenje? Matiya je pozvao obline Art Deco dizajna da unese osobnost i ublaži linije inače racionalizirane strukture. Koristio je krivulje prvenstveno na prozorima i ulaznim ulazima, filtrirajući u puno prirodnog svjetla.

"Dodatak bi ovu Art Deco atmosferu doveo u pomalo tropsko dvorište, stvarajući jedinstvenu malu oazu u predgrađu", dodaje.

Nakon: Dugi otok i blagovaonica Matijin su omiljeni dio obnove, jer djeluje kao komad koji ujedinjuje sobu, ali također pokazuje i njegove specifične zone.

Foto: Tash McCammon

Matiya je zidove održavala jednostavnim oštrim bijelim gipsom i za podove je odabrala svijetlo drvo. Ta lagana pozadina omogućila je ružičastoj, plavoj i zlatnoj paleti dizajna interijera da ožive ostatak šarene vizije.

"Smjele boje suptilno se kontrastiraju teksturnom teracu na otoku, a to pomaže u ocrtavanju zona unutar prostora", dodaje.

Nakon: Vlasnici i Matiya od početka su znali da će nova kuhinja i blagovaonica imati puno boja - problem je pronalazio najbolji način za njezinu upotrebu. Odlučili su se za komplementarnu paletu plave, ružičaste i zlatne boje, koja ne bi bila prejaka na bijeloj pozadini. Ružičasti teraco naklonjen je i okolnim kućama srednjeg vijeka u susjedstvu.

Foto: Tash McCammon

Nakon: Par je želio prostor za sjedenje u kuhinji za one trenutke kada je jedan od njih kuhao, a drugi jednostavno gledao. Vrhovi klupa su pored Ljubavni beton.

Foto: Tash McCammon

Sad to obnova je završen godinu dana, par je mogao kuhati i zabavljati se u domu koji bolje prikazuje njihove osobnosti. Teško je povjerovati da je ovaj svijetli pomak nastao hrkanjem papira gradskog vijeća.

"U ovom domu ima puno zabavnih trenutaka", kaže Matiya.

Nakon: Boja i oblici obnovljene kuhinje i blagovaonice uneseni su u novu kupaonicu koja ima iste plave pločice, zlatnu rasvjetnu tijelu i zakrivljeno ogledalo Art Deco.

Foto: Tash McCammon
instagram story viewer