Studio Leroy Street stvorio je ovo moderno povlačenje u Cape Codu

U Massachusettsu, arhitektonska i dizajnerska tvrtka Leroy Street Studio reimizira Cape Codov stil u pametno podijeljenom suvremenom bijegu za zbijenu obitelj

Ovaj se članak izvorno pojavio u izdanju Architectural Digest u veljači 2015. godine.

Nitko ne zna sve stvari koje mogu zakomplicirati građevinski projekt od nekoga tko je uključen u puno gradnji. Tako je Joshua Bernstein, izvršni direktor tvrtke za promet nekretninama Bernstein Management Corporation u Washingtonu, DC, vjerojatno bio dobro pripremljen za restriktivne kodove s kojima se suočila njegova obitelj kad je krenula podići kuću s pogledom na povijesnu luku u Woods Holeu u Massachusettsu na rtu Bakalar. Zapravo, posljednje što su Bernstein i njegova supruga Lisa, savjetnica za opismenjavanje web stranice s obrazovnim resursima learnzillion.com, htjeli učiniti, bilo je zaglibiti u hrvanju s lokalnim uredbama. "Ovaj je dom trebao biti naša oaza, naše mjesto da pobjegnemo od svega toga", kaže on. Ali bili su odlučni stvoriti nešto suvremeno i uvjerljivo različito od tradicionalnih stanova tog područja - mnogi od njih datiraju iz 1800-ih.

Josh je posebno povezan s lokacijom. Njegovi roditelji posjeduju susjedno imanje, veliku kuću u stilu šindre s prijelaza stoljeća u kojoj je on i njegovih pet sestara ljetovali u djetinjstvu. Jedan od njegovih prvih spojeva s Lisom dogodio se na jedrilici u luci. A kad se par vjenčao, kod njegovih roditelja susjedi su ponudili savršeno mjesto za vjenčani šator. Zapravo, točno mjesto na kojem su se Bernsteinovi zavjetovali četvrt stoljeća ranije bilo je mjesto na kojem su planirali stvoriti svoju kuću za odmor.

"Nikada u najluđim snovima nismo zamišljali da ćemo posjedovati to imanje", kaže Josh. A kamoli da tamo nađu način da sagrade modernu kuću, posebno nakon što im je odvjetnik rekao da bi odstupanje od odobrenih, tradicionalnih interpretacija klasičnog života u Cape Codu bilo nemoguće. "Mislila sam da to nije neamerički", kaže Lisa, koja je vodila optužbu radi ponovnog pregleda starih pravila. "Povijesne komisije trebale bi biti prisutne kako bi osigurale da je sve što je sagrađeno najbolje od svog vremena i vrijedno zaštite."

Taj liberalni stav o očuvanju na kraju je prevladao i veličanstvena rezidencija Bernsteinovih, koju je zamislio arhitekti i dizajneri iz njujorške tvrtke Leroy Street Studio, u potpunosti je osjetljiv na to okruženje. "Kuće okrenute prema luci moraju imati karakter kuće sagrađene prije prijelaza prošlog stoljeća", objašnjava partnerica iz Leroyjeve ulice Morgan Hare. "Ali otkrili smo da je ono što je selo u stvari tražilo razina zanatstva, a ne stil."

Pedantna pažnja prema zanatu očita je u iznenađujuće kompaktnom stanu sa šest spavaćih soba. Očito je u detaljima vanjštine - na cedrovim oblogama, ostavljenim da lokalno prevladaju sivu boju na krovovima šindre, čiji su meki nagibi i duboki nadvisi namijenjeni evociranju "kopnenog čamca" Kaže Hare. Pažnju možete vidjeti i u suptilno teksturiranim betonskim elementima oblikovanim pločama koji ističu zabavna područja doma. Među njima je stup koji podupire otvoreno stubište koje gleda u more, od čelika, hrasta i stakla, a koje graciozno vodi do intimnog uredskog prostora, suvremene verzije tradicionalne udovine.


  • Slika može sadržavati Vanjsko zdanje Kućište Seosko sklonište Na selu Priroda Biljka Trava Kuća Vikendica i drvo
  • Slika može sadržavati Namještaj Dizajn interijera Unutarnji prostori Dnevna soba Prostirka Stol Drveni pod Tvrdo drvo i predvorje
  • Slika može sadržavati ograde od rukohvata Drvo Dizajn interijera Unutrašnje stubište Stambena zgrada Zgrada i dnevna soba
1 / 11

Povjetarac nastao prekrivanjem streha uokviruje slikoviti pogled na luku na glavnom ulazu u Šumu Hole, Massachusetts, dom Joshua Bernsteina, direktora nekretnina i njegove supruge Lise konzultant.


Ipak, najviše od svega možete vidjeti razmatranje koje su arhitekti dali neupadljivom postavljanju kuće na zemlji. Umjesto jedne impozantne građevine, stvorili su zgradu koja se na cesti predstavlja kao dvije niske neovisna krila - jedno sadrži dnevne prostore, a drugo spavaće sobe - postavljeno pod blagim kutom u odnosu na jedno još. Između njih je vjetrić, prekriven strehom koja se preklapa, koji uokviruje pogled razglednice na luku. Povezana ispod razreda prolazom obloženim knjigama, dva krila otkrivaju svoju punu visinu prozora koji hvataju vidik samo sa strane okrenute prema moru. Značajke su tereni koje je Leroy Street osmislio u suradnji s krajobraznim arhitektom Stephenom Stimsonom potporni zidovi od betona, granita i vremenskih uvjeta koji čine diskretne džepove za razne zasade i veliki vrt.

Ništa manje promišljeni nisu ni pristupi prebivalištu. Za obitelj je ispred samostojeća garaža - „Kad stignu, parkiraju automobil i hodaju ravno kroz povjetarac, ravno do svojih čamaca na pristanište ", kaže Hare, dodajući:" Njihov život je samo voda. " Gosti se u međuvremenu parkiraju na odvojenom prostoru sa strane i do kuće dolaze mostom koji se proteže travnato jaruga. Obje ulazne povorke imaju svoju vrstu promišljene drame.

Unutra se sobe prilagođavaju intimnosti, što je sklop koji je možda usvojio klan u uskoj kabini svog Hinckley Bermuda 40. "Željeli smo da kuća bude što manja", kaže Lisa. “Važno je da se članovi obitelji povežu. Više volim dom u kojem se ljudi sudaraju. "

Ipak, moralo je biti "elastično", kaže ona. Spretno dizajniran blagovaonica, koja se otvara na susjedni zatvoreni trijem, djeluje jednako dobro za dvoje kao i za 20 - kad Kuća je u punom ljetnom načinu rada, a Bernsteinovi posjećuju troje odrasle djece i puno prijatelja koji se zaustavljaju navečer kokteli.

"Osjećaj koji imate u ovoj kući nevjerojatan je", kaže Sybille Schneider, direktorica interijera ulice Leroy, koja je miješala minimalistički suvremeni namještaj s odabranim komadima vintage naglaska. "Kuća ima potpuno ljudske razmjere, ali istodobno postoji i veličina, jer su pogledi fantastični."

I susjedi su također sretni. Nakon što su planovi predstavljeni, postupak odobravanja tekao je prilično glatko. "Leroy Street pomno je proučavao oznaku kako bi utvrdio što se stvarno traži, a što ne", kaže Lisa. "Toliko su naporno radili kako bi razumjeli i internalizirali arhitekturu Rta - i jednostavno su to tako lijepo riješili."

instagram story viewer