Jean-Georges Vongerichten Perry utcája újból megnyílik a Sandy hurrikán után

Jean-Georges Vongerichten hurrikánoktól sújtott étterme újból megnyílik Manhattan nyugati falujában

A hazatérés lehet édes, de Jean-Georges Vongerichtennél Perry Street étterem, ez is elég sós. Miután október vége óta redőnyt kapott, amikor a Sandy hurrikán elárasztotta az alagsort és a konyhát, az elegáns és elegáns tér Richard MeierA Hudson-folyón feltűnő üvegtornyai végre újra megnyíltak.

Jean-Georges Vongerichten (jobbra) sztárséf fiával, Cedric-kel, aki a Perry Street szakácsa. Fotó: Patrick McMullan / PatrickMcMullan.com

A West Village forró pontja nem csupán egy másik hely a nagyra értékelt francia séf globális éttermi birodalmában. "Olyan, mint a nappalim" - mondja Vongerichten, aki családjával az egyik emeleti Meier által tervezett lakóhelyen él. - A lányom és a feleségem lemegy, vacsorához rendel egy hamburgert és krumplit, vagy tésztát. Cedric Vongerichten, Jean-Georges fia, aki szintén a környéken lakik, a konyhafőnök.

A Sandy hurrikán idején viharvíz zúdult az étterem alagsorába, tönkretéve a konyháját. Fotó: Jean-Georges Vongerichten

A hurrikán okozta kár jelentős volt: hat lábnyi csapadékvíz árasztotta el a konyhát. Összehasonlításképpen, a fő étkezőt elárasztó másfél centi kisebbnek tűnik, de ez elegendő volt a bár felszerelésének, a függönyöknek, a vakolatnak és a szőnyegnek a cseréjéhez. A csaknem félmillió dolláros nagyjavítás ellenére azonban egy étkező alig veszi észre a különbséget. Építész és tervező Thomas Juul-Hansen, aki az eredeti, elegánsan minimalista éttermet készítette, amikor 2005-ben megnyílt, szintén restaurálást tervezett. "Nem érezte úgy, hogy öregedett volna, mióta először csináltuk" - mondta Juul-Hansen. „Olyan érzés, mintha az első nap nyitottunk volna. Még mindig olyan érzés, mintha egy hete terveztük volna. ”

A Richard Meier által tervezett Perry utcai tornyokat a Hudson folyó vízpartján; az étterem otthona, valamint a Vongerichten családi apartman. Fotó: Scott Frances

Az étkező kialakításában azonban van egy kisebb változás. Az üvegfalú helyet körülvevő függönyöknek valamivel nagyobb a puszta panelje, ami még inkább összeköti az étkezőt a folyóra nyíló látványos kilátással.

Vongerichten nem tehet róla, hogy érzelmessé válik az újranyitás miatt. „Néha egy étterem személytelen, de az emberek úgy érzik, hogy a Perry Street részei. Nem tudom miért. Talán a szeretet, amit belefektettünk. Különleges hely. ”

instagram story viewer