Ez a modernista, fából készült tengerparti ház a dán tengerpart északi csücskén fekszik

Skagen, Dánia legészakibb városa, egy hosszú félszigeten fekszik, amelyet két tenger között kiemelkedő strandok öveznek. A csúcsán állva figyelheti, ahogy a Kattegat tengeri területe hullámai az Északi-tenger vizeibe csapódnak.

Mathias Brockdorff építész gyermekkori vakációkat töltött ott, és most a dűnékre épít egy egyszerre hagyományos és modern házat. Belül az otthon ideális hely nagycsaládjának összejöveteléhez. Külsejét illetően a festett falak és a nádtető az úgynevezett fekete időszak ünnepe Az 1870-es évek Skagenje, amelynek során a sok közeli hajótörmelék elszenesedett faanyagát újból felhasználják az építkezéshez otthonok.

"Skagen csak egy gyönyörű hely" - mondja Brockdorff. - Sokat jöttünk ide, amikor fiatal voltam. Szüleimnek van egy kis házuk, de az csak 35 négyzetméteres, és elszigetelt területen fekszik. Az első vázlatokat három vagy négy évvel ezelőtt kezdtem, de az igazi kiindulópont a család bővítése volt. Most két gyerekem van, és a húgomnak éppen volt egy, ezért szerettem volna egy nagyobb házat létrehozni, ahol összegyűlhetünk - de megcsináljuk a megfelelő módon, a megfelelő időben, a megfelelő pénzzel. ”

Saját házán keresztül tervezte a házat, MDB Works. "Ez egy kis cég, csak én, olyan projekteket folytatok, amelyeket a nagy építészet iránti lelkesedésem és szenvedélyem vezérel" - mondja. Ennek az új otthonnak az építése egy évet vett igénybe, amelyet gyakran Brockdorff szülei felügyeltek.

A lakóhelyen belül Brockdorff zónák sorozatát hozta létre, amelyek elősegítik a nyitottság érzetét. A konyha, amely néhány centiméternyire található az épület központi pontjától, céltudatos szíve. Ez azért van, mert a barátokkal és a családdal való találkozás - különösen az étkezések idején - nagyon fontos volt.


  • Tengerparti ház
  • Tengerparti ház
  • Tengerparti ház
1 / 10

A nádtető és a feketére festett fa külseje összeköti a házat Skagen történetével, ahol a hajóroncsoktól elszenesedett ágyékot gyakran használták otthonok építéséhez.


Összességében az otthon olyan hely, ahol mindenki nyugodtnak érezheti magát, különösen Brockdorff tervezett vendégei. Az építész akusztikus mennyezettel egészítette ki a zaj csillapítását apja fülzúgásának fényében. Sőt, mindig szem előtt tartva azt a tényt, hogy a fiatalok nem akarják minden idejüket szüleikkel tölteni, létrehozott egy területet, ahol visszavonulhatnak iPadjeikkel és játékaikkal. Csatlakozása az otthon központjához biztosítja, hogy ennek ellenére továbbra is együtt érezzék magukat.

Meleg napokon az élet könnyen kiáramlik a teraszra. A strand csak egy rövid sétára található, a környező föld pedig egy védett természetvédelmi terület része. "Tudom, hogy ez egy közhely, de a ház valóban belülről kifelé jött létre" - mondja Brockdorff. - Nagyon fontos volt számomra az az érzés, hogy egyszerűen elmehetsz odaülni egy fa alá.

instagram story viewer