A ház belsejében Bong Joon Ho parazitájától

Anélkül, hogy elrontanák a film sokkoló csavarját, HIRDETÉS beszélget a rendezővel és Lee Ha Jun produkciótervezővel e csodálatos díszletek létrehozásáról

Bong Joon Ho rendezője Élősködő a műfajt dacoló film. Egyszerre vidám, izgalmas és kísérteties, a Cannes-i FilmfesztiválLegmagasabb megtiszteltetése egy egyedülálló remekmű, amelynek vége van (amit itt nem fognak elrontani), ami elhagyja a száját. "Ez egy Bong Joon Ho film" - mondja nevetve a rendező, amikor arra kérdezik, van-e valamilyen módja annak meghatározására. "A film vicces, szomorú és ijesztő, és érzelmek keveredését érzed, de úgy gondolom, hogy a végén azt akarom, hogy a közönség úgy érezze, mintha őszintén ábrázolták volna azokat az időket, amelyekben jelenleg élünk."

Középpontjában a történet az osztályrészről szól, amelyet két család illusztrál. Először a néző találkozik Kims-kel, egy apával, anyával és egyetemi korú testvérrel, akik félig alagsori lakásban élnek együtt. Bong azt mondja, hogy ezt a fajta otthont választotta, szülőföldjén nem ritka

Dél-Korea, számukra azért, mert reális, hanem azért is, mert „valóban tükrözi a Kim család pszichéjét” - mondja Építészeti összefoglaló fordítón keresztül. - Még mindig félig a föld fölött állsz, tehát van ilyen remény és érzék, hogy még mindig hozzáférsz a napfényhez, és még nem estél le teljesen az alagsorba. Ez a remény és a félelem ez a furcsa keveréke, amitől még lejjebb eshetsz. Azt hiszem, ez valóban megfelel a főszereplők érzésének. "

A Kim család alagsori otthonának korai renderelése.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

Annak érdekében, hogy ez rendben legyen, Lee Ha Jun produkciótervező meglátogatta és lefényképezte az üresen álló városokat lebontották, majd lemásolták, amikor megépítette a Kim család zsúfolt utcáját és szűk, rendetlen lakását egy készlet. "Láttam az ott élők nyomait" - mondja HIRDETÉS e-mailben (fordítón keresztül is) a szellemvárosokban tett látogatásairól. "Még az üres házakban használt régi téglákat is szilíciumban modelleztük újjáalkotásukra."

A Kims utcájának teljes készletét úgy építették meg, hogy vízzel feltöltsék az áradás helyszínére.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

Lee bonyolult háttértörténeteket is forgatott a sok kitalált szomszéd számára, amely tájékoztatta a hamis utcát szemetelő kellékeket. "Az egyik ház egy idős hölgy tulajdonában van, aki gyermekeit városokba küldi, hogy megélhetés céljából újrahasználható szemetet gyűjtsön" - mondja a tervező. "A háta annyira meghajlott, hogy babakocsival gyűjti a papír újrahasznosítását - így a háza előtt van egy babakocsi, tele régi papírral." A blokk további szereplői között szerepel egy sámán, és valaki, akit Lee „munkanélkülinek, a YouTubernek nevez.” Az eredmény elég reális. "Még a koreai közönség sem vette észre, hogy [egy készletre] épültek" - mondja Bong.

A Park család házának és udvarának renderelése.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

Végül bemutatják a gazdag Park családot, és az ő házuk a film nagy részében az akció központja. Ahogyan a félig alagsor képviseli a kimek helyét a társadalomban, az elegáns, modern lakásuk az övéküket képviseli. "Meg akarják mutatni, hogy nekik ilyen kifinomult ízük van" - mondja Bong. Az első emelet és a kert üres telken épült; a második emelet és az alagsor hangszínpadra épült. Ez egy olyan film, amely rengeteg titokkal rendelkezik és sokat lopakodik, ezért néhány tervezési döntést egyszerűséggel hoztak logisztikát szem előtt tartva - ha egy szereplő kúszik lefelé a lépcsőn, tud-e az ebédlőasztalnál ülő szereplő Nézd őket? Esztétikailag azonban az volt a cél, hogy olyan házat hozzon létre, amellyel egy gagyi, elitista tulajdonos dicsekedni fog.

A Parks házvezetőnője otthonában.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

Az otthonukat nemcsak egy kitalált tervezte starchitect Namgoong néven, valójában ő volt az előző tulajdonos. Tehát a készlet megalkotása érdekében Lee megpróbált kevésbé úgy gondolkodni, mint egy produkciótervező és inkább egy építész. "Figyelembe kellett vennünk a filmes tényezőket, de olyan valóságos házat is létre kellett hoznunk, hogy a közönség elfogadhassa azt az ötletet, amelyben a szereplők valóban benne élnek" - mondja. Az eredmény egyszerű, elegáns és modern, rengeteg fával, üveggel, tiszta vonalakkal és sziluettekkel. "Amikor Namgoong megépítette a park házát, az első emeleti nappali célja a kert megbecsülése volt" - magyarázza Bong igazgató szerint Lee. A tervező tehát egy hatalmas üvegfalat adott az udvarra, és minimális bútorokkal látta el, megtakarítva az egyedi, többszintű dohányzóasztalt és egy stílusos kanapét. (Nincs televízió látható!) „Azt akartam, hogy a széles nappali és a nagy kert egy lenyűgöző képnek tűnjön” - mondja.

A Seung-mo Park "Maya" sorozatának festménye díszíti a Parks nappaliját.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

A Parks falain lévő művészet szintén státusszimbólum, és néhány megjelenő mű valójában az igazi. Az egyik falon Seung-mo Park koreai művész, „Maya” sorozatának rozsdamentes acélból készült dróthálóból készült képe lóg. "Amikor megnézem a darabot, úgy érzem, mintha egy csendes, magányos helyre esnék egy erdőben" - mondja Lee. „Ahogy a kép is sugallja, a film Élősködő a csöndből a hatalmas hullámba áramlik, amely a kútba dobott sziklától indul, majd újra elcsendesedik. " A Seung-mo Park eredeti képet készített a macskákról, különös tekintettel a filmre.

Seung-mo Park macskaművészete a Park ház második emeletén lóg.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

A park házának összes bútora egyedi tervezésű volt a film számára.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

Meggyőződve arról, hogy kisfiuk, Da-song egy Művészet csodagyerek, a Park család absztrakt darabjait is jól láthatja. "Az anya úgy gondolja, hogy a fia zseniális, és olyan, mint Basquiat" - mondja Bong. „Szereti a fiát, de bizonyos értelemben csak megmutatja magát. Szinte olyan, mintha hipnotizálná önmagát. Végül azt gondolom, hogy csak azt akarja megmutatni, hogy nem olyan, mint a gazdag öregkorúak - ő egy új, fiatal gazdag ember, nagyon kifinomult ízléssel. ”

"Mindezek a díszes tányérok és díszek között ott van a lépcső, amelyet egyesek" fekete szájnak "neveznek" - mondja Lee a Park család extravagáns vitrinjéből.

Fotó: ⓒ 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A MINDEN JOG FENNTARTVA

A Parks lakóterülete sokkal több, mint egyszerűen a hangmagasság tökéletes jellemzése. Valami sötét leselkedik az otthonra, ami teljesen váratlan helyre tereli a cselekményt. Elegáns, ízlésesen berendezett, tökéletesen megvilágított házuk olyan jól megalapozza a színteret, hogy az epikus fordulathoz ilyen jól szolgáljon, mondja Bong, „mert a házaknak általában nagyon hétköznapinak, hangulatosnak és kényelmesnek kell lenniük. És amikor ezt fenyegetik, akkor érezzük a legnagyobb félelmet. ”

instagram story viewer