Steve Carell új Netflix szatírája „Space Force” felidézi „Dr. Strangelove ”és az„ Iroda ”

Susie Mancini produkciótervező brutalizmussal árasztotta el a katonai vígjáték díszleteit

Susie Mancini produkciótervező munkájának az új Netflix sorozatról Űrerő, a tervezési irányelv egyértelmű volt: Gondolkodj Dr. Strangelove. Az ikonikus brutalistikus stílusú szetteket Ken Adam produkciótervező készítette az 1964-es Stanley Kubrick klasszikus számára tökéletes friss és futurisztikus inspirációt mutatott be az új katonai munkahelyi vígjáték Steve főszereplésével Carell. (Különösen Adam betonbélésű bunkerje és háromszög alakú háborús terme, túlméretes kerek konferenciaasztallal.) Greg Daniels ügyvezető producer (író és Az iroda) és Mancini „olyan megjelenést akart létrehozni, amely egy kissé továbbfejlesztett valóságba merült, miközben olyan háttereket hozott létre, amelyek nem borítják el és nem vonják el a hallgatóság figyelmét” - mondja.

A sorozat egy szatirikus pillantás Amerika újonnan alakult fegyveres erők hatodik ágára, amely Űrerő néven ismert. Carell színész és sorozat alkotója (

Az iroda) négycsillagos Mark R tábornokot játszik. Naird-t, akit Adrian Mallory (John Malkovich) vezető tudóssal együtt az elnök szöveget, hogy „csizma a Holdra 2024-ig”. (A szóban forgó képregény szövegben a „mellek a hold.")

A szatirikus terveknek megfelelően Susie Mancini gyártástervező elhelyezte a napelem modelljét rendszer a középkorból, a föld középpontjában, az Űrerő pitvarában központ.

Fotó: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Mancini, aki még soha nem hozta létre a végső határt, egy kiterjedt Űrerő-campust tervezett a film nagy részének háttereként. A tudósok, mérnökök és űrhajósok színes csapata ott dolgozik a világuralom elérésében az űrben. A történetben a campus a coloradói Wild Horse-ban található (a külsejét a Kaliforniai Állami Egyetemen, a torrance-i Dominguez Hills színház épületében forgatták). A tervező szerint a székház felépítését a brutális épületek ihlették, és a folyamat részeként egy tervezési hátteret dolgozott ki. "Nagyon szerencsénk volt, hogy megtaláltunk egy egyetemi campust, amely katonai bázishoz hasonlított" - jegyzi meg a nő a kormánynak lenne egy elhagyott épülete, különös tekintettel a régi szovjet épületekre világ."

Szürke betonfalak és márványpadlók voltak kontrasztos háttérként a kék és szürke katonai egyenruhákhoz.

Fotó: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Mivel a belső tereket egy hangszíntéren forgatták, a tér prémium értékű volt, így Mancini adaptálta a brutalista „kevesebb több” elméletet, amikor az ablakokról volt szó. "Minden alkalommal, amikor ablakai vannak, annyi helyet használ, ezért szerettem volna a lehető legjobban elkerülni őket, és a felülről érkező fényre összpontosítani." A az eredmény egy nagy mennyezet a központi pitvar területén, amely árnyékot vet a padlóra, texturált környezetet teremtve, ahol a fény a főszereplő. A tervező klasszikus brutalistikus részleteket is használt, például erős geometriai vonalakat és betont, üveg, vas és fém anyagok, amelyek hangsúlyos faanyagot adnak az ipari esztétikának melegség. A színpaletta esetében Mancini ellensúlyozza az építészet redundanciáját azáltal, hogy a falakhoz különböző szürke és fekete tónusokat használ. textúra a márványpadlóval és a zöld csempével, hogy a szürkét, amikor csak lehetséges, feltörje, valamint a piros tűzoltókészülékekkel szín.

Az 1967-es James Bond-film Csak kétszer élsz tervezési ihletet nyújtott Mark Naird tábornok (Steve Carell alakításában) elegáns férfias irodáihoz.

Fotó: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Egy másik Ken Adam-film, az 1967-es James Bond-film munkája ihlette Csak kétszer élsz, Mancini a „nagyon lineáris környezetet, nagyon férfias anyagokkal és vonalakkal támogatta” - mondja. Rachel Ferrara díszítő dekoráció a szokásos forrásokra keresett (antik boltok, kellékházak, takarékboltok és online, valamint személyre szabott asztalok és fonalak) Naird tábornok irodájához, ahol a szervezettség, a minimalizmus és a nap. Annak a háttértörténetnek a részeként, hogy Naird azt szeretné, ha irodája a múltjára, az ő gyűjteményére összpontosítana érmek és egyéb tárgyak, amelyek a légierőnél eltöltött 20 éve során elért eredményeit jelzik Megjelenik.

Rachel Ferrara díszlettervező Naird tábornok irodáit a légierőben töltött két évtized emlékeivel szerelte fel.

Fotó: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Noha a NASA és a Pentagon nem nyitotta meg kapuit a gyártási csapat előtt a kutatás céljából, Mancini kapott útmutatást Max Vasquez katonai tanácsadótól. "Ez nem dokumentumfilm, és nem kell pontosnak és pontosnak lennie" - mondja a nő -, de azt akartuk szakértők, hogy megvitassanak bennünket az emberek interakciójának részleteiről a központban és a katonaságban bázis."

A tervező csapat Elon Musk Spacex-jének útmutatását várta a Űrerő vezérlőterem.

Fotó: AARON EPSTEIN / NETFLIX

A tervezőcsapat az Elon Musk által alapított Spacex magánrepülő céggel is együttműködött az űrhajók feltárásával kapcsolatos irányításban. „Sokáig nem voltunk a Holdon, és annyi emlékünk van a múltban. Nincs hivatalos modell arról, hogyan néz ki [ma], ezért a Spacex-et használtuk a kutatáshoz ”- mondja Mancini. Felfedezte, hogy a Spacex környezete teljesen különbözik attól, amit olyan filmekben láthattunk Apollo 13 és A megfelelő cucc.

„Filmnézőként azt gondoltam, hogy a pilótafülke fémből és gombokból áll, és most egy kis szoba egy nagy képernyővel, amely iPad-hez hasonlít. Az irányítószobát megtelt a közepes század vaskos íróasztalaival, régi mikrofonokkal és telefonokkal, és mindenhol rengeteg papír. Parancsnoki központként az irányítóterem más volt abból, amit a tervező elképzelt (IKEA asztallal kiegészítve), így üvegfalú, nagy képernyős és 360 fokos környezettel alkotott egyet, ahol mindenki megnézhette a indít.

A Pentagon kabinetfőnökét Észak-Korea császári mintái ihlették.

Fotó: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Fedezze fel az AD PRO alkalmazást

A legnagyobb erőforrás a tervezői szakemberek számára, amelyet a Építészeti összefoglaló

Nyíl

A tiszteletadás Stanley Kubrické is 2001: Űr Odüsszea (ahol egy űrhajós / majom-űrhajós karbantartási javításokat végez) az űrkörnyezet számára az űrsiklón belül és kívül is. És mivel ez a sorozat klasszikus bohózat, a tervezők nem csupán Észak-Koreától találtak ihletet a Pentagon kabinetfőnökéhez a Pentagonban. - A mennyezet egy villanás doboz és egy bólintás 2001, míg a szoba többi része Észak-Korea konferenciatermi kialakításán alapul, oszlopokkal a sarok, a burkolat és egy nagy rézből készült világtérkép. ” Még nincs szó, ha Kim Dzsongról van szó Nem jóváhagyott.

instagram story viewer