צעד פנימה בפורטלנד ההיסטורית, אורגון, בית עם לא אחד אלא שני מטבחים מהממים

לקח לג'סיקה הלגרסון עיצוב פנים חמש שנים לדמיין מחדש בית קלאסי ומגורי למשפחה צעירה בת ארבע נפשות.

"התחלנו לעבוד עם הלקוח... על פרויקט חדש, אבל בסופו של דבר הם החליטו שהם לא רוצים להמשיך עם בית חדש", אלישה בורדן, מעצבת בכירה ב- ג'סיקה הלגרסון עיצוב פנים, נזכר באינטראקציה מוקדמת עם זוג אחד בפורטלנד, אורגון. "במקום זאת, הם רכשו את הבית הזה, ואנחנו... נרגשנו כשהגיעו אל [אלינו שוב]." הבית המדובר ממוקם בשכונת קינגס הייטס ההיסטורית בצפון מערב פורטלנד. זה נמצא גם הליכה קצרה מחנויות קטנות ומקסימות ומסעדות פופולריות - מה שהופך אותו למקום אידיאלי בעיר.

אבל עבור בני הזוג, שיש להם שתי בנות צעירות, מציאת נכס על הגבעה נדרשת חודשים של חיפוש. "קיבלנו הודעה שהבית בדיוק יצא לשוק והלכנו לראות אותו באותו אחר הצהריים", מסביר אחד מבעלי הבית. "כשראינו את החצר השטוחה הענקית המוקפת משוכות דפנה בוגרות, התאהבנו... קשה למצוא שטח חיצוני שמיש."

לאחר שהבטיחו את חלקם החלומי, הזוג יצא למסע שהפך בסופו של דבר לשיפוץ מלמעלה למטה. בסופו של דבר נדרשו חמש שנים להשלים את חללי הפנים של בית זה, בסגנון פדרלי, בגודל 5,400 רגל מרובע. "האתגר הגדול ביותר היה למצוא דרך לגרום לבית להרגיש פתוח... תוך שמירה על כבוד לתקופת הבית, המעניקה מרחבים מופרדים יותר", מתוודה בורדן.

באזור המטבח הראשוני גופי תאורה תלויים גונבים את ההצגה. מעל האי תלויה מנורת פוזה כפולה של פלוריאן שולץ, ואילו חתיכה מעוצבת בהתאמה אישית על ידי אנדרו סקוט פייקו ניתן לראות מעל כיור החווה. עבודות העץ ועבודות המתכת נעשו על ידי תעשיות כדור הארץ.

אחת השינויים העיקריים שהתרחשו במהלך השיפוץ הייתה העברת המטבח לצד השמש יותר של הנכס. בנוסף נוספו מטבח שימורים ופרויקט שני, כמו גם חדר כביסה בקומה העליונה וסאונה ומרתף יין במפלס המרתף. שתי הקומות הראשונות, לעומת זאת, נותרו מדהימות בזכויות שלהן. בנוסף לאזורי המטבח, הקומה הראשונה מתגאה בחדרי מגורים, אוכל, משפחה, מוזיקה ופודרה, שלא לדבר על בר ומשרד קטן. בקומה העליונה, הקומה השנייה כוללת שלושה חדרי אמבטיה מלאים, שלושה חדרי שינה, וחדר עבודה המשמש כחדר שינה לאורחים.

למרות שבמקור הבית היה מעט מאוד קישוטים, השיפוץ איפשר למעצבים להוסיף אופי נוסף - מה שהרגיש מתאים לאור השורשים העמוקים של הבית. כלשונו של בורדן, "הקמנו שפה חזותית [המתמקדת] בצורות נגישות, עם פרטים מורכבים שקולים."

התוצאה הסופית כמעט דומה לקנבס עשיר בשכבות. רצפות עץ אלון מוכתמות מסודרות בדוגמת אדרה, ואילו אריחי קרמיקה סבוכים וצבעוניים בהתאמה אישית משתלבים יפה עם שטיחי צמר ומשי סמוכים. וילונות מפוארים ובדי ריפוד ארוגים ניתן למצוא בפלטות רכות יותר, המאופיינות בצבעים מושתקים. "צבע שימש בכוונה רבה להגדרת חללים וליצירת רגעי ניגודיות", מוסיף בורדן.


  • בית פורטלנד אורגון
  • בית פורטלנד אורגון
  • בית פורטלנד אורגון
1 / 16
בחדר האוכל שולחן בהתאמה אישית של ג'סיקה הלגרסון עיצוב פנים מתמזג יפה עם כיסאות מ חברים ומייסדים. הנברשת של בועת הזרים היא פל.

בסך הכל שורר איזון זהיר בין סגנון מתוחכם לבין חללי פנים חיים. "הכל היה צריך להיות יפה למראה אבל בשום אופן לא מאיים," אומר בורדן. "רצינו שכל חלל ישמש ואהוב. כל ספה מזמינה אתכם להתרווח, בעוד המטבח הראשי משדל אתכם פנימה... אפילו בחדר הכביסה מרגיש כמו חלל מפואר [שאתה] תרצה לבלות בו. " עבור המעצב, ספסל האגוזים והפליז מ ולנטין לולמן, שמוצב לאורך החלון בסלון, הוא יצירה מיוחדת במיוחד. גוף התאורה המותאם אישית הוינטאג'י בחדר המוזיקה, אשר פותח עם יצרנית מקומית בפורטלנד, הוא עוד מועדף אישי.

באשר לבעלי הבית, זו "הספה המעוקלת הפנטסטית בגוון הצהוב המושלם ביותר" שגונבת את ההצגה. "זו הייתה קפיצת אמונה, ואנחנו אוהבים את זה", אומר אחד הבעלים על היצירה, שעוצבה בהתאמה אישית על ידי ג'סיקה הלגרסון עיצוב פנים. באשר לביתם במלואו, משקף הבעלים, "זה בית בן 100 שנה עם נשמה חדשה." אין ספק שזה עוזר להסביר את הקסם שלו.

instagram story viewer