Apsilankykite Stokholmo apartamentuose su ryškiai drąsiu skandinaviško minimalizmo aiškinimu

Dizaineriai Davidas Walgrenas ir Joanna Laven sukūrė šią oazę užimtai vietinei šeimai

„Švedijoje mes vadiname šią koncepciją Jantelagenas“, - sako Joanna Laven. "Tai reiškia, kad neturėtumėte galvoti, kad esate kažkuo geresnis už kitus." Dėl to švedai nėra tikimybės, kad auklės, valytojos ir ypač interjeras perkels dalį savo gyvenimo dizaineriai. Švedams sunku didžiuotis tuo, ko pats nesukūrėte. Dizainerių Laveno ir Davido Walgrenų laimei, Skandinavijos tautos piliečiai pradeda suprasti, kad dizaineriai gali padėti išnaudoti visą erdvės potencialą.

Walgrenas ir Lavenas bendradarbiavo rengdami šį XIX amžiaus pabaigos Stokholmo butą Strandvägen, ieškomame pakrantės bulvare. Paprastai švediškas dizainas nėra pernelyg efektingas, daugiausia dėmesio skiriant paprastumui ir minimalizmui. Tačiau šie klientai turėjo polinkį į didingus, nors ir aiškaus skonio, interjerus. Dėl įtempto darbinio gyvenimo jie norėjo, kad erdvė atsipalaiduotų, ir vietos, kurioje jaučiamasi kaip namuose. Nulinti, kokia tiksliai yra klientų vizija, „beveik kaip susitraukti“, - komentuoja Lavenas. Dažnai ji pati klausia: „Kas tau patinka? Kaip mes galime tai nukreipti visoje erdvėje? “ Jos bendradarbiavimo mąstysenos rezultatas yra interjeras, kuris dažnai atrodo šiltesnis ir ryškesnis, nei galima tikėtis.

"Mes visada pradedame nuo senovinių kūrinių", - pažymi Lavenas. Galų gale, minkšti antikvariniai baldai, sumaišyti su šiuolaikinėmis detalėmis, sukuria nesenstančią ir dailiai kuriamą išvaizdą. Dizaineriai kruopščiai atrenka kiekvieną kūrinį, kad būtų išvengta įspūdžio, jog jų klientai „užėjo į parduotuvę ir viską pirko vienu metu“, - sako Walgrenas.


  • virtuvė
  • Svetainė
  • kino kambarys
1 / 9
Virtuvėje puikiai naudojamas rudojo dolomito akmuo ir tikmedžio mediena. Studija „Lawahl“, Laveno ir Walgreno studija, tvarkė tuos komponentus. Asortimentas yra „Lacanche“, o baro išmatas suprojektavo Jorge Zalszupin ir jie buvo pagaminti iš Etel dizainas. Kokonas padarė maišytuvą.

Tapkite AD PRO nariu

Pirkite dabar, jei norite gauti neribotą prieigą ir visas privilegijas, kurias gali patirti tik nariai.

Rodyklė

Kalbant apie šią konkrečią erdvę, ji išlaiko Švedijos jautrumą funkcionalumui ir švarioms linijoms. Kad būtų atsižvelgta į namų savininkų skonį dėl tekstūros ir organizavimo, prieškambaryje buvo įrengta paslėpta minkštos mėlynos spalvos malūnų dirbinių saugykla. Svetainėje Lavenas ir Walgrenas suprojektavo medinį laikymo įrenginį, kad paslėptų netvarką ir optimizuotų garso kokybę.

Prieš Lavenui ir Walgrenui patekus į butą, trūko atviros socialinės erdvės, kurios ieškojo klientai. Vietoj to, jis turėjo datuotą grindų planą su perkrauta virtuve. Lavenas ir Walgrenas naujai erdvei suteikė sklandų išdėstymą su prancūziškomis įtakomis, įskaitant elegantiškas parketo grindis ir aukštas lubas. Galutinis rezultatas, turintis įtakos Švedijos ir plačiai Europos dizainui, yra globalizuojančios dizaino kultūros liudijimas. Ir vis dėlto tuo pačiu metu jis yra visiškai unikalus.

instagram story viewer