Šajā klasiskajā Grīnvičas ciemata savrupnamā ir mūsdienīgs interjers

Vēsturiskā pilsētas namā Ņujorkas Grinvičas ciematā Stīvens Hariss Arhitekti un Fox-Nahem paceļas vietā, kur Pols Rūdolfs pārtrauca darbu

No ielas jūs domājat, ka tā bija būtiskākā Griničas ciemata savrupmāja - viss sarkanais ķieģeļu mūris un grieķu atmodas pieskārieni. Bet aiz tās klasiskās fasādes slēpjas diskotēkas laikmeta bravūras stils. Atjaunoja Pols Rūdolfs 70. gadu beigās māja izvēršas kā eksperimentāla telpu secība ar divkārša augstuma viesistabu, kas caur skulpturālu logu sienu un konsolveida režģi paveras uz aizmugures dārzu. "Starp priekšu un aizmuguri pastāv šī neparasta spriedze," atzīmē arhitekts Stīvens Hariss, kura firma nesen sadarbībā ar dizaineru atjaunoja māju. Džo Nahems.

Kad pašreizējie īpašnieki Pols un Erina Parīzeri īpašumu iegādājās pirms četriem gadiem, tam vajadzēja nelielu palīdzību. ("Vieta bija pilnīgs juceklis," saka Ērina, neliekot lietām pārāk smagu punktu.) No tā, ko visi varēja sagriezt kopā Rūdolfa sākotnējais plāns tika izsista no sliedēm ar viņa klientu šķiršanos un sekojošo maka pievilkšanu stīgas. Rezultātā priekšējās telpas netika skartas, saglabājot savu 19. gadsimta raksturu. Tikmēr režģis tika izpildīts ar kokmateriāliem divi pa četriem, nevis Rūdolfa iemīļoto bronzu. "Bija acīmredzams, ka koks bija domāts kā metāls," saka Hariss, kurš konsultēja vienlaicīgus Rūdolfa projektus, tostarp vēlā arhitekta paša Beekman Place mājvietu.

Ciemata pilsētiņā Rūdolfa paveiktais bija sabojājies. Režģis bija izliekts, kāpnes atradās uz sabrukšanas robežas, un loga siena bija nokritusi, izraisot blīvējumu saplīšanu un stikla paneļu miglu. Tikmēr dekors bija nelaimīgi datēts - lai neteiktu vairāk par jumtu, kas bija kļuvis par HVAC iekārtu labirintu. Bet, ja jūs redzētu pāri haosam, Rūdolfa shēmas enerģija joprojām atbalsojās. "Lai nopirktu šo māju, bija vajadzīgi daži drosmīgi vizionāri," Hariss saka par parīziešiem. "Kopā mēs sākām atšķetināt Rūdolfa nodomus." Nahems piebilst: "Viņa remonts bija tik foršs eksperiments."


  • Attēlā var būt iekļauta City Town Urban Building High Rise Apartment Building mājas dekorēšana un mājoklis
  • Attēlā var būt margu margas un margas
  • Attēlā var būt ietverts bruģakmens margu margu lieveņa dārza āra lapene un iekšējais pagalms
1 / 4

Atjaunotā 19. gadsimta fasāde.


Projektēšanas komandai projektā tika parādīts interesants saglabāšanas gadījuma pētījums. Griničas ciemata vēsturiskajā rajonā modernisma brīnumi ir reti sastopami. "Jautājums orientieru komisijai bija, vai šo fasādes pasliktināšanos, kas šodien nebūtu atļauta, ir svarīgi saglabāt?" skaidro John Woell, partneris vietnē Stīvens Hariss Arhitekti kurš bija projekta arhitekts. "Mēs sadarbojāmies ar viņiem, lai teiktu:" Jā, tā ir, tāpēc meklēsim veidu, kā cienīt tur esošo, bet arī atzīt, ka tas sabrūk. ""

Pilnīgas renovācijas ietvaros aizmugurējā fasāde tika no jauna izveidota no bronzas, režģim pievienojot stikla celiņu, veidojiet to no bezfunkcionāla elementa uz balkonu. Tikmēr jumta papildinājums tika atļauts ar nosacījumu, ka tas vizuāli atšķiras no Rūdolfa darba - sasniegts varoņdarbs pateicoties izsmalcinātai neveiksmei un bronzas logu sietu izmantošanai, kas iedvesmoti no līdzīgiem Rūdolfa Jēlas mākslas un arhitektūras ekrāniem Ēka. Turpretī uz ielu vērstā ārpuse un ieejas zāle tika atjaunota, lai akcentētu to vēsturisko raksturu.

"Kas ir tik īpašs šajā mājā, kā tas bija, tā, kā tas ir tagad, ir tā sarežģītība - telpu kaskāde, visi šie slāņi," atzīmē Vells. "Nav šaubu, ka Rūdolfs bija īsts mākslinieks, kādu vadīja spēcīgs iekšējais redzējums." Kā Hariss pārdomājot režģi, piebilst: “Jebkurā praktiskā vai finansiālā līmenī tas ir absurds, ļoti retorisks Žests. Bet tas ir viens no šīs mājas lielajiem priekiem. ”

instagram story viewer