Google Redwood City knikt met prachtige details naar de omgeving

Valerio Dewalt Train veranderde een bestaand kantoorgebouw in een speelse maar productieve werkplek voor Google op Pacific Shores

De kantoorlobby combineert moderne kunstinstallaties met natuurlijke elementen.

Foto: Franisco Lopez de Arenosa

Elke lijst met de leukste of meest opwindende kantoren om in te werken, heeft dat zeker Google ergens op of nabij de top. Toen Google Pacific Shores, een kantoor in Redwood City voor het klantervaringsteam van het bedrijf, werd toegevoegd aan de Valerio Dewalt Train, het centrum van de techgigant van buitenposten Silicon Valley, nam het baan. Belast met het creëren van een overweldigend interieur in een reeks bijna 20 jaar oude gebouwen naast de hoofdstraat Op de campus van Mountain View heeft het bedrijf met succes een kantoorruimte gecreëerd die zowel informeel als innemend.

"Als je naar het DNA van een project kijkt, zijn de beste eigenschappen degene waar je niet echt de vinger op kunt leggen", zegt Erik Rogers, senior associate architect bij Valerio Dewalt Train. "Je ziet daar niemand van mij, en het zal zeker moeilijk zijn om te onderscheiden of VDT het project heeft gedaan of niet. Het is altijd een afspiegeling van de klant, niet wij. " AD PRO sprak met Rogers om te bespreken hoe het bedrijf een speelse maar productieve kantoorruimte creëerde voor het technologiebedrijf.

AD PRO: Google is een enorm bedrijf. Wat was de omvang van dit project voor het bedrijf?

Erik Rogers: Google acht bestaande gebouwen verworven, en wij hebben de eerste twee gedaan. We werden ingehuurd om de gebouwen om te bouwen om meer kantoorruimte te huisvesten en een Customer Experience Center (CEC) met een theater en interactieve elementen, en toont nieuwe Google producten. De ruimte verbindt design, technologie en architectuur.

AD PRO: Wat was de grootste hindernis die u niet had verwacht?

ER: Het CEC-theater vereiste dat we een derde van de plaat op de tweede verdieping uitsneden. Ruimte maken voor 300 zitplaatsen theater dat zorgt voor goede zichtlijnen naar het podium is niet eenvoudig. Om dat te bereiken, hadden we veel steigers, met een grote zaag, en die sectie voor sectie verwijderd. We hebben de hele ruimte opnieuw uitgevonden.

AD PRO: Wat waren enkele dingen waar de klant om vroeg?

ER: De ruimte moest intuïtief en comfortabel zijn. Het moest echt goed zijn verlichting en vanwege de professionele dynamiek moest het volkomen verrukkelijk zijn. Het moest ook goed werk aanmoedigen. De onderliggende manier waarop we dat bereikten, was door gemengde materialen te gebruiken die waren geïnspireerd op de ongelooflijke berg keer bekeken en de locatie om interesse en unieke ruimtes te creëren.

AD PRO: Waren er leermomenten die uit dit project voortkwamen?

ER: Werken met een klein team aan een project dat veel mensen kan raken, had alles te maken met het besluitvormingsproces. Als u uw beste beslissing neemt met de informatie waarover u beschikt - zolang het een gezamenlijke beslissing is - is het altijd de juiste. Als je die samenwerkingsmentaliteit hebt bij een project, hoef je niets te twijfelen. Het maakt het project veel leuker.

Project details

Naam: Google Pacific Shores

Ontwerpgroep: Valerio Dewalt Train Associates; Denk goed na; GTECH; Iontank. Grootte: 400.000 vierkante voet

Plaats: Redwood City, Californië

Project tijdlijn: 24 maanden

instagram story viewer