Structurele upgrades en een prachtige buitenverfbeurt geven dit huis een serieuze aantrekkingskracht

Benjamin Moore Smeedijzer revitaliseert de gevel van dit huis in Seattle.

Wanneer architect Prentis Hale een bungalow uit 1921 in West Seattle in handen kreeg, herkende hij onmiddellijk een aantal gebreken in het kleine huis. Om te beginnen, de SCHUUR schooldirecteur zag dat de trappen aan de voorkant onnodig steil waren en dat het achterdek het heldere uitzicht op Mount Rainier niet optimaliseerde. Het interieur was al even disfunctioneel, met vreemde overblijfselen van oude renovaties en afgesloten kamers die ongeschikt waren voor een moderne levensstijl. Maar met slechts kleine structurele updates en een infusie van natuurlijke materialen kreeg het huis een grote upgrade.

Bij de ingang verving Prentis de precaire trap door een royale cederhouten vlucht met strakke knopen en een gestroomlijnde betonnen overloop. Hij voegde ook een nieuwe laag houtskoolkleurige verf toe en een groot raam dat een meer gastvrije indruk geeft. "De klanten wilden iets dat aantrekkelijk zou zijn", legt hij uit.

"Het is een erg lange ruimte zodra we alle muren eruit hebben gehaald, dus we waren geïnteresseerd in een onderscheid tussen de kamers", zegt Prentis.

Prentis verplaatste een buitenmuur naar buiten, waardoor de veranda enigszins kleiner werd om de woonkamer te verlengen, waar de open haard ooit oncomfortabel dicht bij de deur stond. Door de drie extra voeten kan de haard dienen als het middelpunt van de kamer, met meubels er handig omheen gerangschikt, in plaats van als een lastig struikelgevaar. "Het is een subtiele verandering die eigenlijk een groot verschil maakt in termen van hoe je die ruimte kunt gebruiken", beschrijft Prentis.

Een originele erker kijkt uit over de heuvels.

Een eigentijdse open plattegrond werd bereikt door de verdelers omver te werpen die de woonkamer, de eethoek en de keuken van elkaar scheidden. Prentis koos er echter nog steeds voor om de regio's voorzichtig af te bakenen door een halve Douglas-sparrenwand te installeren met daarop een delicaat rek. Lucht en conversatie stromen gemakkelijk door het houten deuvelscherm, dat ideaal is voor het weergeven van tchotchkes en potplanten.

Vlakbij prikt een enkele metalen kolom het kookeiland als een slimme manier om balken aan elkaar te naaien en verloren dragende muren goed te maken. "Het was de sleutel tot het hele project", onthult Prentis. "Het stelde ons in staat om alle funky kansen en problemen van de eerdere toevoegingen op te ruimen, zodat we alles op één lijn konden krijgen en er meer opgelost uit konden zien."

"Alle keukenkasten waren volledig gedateerd en niet de moeite waard om te bewaren", herinnert Prentis zich.

Op maat Zaagsnede kasten, gemaakt van Europly esdoorn multiplex en donkergrijs laminaat, vervangen gedateerde witte kasten voor een handgemaakte, ambachtelijke uitstraling. Tegelijkertijd voelen crèmekleurige Smeg-toestellen trendy en retro aan. In de hoek een Caesarstone Slank betonnen aanrecht en een gipsachtige backsplash ontmoeten een bakstenen rookkanaal. "Ze waren geïnteresseerd in een combinatie van originele details vermengd met nieuwere elementen, zodat het leek alsof de geschiedenis niet was gewist, maar eerder werd versterkt om het huis karakter te geven", zegt Prentis.

De randen van multiplex komen tot uiting in het op maat gemaakte bekledingswerk.

Een grote schuifdeur verbindt de keuken met de tuin, waar een nieuwe L-vormige terraslaag naar beneden loopt tot een strook gras. Het ruime platform biedt de huiseigenaren een buitenplek om te ontspannen, te entertainen en naar de wonderbaarlijke piek in de verte te staren. Zowel buiten als binnen zijn de beste troeven van het pand nu gemaximaliseerd - en het enige dat nodig was, was een paar meter extra.

De oude patio maakte niet optimaal gebruik van de prachtige achtertuin.

Een nieuwe patio en een nieuwe verflaag hebben de achtertuin volledig getransformeerd.

instagram story viewer