Het Malibu Beach House van Jason Statham belichaamt zijn verbinding met de natuur

De make-over van een surfhuis van de Engelse acteur omvat veel Deens meubilair uit de jaren 50 en zijn eigen fotografie

Voor de Engelse acteur Jason Statham maakte de beslissing in 2009 om een ​​strandhuis in Malibu te kopen geen deel uit van het plan. Hij wist niet eens of het een goede investering zou zijn. Allemaal impulsief, het idee kwam tot stand tijdens een verblijf bij een vriend in hun huis in de Malibu Colony. "Het maakte zo'n indruk op me", herinnert hij zich. "In het Verenigd Koninkrijk komen we niet vaak naar het strand, en deze huizen hebben een geweldige verbinding met de oceaan en natuur." Ochtendwandelingen langs het zand die een glimp opvangden van het overvloedige zeeleven en surfers die deining bereden, bewezen onweerstaanbaar. "Ik was al een tijdje in L.A., maar ik dacht: dit is de plek waar ik wil wonen", zegt Statham.

Uit het zand plukte hij zijn perfecte kussen zonder zelfs maar te weten dat het op de markt was - 'echt moe oud surfhuis, ”beschrijft hij: vervallen en met zout besproeid maar in een prachtige omgeving laag op de strand. "Als ik ooit een huis zou krijgen, zou het daar ook zo zijn", herinnert hij zich dat hij zei. "Het had een geweldige verbinding met het zand en de zee, allemaal omlijst door dit ene raam." Statham kocht het in korte tijd en begon snel aan een nauwgezette heropbouw behield de voetafdruk en de belangrijkste architectonische elementen - dat raam direct aan de eigendomslijn, een bakstenen open haard en een schuin dak dat het huis op het zuiden afschermt tegen de barre middag zon. "Veel van de originele kenmerken waren echt heel aantrekkelijk", zegt hij terugkijkend.

Statham zit in een vintage draaistoel van Hans Wegner achter zijn computer op kantoor waar hij niet alleen zit heeft de neiging om zaken te doen, maar luistert ook naar reggae van zijn krachtige, architectonische Bowers & Wilkins luidsprekers.

Foto: Daniel Smith

In de iteratie van Statham werd de surfhut gezellig, chic en sereen. Een buitenkant van zwarte cederhouten dakspanen met koperen dakgoten die groen zijn geworden van het zout geeft het een zekere strakheid. Als iemand die details in zijn omgeving opmerkt, nam Statham aanwijzingen over materialiteit uit verschillende gebouwen en huizen, namelijk die van Richard Neutra. "Ik wilde behouden wat er eerder was, maar het er robuuster uit laten zien", zegt de acteur, die de lay-out van bijna 4000 vierkante meter opende, dus "je bent altijd verbonden met de zee. " Hij verdiepte ook zijn persoonlijke band ermee, door zijn skateboardvaardigheden naar het water te vertalen met de hulp van de Malibu-longboardlegende Takuji Masuda.

Als het om interieurs ging, nam Statham de klus zelf op zich. "Een ontwerper stopt er gewoon in wat hij wil en je zult ermee moeten leven", merkt hij op. Afkomstig uit een post-en-balkenhuis in West Hollywood, was hij ‘geobsedeerd’ door het gebruik van Deense meubels uit het midden van de eeuw in zijn nieuwe weekendhuis. "Ik wilde geen plek die te kostbaar of te pretentieus was, dus alles is een beetje oud en bewoond en in één palet", zegt hij. Statham kocht zijn meubels en verlichting in Denmark 50, waar hij vriendschap had gesloten met eigenaar Wayne Marmorstein. "Hij was mijn reddingslijn voor dit project, letterlijk de enige persoon van wie ik dingen krijg", zegt Statham. "Ik heb een opleiding van hem gekregen." De Scandinavische verliefdheid van de acteur informeerde de esthetiek van zijn hele verblijf. Marmorstein introduceerde hem ook in de wereld van keramiek en hielp hem het werk van de Deense pottenbakker Axel Salto te ontdekken, dat nu overal is gestrooid.

De rustige hoofdslaapkamer - versierd met lampen uit Denemarken 50 en teakhouten planken met zwart-witfoto's - opent naar een klein balkon met uitzicht op het schuine dak naar het strand, een uitzicht dat gelukkig zonder verblinding is, zegt Statham: `` Het schuine dak creëert ongelooflijke schaduw over alle ramen, bijna als de top van een honkbalhoed, en zorgt ervoor dat je geen luxe jaloezieën en raam hebt behandelingen. "

Bij het rangschikken van meubels en uitrusting koos Statham voor praktische in plaats van gekunstelde curatie. Voor hem heerst comfort. "Ik wilde van het strand komen en in mijn korte broek neerploffen - lekker makkelijk." De immense op maat gemaakte bank die de kamer met uitzicht op het strand omhult, belichaamt perfect deze wens; het is zijn favoriete plek om te liggen en te genieten van het "prachtige spectrum van kleuren en stemmingen" van de natuur. In de woonkamer zou een ontwerper waarschijnlijk zorgvuldig hebben uitgekozen curiosa en boeken voor de grote planken naast de dominerende bakstenen open haard, waar de winter komt, hij, partner Rosie Huntington-Whiteley, en hun tweejarige zoontje zitten. "Maar ik wilde niet naar buiten gaan om een ​​hoop boeken te kopen om op de plank te zetten", zegt Statham. "Ik dacht: ik ga gewoon een lading hout kopen. Het vulde eerder een gat dan een ontwerpidee, maar uiteindelijk zag het er echt goed uit! "

Omdat hij zich niet onder druk wilde voelen om snel grote kunstwerken voor de muren te vinden, voegde Statham zwevende teakhouten planken toe door het hele huis. De noodzaak bracht hem ertoe zijn eigen camera met zwart-witfilm op te halen terwijl hij op vakantie was in Amangiri in Utah, en een paar foto's maakte om voor hen in beeld te brengen. In de loop van de tijd heeft hij afbeeldingen toegevoegd van Richard Misrach, skateboardfotograaf Hugh Holland uit de jaren 70 en LeRoy Grannis, de peetvader van de surffotografie — hoewel hij beseft “dat het een beetje cliché is om surffoto's in een branding te hebben huis."


  • Deze afbeelding kan Meubilair Stoel Binnenshuis Kamer Eetkamer Tafel Eettafel Tafelblad en hout bevatten
  • Deze afbeelding kan Meubilair Woonkamer Kamer Binnen Interieur Design Tafel Behuizing Gebouw en Salontafel bevatten
  • Deze afbeelding kan Meubels Behuizing Bouwen Tafel Binnenshuis Koffietafel Tapijt Kamer Woonkamer en Bank bevatten
1 / 11

De zwevende teakhouten planken in de eetkamer - geïnstalleerd door de timmerman die het dek van Statham had gemaakt - waren een reactie op het ontbreken van een kunstwerk dat groot genoeg was om boven zijn Deense tafel en Niels O. Møller stoelen. Ze houden een paar stukken vast van de Deense pottenbakker Axel Salto. “Ik hou gewoon van zijn spullen; elke keer als ik er een zie, snap ik het, "zegt Statham, eraan toevoegend:" Ik denk dat het eindresultaat bijna beter was dan een groot schilderij daar. " 


Ontdek AD PRO

De ultieme bron voor professionals in de ontwerpindustrie, aangeboden door de redactie van Architecturale samenvatting

Pijl

Van kunst tot stoelen - de overgrote meerderheid door Hans Wegner - veel dingen zijn het afgelopen decennium gekomen en gegaan, naar andere eigendommen of opslag. Het is het proces waar hij van houdt, alles uitzoeken. Statham zegt: "Ik heb zoveel iteraties gehad met verschillende soorten meubels erin - het maakt deel uit van het plezier. Het is een constant bewegend ontwerpexperiment. " Een die in zekere zin de steeds veranderende omgeving weerspiegelt. "Wonen in het bos, in de bergen of aan de rand van het strand", zegt Statham, "die kostbare plekken waar je verbinding maakt met de natuur - het is een echt voorrecht."

Branden en Rayni Williams van de Williams & Williams Estates Group hebben de notering.

instagram story viewer