Tour door een stijlvol Hamptons-huis met een prachtig uitzicht op Sagg Pond

Ontwerpbureau Sawyer | Berson en decorateur Randi Puccio maken een gastvrij Hamptons-huis op maat voor een hechte maar onconventionele clan

Bekijk slideshow

De hoofdslaapkamer heeft een ereplaats in de meeste huizen - doorgaans groter en royaler ingericht dan de kinderverblijven of gastenverblijven. Maar zoals de populaire cultuur ons eraan blijft herinneren, zijn er tegenwoordig gezinnen in alle soorten en maten, en hun woonplaatsen lijken vaak weinig op oude archetypen. Overweeg de retraite in Bridgehampton, New York, bedacht door het architectuur-, interieurs- en landschapsbedrijf Manhattan Sawyer | Berson en de New Yorkse decorateur Randi Puccio van LRS Designs - het heerlijke weekendje weg heeft niet één master suite maar vier.

"Ons bedrijf heeft veel huizen op Long Island gedaan, maar dit project was uniek", zegt architect John Berson over het 8700 vierkante meter grote huis, dat op korte loopafstand van het strand ligt. De cliënten zijn, ongebruikelijk, vier volwassen familieleden. "We houden er echt van om samen te zijn, maar we wilden niet het gevoel hebben dat we boven op elkaar zitten", legt een familielid uit, Sawyer | Berson's uitdaging. "We wilden dat het huis uitnodigend en comfortabel ruim was, maar niet zo groot dat het overweldigend aanvoelde."

Om een ​​welbespraakte toenadering tussen nabijheid en afstand te bedenken, lieten Berson en coprincipal Brian Sawyer zich inspireren voor de architectuur en het algemene site-ontwerp van de vuurradplattegronden van huizen uit het begin van de 20e eeuw door Mies van der Rohe en Frank Lloyd Wright. “Alles straalt uit een gemeenschappelijke woonkamer, die aan twee kanten glazen wanden heeft en is verzonken 18 centimeters onder de rest van het huis, zodat het op gelijke hoogte is met de gazons, 'zegt Sawyer over de twee verdiepingen woning. “De vier privésuites beslaan verschillende hoeken van het gebouw, met hun eigen specifieke verbindingen met de tuin en uitzicht. Iedereen heeft ruimte om te ademen. "

Gebouwd op een lang rechthoekig perceel, wordt de residentie benaderd door een glorieuze allée van Londense platanen loopt langs één kant van het terrein en geeft uitzicht op Sagg Pond, de meest prominente geografische locatie van Bridgehampton voorzien zijn van. Door zijn aanzienlijke omvang leest het huis als een magere compositie van verweven modernistisch paviljoens, van binnen en van buiten bekleed met uitgestrekte kalksteen van Jeruzalem, plantage mahonie en Amerikaans walnoot. Buxusheggen ondersteunen de rechtlijnige geometrieën van de architectuur en breiden ze uit in het landschap, en op een inspirerende manier legerdemain, de tennisbaan is effectief aan het zicht gecamoufleerd, verscholen onder het maaiveld tussen het vegende gazon en de parterre. "We hebben geprobeerd te profiteren van alle goede kwaliteit die de site biedt", zegt Sawyer. Dat omvat de creatie van een dakterras met een oogverblindend 360-graden panorama van de vijver, de Atlantische Oceaan en het betoverende landschap waar Long Island's East End beroemd om is. "We bewaren dat kaartspel tot het einde van de rondleiding door het huis, want het wordt er gewoon niet beter op", zegt een van de eigenaren.

De inrichting van de zonovergoten sociale ruimtes en intieme privékamers vormt een harmonieuze aanvulling op Sawyer | Berson's werk. "De mid-eeuwse verbuiging van de architectuur leidde de geest en de stijl van het meubilair", merkt Puccio op, die al jaren met de huiseigenaren samenwerkt en zo met een goed gevoel naar het project is gekomen.

Onder de onderscheidende stukken die collectieve goedkeuring kregen, waren een paar vintage Paul McCobb-koperen krukken die in de studeerkamer waren geïnstalleerd en de Nino Zoncada-fauteuils uit de jaren 50 in de woonkamer. "We hebben dingen uitgekozen met strakke lijnen, sterke vormen en mooie afwerkingen", zegt de decorateur. Ze voegt eraan toe dat het kleurenpalet grotendeels neutraal is met respect voor het uitzicht op de tuin en de in het oog springende kunstwerken, een mix van sculpturen. en schilderijen met onder meer Sol LeWitt-aquarellen in de hal en, in een zijtuin, een aluminium sculptuur van Thomas Heatherwick.

Maar ondanks alle soigné verfijningen, gaat het leven hier over simpele afleidingen. De klanten zijn een zeer gezellige groep, legt Puccio uit, die graag informele feesten en barbecues organiseert in de buiten eethoek bij het zwembad of aan de ruime tafels naast de parterred groente en bloem tuin. Als de bewoners geen tennis spelen, trainen ze misschien in het kleine gympaviljoen aan de rechtbank. Of, als het een beetje te koud is om te zwemmen, zullen ze waarschijnlijk ontspannen in de luchtige gelukzaligheid van de afgeschermde veranda naast de keuken of genieten van een cocktail en een duik nemen in de spa aan het zwembad. "Iedereen werkte samen om iets te creëren dat ons veel plezier bezorgt", merkt een van de eigenaren op. "Het huis voelt alsof het van ons allemaal is, en van ons allemaal."

Klik hier om meer van het gastvrije Hamptons-huis te zien.

instagram story viewer