In een dromerige Nate Berkus en Jeremiah Brent - ontworpen Tudor uit 1925

Voor een tv-manager, zijn echtgenote van modestyliste en hun kinderen roepen de designsterren een fantasieversie op van een gezin dat in L.A. woont.

In de eerste decennia van de 20e eeuw, vóór de komst van de modernistische beweging in Californië, Los Angeles De geroemde levensstijl van binnen en buiten was nog niet het bepalende kenmerk van de woonwijk in L.A. geworden landschap. De meeste huizen klampten zich nog vast aan een eerder model van binnenlandse architectuur, een die woonruimte als fort tegen de invasie van de natuur poneerde. Als gevolg hiervan zijn veel huizen ontworpen om naar binnen te kijken, met verrassend donkere kamers beschut tegen de meedogenloze zon in Zuid-Californië.

Dat was het geval toen ontwerpers Nate Berkus en Jeremiah Brent de opdracht kregen om een ​​statig maar ietwat stoer Tudor-huis uit 1925 in de wijk Hancock Park in L.A. te transformeren. Hun klanten waren Brian Robbins, president van het Nickelodeon-netwerk; zijn vrouw, stylist Tracy James; hun jonge dochter, Stella; en Robbins 'zonen uit een eerder huwelijk, Justin en Miles. “Dit zijn mensen die in de loop der jaren veel creatieve spieren hebben aangelegd op het gebied van entertainment en mode. Ze vroegen ons om het huis minder zwaar en sierlijk te maken, en geschikter voor een modern gezin - iets vriendelijks en warms ', herinnert Berkus zich. "Ze zijn niet het soort klanten met zeven butlers die wijn inschenken."

Brian en Tracy met kinderen (van links naar rechts) Justin, Miles en Stella - en Brooklyn de goldendoodle - op een eetruimte buiten. Janus et Cie fauteuils.

De uitdaging was volgens Brent niet alleen de relatieve duisternis van de binnenruimtes, maar ook de stijve, strakke plattegrond en ongemakkelijke circulatie van het huis. "We vroegen ons af: 'Kunnen we dit ding openbreken en het fris en nieuw maken, maar nog steeds trouw aan zijn roots?'", Legt Brent uit.

De eerste opdracht van de ontwerpers betrof de consolidatie van kleinere discrete kamers creëer meer royale, luchtige ruimtes voor de keuken en ontbijtkamers, evenals de hoofdslaapkamer suite. Ze openden ook de entreehal en de mezzanine-galerij en installeerden nieuwe deuren en ramen van ijzer en glas door het hele huis om meer natuurlijk licht binnen te laten. “De voordeur is de enige originele deur of raam die we hebben achtergelaten. Elke laag die we eruit haalden, opende het huis en gaf het een heel andere uitstraling ”, merkt Berkus op.

De woonkamer, uitgerust met een mix van stamboom, eeuwenoude meubels en accessoires, is misschien wel het beste voorbeeld van de lichte en heldere geest van de interventie van de ontwerpers. “We hebben het palet bewust beperkt tot wit, gebroken wit en neutrale tinten. Deze kamer was bijzonder donker, en nu is het een van de lichtste ruimtes in huis ', zegt Brent. "Onderschat nooit de kracht van een nieuwe laag witte verf."

Sparren modernistische meubels - waaronder een paar Pierre Guariche fauteuils en een grote, gearticuleerde Stilnovo-schans uit 1954 - zit lichtjes in de opgefriste woonkamer en verzacht de formaliteit van de ruimte. “Het naast elkaar plaatsen van moderne en hedendaagse stukken met de Tudor-architectuur zorgt voor een interessante spanning. De zachte, gebogen lijnen van het meubilair wekken een gevoel van soepelheid op, ”merkt Berkus op.

De ontwerpers gebruikten een vergelijkbare strategie om het karakter van de eetkamer te veranderen, waar de muren voorheen blauw waren geverfd en de vloer een donkerbruine tint had. Na het overspuiten van de vloeren in een veel lichtere tint en het wit schilderen van de kamer, installeerden Berkus en Brent een set klassieke Mario Bellini Cab-stoelen rond de bestaande eettafel van de klant onder een grafisch raster van bovenlichten. "Het is verfijnd maar jong. We hebben er een vrolijke ruimte van gemaakt ”, zegt Brent over de transformatie.


  • Afbeelding kan Plant en Boomhut bevatten
  • Afbeelding kan Vloeren Vloer Interieurontwerp Binnen Leuning Leuning Hal en kamer bevatten
  • Afbeelding kan Meubilair Barkruk Binnenshuis Kamer en Keukeneiland bevatten
1 / 15
De met baksteen beklede buitenkant van een huis ontworpen door Nate Berkus en Jeremiah Brent in de wijk Hancock Park in Los Angeles. Brent ontwierp het landschap met Rolling Greens.

Ontdek AD PRO

De ultieme bron voor professionals in de ontwerpindustrie, aangeboden door de redactie van Architecturale samenvatting

Pijl

Gelukkig is inderdaad het woord om de emendaties van de ontwerpers door het hele huis te beschrijven, van de omvangrijke mastersuite tot het roze paleis van Stella tot de zonovergoten ontbijtzaal die nu uitkomt op een nieuwe keuken gecentreerd op een 17e-eeuwse kalkstenen schoorsteenmantel die slim is omgebouwd tot een afzuigkap voor de fornuis. Het nieuw leven ingeblazen landschapsontwerp, georkestreerd door Brent in samenwerking met de firma Rolling Greens, geeft ook een nieuwe teint aan het huis en biedt een verscheidenheid aan opties voor entertainment in de buitenlucht en vrije tijd.

“We zijn echt verliefd geworden op deze klanten. Ze waren de aardigste, meest geëngageerde mensen met wie we het genoegen hebben gehad om mee te werken, dus we wilden ze een huis geven dat echt de schoonheid van hun gezin weerspiegelt ”, besluit Brent. In alle opzichten zijn ze erin geslaagd.

instagram story viewer