Deze renovatie van het huis in Los Angeles maakte de ruimte helder en luchtig

Van buitenaf lijkt het erop dat David Brooks geluk heeft gehad. Na zes jaar zes verschillende appartementen te hebben gehuurd, een proces waarnaar hij lachend verwijst als 'stuiteren in L.A.', ging hij op zoek naar een plek in de uitgestrekte Eastside van de stad. Er waren natuurlijk een paar missers, maar toen ontdekte zijn makelaar een verborgen schoonheid uit het midden van de eeuw. "Toen ik binnenkwam, was er een grote glimlach op het gezicht van de makelaar en zijn armen waren wijd uitgestrekt", herinnert David zich, die creatief directeur en uitvoerend producent is. "Het was anders dan alles waar ik naar had gekeken in Los Angeles."

Het pand dat ze vonden was het laatste huis in een doodlopende straat in de Los Feliz-enclave Franklin Hills. Het is een rustige, opkomende buurt, en zijn huis had een extra functie die het een Toevallige lucht: het ligt tegen een heuvel onder de gotische boog van de historische Shakespeare in het gebied Brug.

"Ik vermoed dat ik me niet realiseerde dat ik op zoek was naar iets dat architectonisch interessant was", zegt David over het huis met twee slaapkamers, dat hij in 2011 kocht. Het pand werd precies 50 jaar eerder gebouwd en het viel hem op omdat het nog steeds veel van de charmes van het tijdperk behield. Het had een dubbelhoge hoofdkamer met een gedeelde keuken en woonkamer, evenals een muur van ramen die verbonden waren met Douglas-sparrenbalken op een hoog plafond. Maar enkele ongelukkige details uit het verleden - zoals een ongemakkelijke gang, een aangrenzende badkamer en een serieus jaren '80 spiegelwand - zorgden ervoor dat de ruimtes krap en donkerder aanvoelden dan David dacht dat ze moesten zijn.

Hij was van plan zijn huis op te fleuren en te openen en, hopelijk, uit te zoeken hoe hij er ook meer vierkante meters aan kon toevoegen. Maar in plaats van meteen aan een renovatie te beginnen, wachtte hij. "Ik heb een paar hele kleine dingen gedaan: ik schilderde, ik betegelde de badkamer op de bovenverdieping", zegt hij. “Maar mijn werk is echt creatief en ik denk dat het in mijn dagelijkse leven wegglijdt. Ik zou onder de douche mijn haar wassen en denken: ‘Wat als ik dat dakraam naar deze kant verplaats en dan de douche aan de andere kant zet en al dat natuurlijke licht uit het raam? 'Ik was me constant aan het voorstellen wat ik met dit huis kon doen als ik de middelen en middelen had om erin te stoppen.'

Vier jaar gingen voorbij voordat een vriend hem in contact bracht met Robert Sweet, de ontwerpbouwer erachter ras-a, inc. En omdat David zoveel ideeën had, zagen hij en Robert het project allebei als een samenwerking. "Het is altijd geweldig om een ​​huis te krijgen en erachter te komen hoe je erin wilt wonen", zegt Robert. "Elk huis is anders, dus het was een voordeel voor hem om te weten wat hij wilde verbeteren en wat hij graag wilde behouden."

Voordat: Een overwoekerde boom verduisterde die grote muur van ramen, en de buitenkant was geschilderd in een stopverfkleur.

Voordat: David en Robert waren het erover eens dat de oorspronkelijke voetafdruk min of meer hetzelfde zou kunnen blijven, aangezien het paar de split-level-indeling van de gemeenschappelijke ruimtes en hun vele midcentury-details leuk vond.

Na: Tijdens de renovatie hebben ze de onhandige gang naar de hoofdslaapkamer vervangen door glazen wanden, die licht doorlaten vanuit de originele voorgevel van ramen.

Foto: Lauren Moore

Na: Om de leefruimte helderder te laten aanvoelen, heeft Robert de zichtbare palen en balken gezandstraald tot de originele Douglas-afwerking. “Daardoor konden we de oorspronkelijke structuur echt meer uitdrukken, zodat je die ook echt kon zien drijvende dakvlakken, en tegelijkertijd geeft het een geweldig uitzicht op de Shakespeare-brug daarachter, " hij zegt.

Foto: Lauren Moore

Voordat: David wilde wel een grotere keuken om te entertainen, wat betekende dat de aangrenzende bijkeuken en damestoiletten moesten worden verplaatst.

Na: Witte toonbanken en kasten, grafische tegels en veel open ruimte erboven geven de nieuwe keuken een luchtig gevoel dat past bij de rest van het huis.

Foto: Lauren Moore

Na: Aan de voorzijde van de keuken biedt een eethoek een fantastisch uitzicht op het interieur en de brug daarachter.

Foto: Lauren Moore

Voordat: Achter het huis was een kleine patio die tegen de heuvel aanliep en onderbenut was.

Na: "Ik woon in een huis dat zo logisch is voor mij en de manier waarop ik mijn leven wil leiden, entertainen en van mijn ruimte wil genieten", zegt David. “Ik bekijk het zo, en ik heb er geen spijt van. Ik zie dit als een thuis voor mij, in plaats van als een huis voor iemand anders. "

Foto: Lauren Moore

Na: "Als je over de brug rijdt, realiseer je je waarschijnlijk niet waar je overheen rijdt. Maar van beneden krijg je een heel nieuw gezichtspunt ”, zegt Robert. "Voor mij is dat echt een uniek aspect van dit huis."

Foto: Lauren Moore
instagram story viewer