De budgetvriendelijke renovatie van dit huis in L.A. was een oefening in geduld

Tien jaar lang wachtte DeDe Daniels haar tijd af totdat het vertrouwde eigendom dat ze bezat kon worden getransformeerd in een ruimte waar ze van hield. "Het was in goede staat, maar ik heb er niet veel geld aan uitgegeven", herinnert ze zich. "De enige dingen waar ik waarschijnlijk geld aan heb uitgegeven, waren schoonmaakproducten en een tuinman." Daniels, die een gecertificeerde personal trainer, groeide op in deze naoorlogse eengezinswoning in de rustige voorstad van Los Angeles, Torrance. "Het was vroeger het huis van mijn ouders, en toen was het het huis van mijn moeder, en toen woonde ik in het huis van mijn moeder. En nu is het mijn huis ”, zegt ze, met het gemak van een paar zinnen, de tijdspanne samenvattend.

VOORDAT: Het oorspronkelijke huis was een mix van stijlen uit de jaren 50 en 80, en niets ervan sprak DeDe aan. “Ik bleef mezelf maar vertellen dat dit binnenkort allemaal anders zal zijn”, herinnert DeDe zich. "Het betekende in feite het sparen en afbetalen van mijn schuld, zodat ik een uitstekende kredietwaardigheid en een goede rente zou krijgen als ik een hypotheeklening ging aanvragen."

Foto met dank aan ras-a studio

Toen haar moeder het pand na haar overlijden in 2004 naliet aan DeDe, wist DeDe toen dat ze het uiteindelijk wilde renoveren. De oorspronkelijke lay-out uit de jaren 50 sloot de plattegrond af, waardoor kleine slaapkamers ontstonden en de kombuiskeuken aanvoelde als een isolatiehokje. Een renovatie aan de voorkant uit de jaren tachtig droeg alleen maar bij aan die verwarring met een rij krappe ramen die een ongemakkelijke bocht volmaakten. Maar het ergste? 'Er was maar één badkamer voor het hele huis', zegt ze lachend. DeDe maakte een plan om bewaar zoveel ze kon voor een toekomstige buikbaan terwijl ze tegelijkertijd schulden afbetaalde. Ze negeerde de door de zon gebleekte verf en structurele problemen die haar omringden, en deed in plaats daarvan onderzoek naar moderne eigendommen voor inspiratie- en ontwerpbedrijven die uitgebreide resultaten konden leveren. En toen op een dag, terwijl ze voor een rood licht stopte, zag ze het kantoor van Robert Sweet, de belangrijkste opdrachtgever van ras-a studio. Het kostte een decennium van sparen, een eigen vermogen lening, en een verkeerspauze om te beginnen met werken aan haar langverwachte renovatie.

VOORDAT: De oorspronkelijke keuken had een afsluitbare deur, wat geen enkele moderne gastheer wil. "Als je in de keuken was, was je volledig gescheiden van alles en iedereen", zegt DeDe.

Foto met dank aan ras-a studio

'Ik wist dat dit naar binnen ging, maar het moest leer het uit de eerste hand: Renovaties zullen altijd duurder zijn dan oorspronkelijk begroot, ”merkt ze op. “Robert en zijn team waren zo duidelijk over wat alles ging kosten, wat belangrijk voor me was. Dit was niet hun schuld - het zijn gewoon de feiten dat ze voor het eerst een verbouwer waren. Je besteedt een jaar aan het plannen en het krijgen van vergunningen, wat duizenden dollars kost voordat je zelfs maar een baanbrekend werk doet. Ik kon het niet geloven. Maar ik moest erop kunnen vertrouwen dat dit alles de basis was voor mijn toekomstige droomhuis. "

NA: De nieuwe lay-out heeft een meer open stroom en voegt veel binnen-buitenruimte toe om te genieten van het weer in Zuid-Californië.

Foto met dank aan ras-a studio

Er waren twee grote beperkingen aan dit renovatieproject, waardoor het huis tot in de puntjes werd beperkt: grootte en geld. DeDe wilde een heldere, open plattegrond met in wezen dezelfde footprint, en ze vroeg Robert om dit met zo min mogelijk geld te laten gebeuren. Robert en projectarchitect Paul Miller ontwierpen een oplossing van twee zadeldakvolumes die de woon-, eet- en keukenruimtes verenigden in één gemengde ruimte. Een nieuw dek lijkt ook 200 vierkante voet extra toe te voegen aan het huis van 1250 vierkante voet, aangezien een schuifdeur volledig tussen binnen en buiten kan verdwijnen. "Ik ging naar onze eerste ontmoetingen met niet-onderhandelaars om het budget en mijn visie op schema te houden: het open concept, het binnen-buitenleven, de yogastudio en een plek voor mijn katten", zegt DeDe. "Het huis is zoals ik het wilde, want Robert had deze gereedschappen."

NA: "Omdat het dek zich volledig om de achterkant van het huis wikkelt, behandel ik het als extra leefruimte", zegt DeDe. "Ik kan de zakdeur open schuiven en het hele huis voelt groter aan." Het dek aan de achterkant van het huis is geheel nieuw, en ook de voorpatio en veranda zijn toegevoegd aan de oorspronkelijke voetafdruk. Verder bleef het huis ongeveer even groot.

Foto door Lauren Moore

De yogastudio staat waar de erkers ooit waren, en een klein dek werd daaruit verlengd om een ​​aparte openbare ingang vanaf de straat te creëren. "Een verticale tuin was ook niet onderhandelbaar, en de trompetranken voor de studio zijn wat we bedachten", vervolgt ze. "Ze zitten op metalen gaas dat zachtjes in de wind waait, en ik kan een paneeldeur openen zodat de bladeren mooi worden schaduwen op de muren. " Op dit moment is de studio meer een logeerkamer met aan de ene kant een kast en aan de zijkant spiegels andere. Binnenkort zal DeDe klanten in deze ruimte hosten als een andere manier om efficiënt met haar geld om te gaan. "Ik wilde de mogelijkheid hebben om een ​​yogastudio te hebben, zodat ik die later voor belastingdoeleinden zou kunnen gebruiken", voegt ze eraan toe.

NA: "Ik wilde een open concept, zodat als ik gasten had, ik niet van hen gescheiden hoefde te zijn", voegt DeDe toe. "Het was een van de eerste dingen op mijn lijst met niet-onderhandelbare zaken."

Foto door Lauren Moore

Voorlopig is DeDe tevreden met wat ze heeft. Ze verhuisde in april 2018 terug naar het pand na ongeveer een jaar van renovaties, en ze voelt dat deze versie van het huis de ruimte is waar ze geduldig op heeft gewacht. "Het vorige huis was nooit esthetisch aantrekkelijk voor mijn ogen", zegt ze. "Maar nu, wanneer ik er naar toe rijd of het verlaat, voel ik een gevoel van plezier tot in mijn botten. Het beïnvloedt me op een visceraal niveau, om te kijken naar waar ik woon en een gevoel van geluk te voelen. "

NA: "We kozen voor een droogtebestendige tuin om mijn waterrekening te verlagen, en ook omdat het er mooi uitziet tegen het witte stucwerk", zegt DeDe. "Een tuinman komt een of twee keer per maand om te voorkomen dat de struiken er armoedig uitzien." De nis aan de voorkant is geaccentueerd met Western Red Cedar, dat contrasteert met het stucwerk.

Foto door Lauren Moore

DeDe's tips voor nieuwe renovaties

Woon minstens een jaar in het huis dat u wilt renoveren "Het is waar dat ik vóór de renovatie 10 of 11 jaar in mijn huis heb doorgebracht, maar het gaf me veel tijd om na te denken over wat werkte en wat niet", zegt ze. "Ik denk dat als je jezelf een jaar geeft - en let op hoe een huis door de seizoenen heen functioneert - dat genoeg tijd zou zijn om een ​​idee te krijgen van wat je nodig hebt."

Vraag uzelf af hoe u uw tijd werkelijk besteedt "Ik denk dat de reden waarom mijn renovatie zo soepel verliep, is dat ik de tijd nam om na te denken over alle manieren waarop ik mijn tijd graag besteed", voegt ze eraan toe. “Ik vertelde Robert precies wat die punten waren - ontspanning, yoga, tijd buitenshuis doorbrengen - en dat maakte het eindresultaat gemakkelijker voor te stellen. En we moesten uitzoeken hoe we een kleine ruimte konden maximaliseren, dus het hebben van deze lijst hielp ons erachter te komen wat werkte. "

"Robert stelde voor dat we IKEA-kasten en werkbladen in de keuken gebruiken om het budget te vergroten," merkt DeDe op. "Overal waar je opslag in huis ziet, is het IKEA. Het is ook heel gemakkelijk te bestellen: we hebben zojuist de hardware bijgewerkt. "

Foto door Lauren Moore

U zult blij zijn dat u een projectmanager heeft ingehuurd "Ik keek naar het budget voordat we begonnen, en ik zag dat 10 procent ervan in wezen naar een projectmanager ging, dus ik vertelde Robert dat ik er geen nodig had", vervolgt DeDe. “Robert vertelde me dat de projectmanager elke dag, de hele dag ter plaatse zou zijn, om ervoor te zorgen dat er niets misging. Ik wilde de 10 procent besparen, maar uiteindelijk ben ik zo blij dat hij me daaruit heeft gepraat. Als u het zich kunt veroorloven om er een in te huren, maakt een projectmanager het proces soepeler. De mijne zou mensen niet laten vertrekken tenzij de dingen goed werden gedaan. "

Als u tijdens de renovatie niet in huis kunt wonen, woon dan in de buurt "Ik wist dat ik tijdens de renovatie niet in het huis zou kunnen wonen, en ik had het geluk dat ik drie kilometer verderop een appartement kon huren. Daar heb ik ook voor gespaard, omdat ik wilde dat mijn hypotheeklening naar het project ging en niet naar de huur ”, zegt DeDe. “Ik kon elke dag naar het huis gaan en de voortgang zien. Ik voelde me daardoor betrokken bij het proces, ook al pakte ik geen hamer of iets dergelijks. "

instagram story viewer