Shonda Rhimes neemt AD in haar huis in L.A.

Michael S. Smith bedenkt het huis van tv-impresario Shonda Rhimes in Los Angeles, en het resultaat is een groot succes

Mijn eerste gedachte was dat het lelijk was. En fout. Het huis was lelijk en verkeerd. Zes jaar geleden stond ik op de stoeprand, een baby op elke heup, een tienjarige naast me, in de schaduw van een Te koop teken, alles wat ik kon bedenken was: wat een lelijk, verkeerd huis.

Een kolossale kolos van 8.400 vierkante meter met de kleur van erwtensoep, het was een puinhoop, een onlogische combinatie van ontwerpstijlen. De voorkant had een Santa Barbara-missiegevel, compleet met kolossale donkerhouten balkons. De achterkant was licht, duidelijk Italiaans met sierlijke bogen en uitgehouwen steen. Het was alsof de krachten die er waren, in een opwelling twee verschillende huizen in het midden sneden en tegengestelde helften aan elkaar lijmden. Het resultaat was te afwijkend om als eigenzinnig te worden beschouwd en te verwarrend om als excentriek te worden beschouwd. Binnen was het alleen iets beter. Met hun originele deuren en lijstwerk waren de woonkamer en bibliotheek verbluffend. Maar de meeste kamers waren verstoken van zonlicht en hadden deuren op problematische plaatsen. Fout, mompelde ik in mezelf. En lelijk. Waarom zou ik dit verkeerde, lelijke huis willen?

Als iemand die het grootste deel van haar dagen besteedt aan het maken van verhalen voor televisie (Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away with Murder, etc.), kan ik het alleen maar als volgt uitleggen: het huis voelde aan... goed verhaal. En elke centimeter van mij wilde het schrijven.

Dat is mijn probleem. Ik hou van een goed verhaal. Ik word elke keer verleid door een verhaal. Dus hoewel ik een drukke alleenstaande moeder was met drie kinderen, vier televisieshows en een bedrijf om te runnen, en ik had beter moeten weten, stopte ik er niet mee. Ik heb het huis toch gekocht. En toen besloot ik gewoon aan te nemen dat het verhaal een happy end zou hebben.

Om te beginnen werkte ik samen met architect Bill Baldwin van HartmanBaldwin. We hebben geluk gehad. Bill kwam erachter dat ergens in de jaren vijftig of zestig een overenthousiaste huiseigenaar roekeloos de oorspronkelijke gevel van het huis had verwijderd en deze had vervangen door de niet-synchrone. We hebben ook vernomen dat het huis in 1923 is gebouwd, het werk van Elmer Gray, de beroemde architect van het Beverly Hills Hotel. Met wat onderzoek vond ik foto's van de originele buitenkant. Ze onthulden de voorkant zoals Gray had bedoeld - een prachtige Italiaanse villa met een ingewikkelde stenen balustrade. Ik woon in een Historic Preservation Zone, en op de een of andere manier had het huis per ongeluk een historische aanduiding gekregen met dit neppe Santa Barbara-missiefront erop. Dus het eerste dat we deden, was het personeel van het Office of Historic Resources vragen het probleem te onderzoeken en op te lossen. Toen dat eenmaal was gebeurd, konden we aan de slag om het huis in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen. De oude foto's die we hadden gevonden, werden naar een steenhouwer in Chicago gestuurd en hij herschiep elk detail van de oorspronkelijke buitenkant van de voorkant.

Michael Smith komt binnen. Ik had de gelegenheid gehad om de residentie van het Witte Huis te bezoeken tijdens het Obama-tijdperk, en ik was onder de indruk van hoe warm, comfortabel en elegant het was. Ik was vooral enthousiast over het privékantoor van president Obama: de kleuren, de stijl, de sfeer. Ik wilde daar zitten en schrijven. (Ik niet.) Iedereen die een schrijver meer het gevoel kan geven dat hij schrijft, is een speciaal iemand. Dat vermogen om contact te maken met alles wat vonken in een persoon veroorzaakt, maakt deel uit van wat Michael tot zo'n begaafd ontwerper maakt. Met hem samenwerken was echt een ervaring van samenwerking. Ondanks mijn tijdgebrek raakte ik uiteindelijk diep bij het proces betrokken. Het huis dat we hebben gemaakt, voelt klassiek Californië aan, maar een beetje romantisch.

Eerst werkte Michael met iedereen samen om mijn grootste zorg aan te pakken: het gebrek aan zonlicht. Om te beginnen blies HartmanBaldwin het dak van de loggia op de eerste verdieping uit, waardoor aan de achterkant een galerij van twee verdiepingen ontstond die de hele ruimte met licht en lucht vult. De galerij is bekleed met grote deuren van glas en ijzer. Eerder gingen die deuren naar het huis; nu hebben we ze omgedraaid zodat ze uitkomen op de patio. Dit voegt ongeveer een meter aan meubelruimte toe aan de kamer, waardoor het een gevoel van ruimtelijkheid krijgt. Mijn favoriete bezigheid is om al die deuren te openen en te genieten van een dansfeest binnen / buiten. We veranderden ook het gevoel van de voorhal, die spelonkachtig en donker was geweest. Michael haalde me over om de houten voordeur te vervangen door een glazen deur, wat betekent dat de zon schijnt. in elke ochtend. Het laatste en belangrijkste dat het team deed om het duisternisprobleem aan te pakken, was het toevoegen van dakramen met op maat gemaakt handgeblazen glas op en neer in de gang op de tweede verdieping. Nu is elke centimeter van het huis doordrenkt met licht.

Michael en ik hebben ook een aantal andere belangrijke keuzes gemaakt. Ik wilde behouden wat origineel was - de bibliotheek, woonkamer, hal en trap - met enkele verbeteringen. Ik had foto's van de woonkamer gevonden die aantoonden dat deze een verzonken plafond had gehad, dus Michael heeft die look zorgvuldig opnieuw gecreëerd. In de bibliotheek werd de televisie uit de kast gehaald en werden er extra planken ingebouwd om me meer ruimte te geven voor boeken en mijn vintage platenalbumcollectie. De vloer in de voorhal is vervangen. De nieuwe marmeren vloer is prachtig en tot mijn voortdurende vreugde wordt hij ook verwarmd.

Een grote keuken was de sleutel tot het comfort van dit huis. Mijn familie is een keukenfamilie - ik organiseer vakanties bij mij thuis, en mijn kinderen en ik hangen hier dagelijks rond. Dus ik had een grote, comfortabele keuken nodig waar we konden ontspannen en ons in konden verspreiden. Bill stelde zich het voor als een naadloze aanvulling op het huis met een familiekamer naast de deur. Michael ontwierp een grote, luchtige ruimte met zwart-witte tegels van Native Tile en een BlueStar Heritage 60-inch reeks. Het eindresultaat is de keuken van mijn dromen. Ik klaag niet eens over de afwas in deze keuken. Hoe kan iemand klagen in zoveel schoonheid?


  • Afbeelding kan tuin Buiten Natuur Patio Achtertuin Tuin Potplanten Vaas Plant Aardewerk en pot bevatten
  • Deze afbeelding kan kleding, kleding, fabriek, Shonda Rhimes, mens, vrouw en wijnstok bevatten
  • Afbeelding kan Huisvesting Villa Huis Bouwen Zwembad Water Buiten Natuur Tuin Zwembad en tuin bevatten
1 / 12

MICHAEL MUNDY michaelmundy.c

Op de binnenplaats staan ​​een bank en stoelen bij janus et Cie slijtage Jasper stoffen. tafel door Eeuws meubilair.

Ik wilde heel graag een huis dat niet alleen aanvoelde als een thuis voor het echte gezinsleven, maar ook zo functioneerde. Ik dacht: wat is het nut van een huis waar mijn kinderen niet zichzelf in kunnen zijn? Ik was er militant over. Maar iedereen had moeite om te begrijpen wat ik bedoelde toen ik de woorden 'kindvriendelijk' zei. Ik herinner me dat Michael op een ochtend foto's stuurde van twee prachtige 18e-eeuwse Franse stoelen. Hij vroeg of ik dacht dat ze geschikt zouden zijn voor mijn nieuwe familiekamer. Dit waren prachtige antieke stoelen die op een veiling werden verkocht. Ik staarde naar de foto en schreef toen terug: “Mijn dochters zitten op dit moment in mijn familiekamer op de stoelen met kussenslopen en bezems aan de zijkanten geplakt als masten en zeilen, zingend uit volle borst, spelend Moana. Kunnen ze op deze 18e-eeuwse Franse stoelen staan ​​en bezems aan de zijkanten? " Dat was het einde van de 18e-eeuwse stoelfoto's.

Er zijn veel creatieve keuzes gemaakt om stijl en een gezin tegelijkertijd in dit huis te huisvesten. De stof van de meubels is gemakkelijk schoon te maken. De tafels krijgen geen watervlekken. Maar de grote kast in marqueterie van William en Mary met zeewier op een standaard komt uit Holland omstreeks 1690 - en merk op dat het boordevol zit met de favoriete puzzels en bordspellen van de kinderen voor een familiespelavond. Dus je kunt het misschien niet zien door alleen maar te kijken, maar dit huis is een plek waar kinderen kunnen spelen alsof ze dingen morsen, en ik maak me nooit druk dat er iets duurs en antieks wordt gekleurd. Ik vind het geweldig dat deze ruimtes net zo functioneel als mooi zijn gebleken.

Ik vind het belangrijk dat voorwerpen in mijn huis zinvolle schatten zijn. Michael werkte met mij samen om de stukken uit mijn verzameling met persoonlijke verhalen eruit te halen, en hij toonde ze op een manier waardoor ze opvallen. Nu heeft mijn huis het gevoel van een zorgvuldig samengestelde reis langs hoogtepunten van mijn liefde voor kunst, mijn geschiedenis en mijn opleiding. Ik verzamel bijvoorbeeld al jaren werken van de kunstenaar Hughie Lee-Smith. Zijn surrealistische schilderijen zijn een obsessie van mij. De muren van mijn woonkamer en bibliotheek zijn nu gewijd aan het tentoonstellen van zijn buitengewone werk. In mijn voorhal hangt een schilderij van Phoebe Beasley dat ooit van Maya Angelou was. Ik bewaar het daar om me eraan te herinneren dat er altijd een manier is om een ​​betere schrijver en een betere vrouw te zijn. Sommige van mijn favoriete boeken zijn overal in huis weggestopt - ik ben een groot voorstander van boeken. Je kunt er nooit teveel hebben.

Een deel van het pand dat niet veel verandering behoefde, was het terrein. Het huis is perfect geplaatst op meer dan een hectare prachtig land in het hart van het metropool Los Angeles. De lelijke kolos die ik heb gekocht, zit op een kunstwerk. Gladde gazons stromen over in een sportveld; een poel strekt zich uit tot brede met bougainville bedekte hekjes; fonteinen borrelen langs kronkelende paden die de ingang van een geheime rozentuin onthullen. Als je op het achterterras staat, kun je je door het uitzicht op torenhoge bomen en brede gazons en tuin gemakkelijk voorstellen dat het huis ergens in een wijnland ligt in plaats van vijf minuten van Hollywood. Stephen Block van Inner Gardens bracht subtiele maar ingrijpende veranderingen aan in het landschapsontwerp door paden toe te voegen en bedden te hervormen. Het zwembad en het sportveld werden opnieuw boven water gezet. Hij en zijn team werkten om de grotere bomen te genezen die niet goed waren verzorgd in de achtertuin. Een grote verandering die ze aanbrachten, was om veel van de aanplant en bomen aan de voorkant te vervangen door keuzes die het huis een meer warm en uitnodigend uitzicht vanaf de straat geven.

Een huis in het echt renoveren is niet zoals op tv. Op tv vindt de renovatie van het huis plaats tijdens een slimme montage van 30 seconden terwijl een nummer van Stevie Wonder wordt afgespeeld. De acteur die tv speelt Shonda houdt stalen en knikt omhoog, tuurt naar tegels en knikt, gebruikt een voorhamer op een muur en lacht... en verliest nooit het geduld of de wil om te leven.

Zo werkt een renovatie niet. Dit was geen montage van 30 seconden. Er zijn veel wijzigingsopdrachten. Er zijn vergunningen. Er zijn vertragingen. Er komt nog steeds een tegel uit Marokko, gebroken, die moet teruggestuurd worden.

Toen we begonnen, had ik een baby op elke heup. Nu zitten die baby's op de kleuterschool en in de eerste klas, en het kleine meisje dat mijn hand vasthield terwijl we op de stoep stonden, rijdt. Het kostte vijf jaar om dit huis om te bouwen tot het huis van mijn familie.

Maar het verhaal... Ik had gelijk. Dit huis vertelt een goed verhaal. Of het zal een goed verhaal vertellen. Mijn meisjes zullen hier opgroeien, hier vrouwen worden. Het leven zal hier gebeuren. Er zal hier gelachen worden. De liefde zal hier leven. Verkeerde en lelijke oordelen hebben plaatsgemaakt voor een diepe en blijvende band. Ik hou van dit huis. Hoe moeilijk het huis ook was om te renoveren, ik vind het hier geweldig. We zijn op reis geweest. Het verhaal van dit huis binnendringen is de reis van je leven geweest. Dit voorheen verkeerde en lelijke huis en ik, we zijn nu familie. We zijn thuis.

instagram story viewer