Architect Michael Graves ontwerpt een cottage in New Jersey

De architect veranderde de woning in een met licht doordrenkt toevluchtsoord op een familieboerderij in New Jersey

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in het maartnummer van Architectural Digest.

Zoals veel architecten speelt Michael Graves het spel van architectonisch ontwerp volgens een reeks allesomvattende regels die hij voor zichzelf heeft opgesteld. Onder hen: innoveren vanuit traditie; respecteer de tijdloze grammatica van basis, midden en top; vermijd het onduidelijke en het te complexe; en, idealiter, een vorm creëren die een niet-architect uit het geheugen zou kunnen putten. Deze vier voorschriften hebben een weekendhuis van 6500 vierkante meter gevormd op een grote melkveebedrijf in het westen van New Jersey, voor een stel met twee jonge kinderen. Hun wensen waren even sterk, duidelijk en doelgericht als de esthetiek van Graves.

Het architectonische karakter van hun voorgestelde nieuwe huis was om de geest te behouden van het huisje met witte dakspanen dat het zou vervangen, evenals die van een gerecyclede melkveestal, ook door Graves (zie

Architecturale samenvatting, Mei 1994), dat door andere leden van de familie als weekendverblijf wordt gebruikt. En aangezien het huis dat ze wilden bouwen groot zou zijn, vroeg het paar om het te laten verschijnen als een "cottage" zou architecten met minder talent in verwarring hebben gebracht dan Graves en zijn projectarchitect, Robert J. Molenaar. Toen hij en Graves voor het eerst met hun klanten gingen zitten, herinnert Miller zich: 'Michael vroeg hen om een ​​huisje te definiëren. Ze waren verrast door en geïnteresseerd in de vraag. "Ze vertelden hun architecten dat ze geen groot, opzichtig huis wilden, maar wel iets moderns. Ze vroegen toen of dat betekende dat ze niet echt een huisje wilden. Volgens Miller verzekerde Graves hen onmiddellijk dat het onze taak was om een ​​moderne versie van een huisje te bedenken waar ze blij van zouden worden. '

Graves en zijn klanten waren van mening dat het huis vrij eenvoudig moest zijn in tegenstelling tot de meer ingewikkelde vormen van de L-vormige melkveestal die nog steeds op de voorgevel een paar immense silo's. Het basisschema is dat van een traditionele boerderij met een lange veranda met zuilengalerijen, maar opnieuw uitgevonden in vorm en materialen. Het is een soort huisje, maar een groot en ruim huisje.

De eerste verdieping leest als de basis; het midden is een piramidevormig dak met dakkapellen; en de bovenkant is de koepelachtige vensterpiek van het dak en de schoorsteen die er doorheen loopt. De structuur is duidelijk en eenvoudig opgevat als een ineengrijping van twee geometrieën - die van de vierkante doos van de eerste verdieping, met de tweede en derde verdieping weggestopt in het enorme en steile dak dat omsluit hen. En ja, de algehele vorm is zo sterk en rechttoe rechtaan dat men het uit het hoofd zou kunnen tekenen.

De constructie is grotendeels van staal om het grote en zware dak met leisteen te ondersteunen. De kolommen zijn echter met hout omhuld om elke suggestie van een industriële look te vermijden. Doorlopende rasters van ramen - aan alle vier de zijden - verbinden het interieur met de nabijgelegen boomgaard, de uitgestrekte moestuin en de zuivelschuur en bieden weidse vergezichten over de vallei, de verre velden en de bossen. De dakkapellen van de loods accentueren elk van de vier kwadranten van het dak en verlichten de slaapkamers en de master study. De dakkapel van de masterbedroom doet dienst als veranda. Op de derde verdieping kijken vier oeil-de-boeuf-ramen uit vanaf de punt van het dak, waar de architecten een kleine bibliotheek hebben geplaatst.


  • Architect Michael Graves kreeg de opdracht om een ​​eigentijds huisje te ontwerpen, een toevluchtsoord op het landgoed van een familie in ...
  • Het hart van de eerste verdieping is de woonkamer waarin Graves en projectarchitect Robert J. Miller stond open voor de ...
  • Om het licht en het uitzicht in de keuken te maximaliseren, zijn er geen bovenkasten
1 / 8

Architect Michael Graves kreeg de opdracht om een ​​eigentijds huisje te ontwerpen, een toevluchtsoord op de boerderij van een familie in het westen van New Jersey. Binnenhuisarchitect Victoria Hagan hield toezicht op de selectie van meubels, stoffen en kunst. De voorgevel van het 6.500 vierkante meter grote huis.


In plattegrond is het huis georganiseerd rond een centrale trappenhal en een stenen schoorsteenmantel als kern van de 4 meter hoge loftachtige eerste verdieping. De traphal, geflankeerd door een logeerkamer en de keuken, leidt naar de woonkamer met aan de ene kant een familiekamer en aan de andere kant een ontbijtruimte - de ruimtes gedeeltelijk gescheiden door vrijstaande drie meter hoge ingebouwde kasten gemaakt van 15-inch brede gebleekte esdoornplanken, allemaal met tong en gegroefd. De plafonds hebben diep verzonken panelen, behalve in de keuken, die een ondiepe versie van de coffering heeft. Deze architectonisch rustige interieurs op de eerste verdieping staan ​​in zacht contrast met de figuratieve kracht van het huis zoals het op het landschap verschijnt.

Omdat de binnenoppervlakken zo effectief waren gedaan door Graves en Miller, interieurontwerper Victoria Hagan, die het echtpaar opdracht gaf om meubels, stoffen en kunst te behandelen, had veel waardering voor de instellingen die ze moest werken in. Haar keuzes zijn sober, eenvoudig en modern - zonder rommel - en versterken de perceptie van schaal en proportie die de architectuur biedt. "Ik dacht niet dat deze baan over decoreren ging", legt ze uit. "Het ging erom de interieurs comfortabel en leuk te maken. Ik was op zoek naar een gevoel van rust, een gevoel van licht, waardoor het uitzicht op de buitenlucht naar binnen kon komen. "Om de zaken te helpen, had het paar een duidelijk idee van wat ze wilden voor de kamers, zegt Hagan. Enkele voorwerpen, zoals de bronzen bijzettafel uit Thailand, die het duo tijdens hun reizen had verworven, vormden een bron van inspiratie. "Het interieur wordt niet per se beïnvloed door verzamelen", zegt Hagan, "maar ik wilde dat ze andere tijden en andere plaatsen suggereerden."

Dit is een landhuis dat begon met de zelfverzekerde en originele conceptie van Michael Graves en eindigde met elegant geschaalde interieurs, knappe gevels en een bijna vertrouwde cottage-achtige uitstraling silhouet. Hoe is het gebeurd? "Tekenen is mijn manier van denken", legt Graves uit, "en als ik genoeg teken en voldoende aandacht besteed aan de behoeften en wensen van mijn cliënt, kan ik meestal min of meer doen wat ik denk dat gedaan moet worden."

instagram story viewer