Een voormalige atletische club wordt een chic appartement in Manhattan

Ontwerper Bruce Bierman verandert de verheven ruimtes van een voormalige atletiekclub in Manhattan in een kleurrijk appartement boordevol inspirerende ontwerpoplossingen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in het aprilnummer van Architectural Digest.

Op dezelfde dag dat de New Yorkse advocaat Neil Westreich in 2006 met pensioen ging, verkocht hij het klassieke vooroorlogse Park Avenue-appartement dat al twintig jaar zijn thuis was. Daarna verhuisde hij naar een huurwoning terwijl hij een nieuwe loft met één slaapkamer in de wijk Chelsea renoveerde. En rond die tijd ontmoette hij ook Michael O’Keefe, een voormalige privékok die nu zijn partner is.

"Het was tijd om mijn levensstijl te veranderen", zegt Westreich. “De Upper East Side is prachtig, maar ik ging bijna altijd naar een ander deel van de stad om te werken, uit eten te gaan, naar het theater te gaan en zelfs vrienden te bezoeken. Bovendien dacht ik: waarom krijg je niet iets leuks? " En meer centraal gelegen.

Hij vond beide kwaliteiten en meer in de residentie van Chelsea. Het had een ruimte van 3400 vierkante meter, plafonds van 4,5 meter en enorme ramen en was gunstig gelegen tussen twee metrostations met meerdere lijnen. Uitgehouwen uit de racquetball-velden van een ter ziele gegane YMCA, gebouwd toen Teddy Roosevelt president was, het appartement, dat Westreich nu deelt met O'Keefe, bood de avontuurlijke gevoeligheid die hij had gezocht. Tot op zekere hoogte. Hoewel de weg van de minste weerstand zou zijn geweest om de indrukwekkend geproportioneerde kamers in galerijwit te wassen, hang er dan wat op hedendaagse kunst, en noem het een dag, in plaats daarvan rekruteerde hij interieurontwerper Bruce Bierman om de plaats een beetje uptown te geven luxe.


  • Afbeelding kan Meubels Woonkamer Kamer Binnen Tafel Vloeren Lobby Koffietafel en interieurontwerp bevatten
  • Afbeelding kan Vloeren Binnenhuisarchitectuur Binnenhuisdecoratie Houten hoekvloer Hardhouten meubels en vloerkleed bevatten
  • Afbeelding kan Meubilair Bank Kamer Binnen Tafel Stoel Woonkamer Boekenkast Boek en bibliotheek bevatten
1 / 7

Versluierd door een op maat gemaakte kap, hangt een kristallen kroonluchter uit de jaren 50 in de woonkamer van het appartement van Neil Westreich en Michael O'Keefe in New York. De renovaties van het huis werden begeleid door Bruce Bierman Design.


Na het installeren van robuuste moderne banken, stoelen en tafels, plaatste Bierman de kamers met traditionele items die Westreich al bezat, zoals antieke Europese schilderijen ingelijst van verguld hout, een kristallen kroonluchter uit de jaren 50 en een zilveren cakemand uit 1742 die werd gemaakt door de hugenootse meestersmid Peter Archambo en ooit eigendom was van Imelda Marcos. "Er is iets leuks aan het overzetten van stukken van de ene woning naar de andere en ze op een totaal andere manier bekijken", merkt de ontwerper op.

De zonnige nieuwe woning van het echtpaar heeft ook een uitstekende akoestiek, wat Westreich, een kunstbeschermer wiens feesten onder meer liveoptredens van zangers en muzikanten van de Metropolitan Opera, Carnegie Hall en het London Philharmonic Orchestra, waar hij lid is van de raad van bestuur van bestuurders.

Tijdens die evenementen bood de huiskamer plaats aan maar liefst 85 gasten. "Gewoonlijk krijg je zo'n schaal niet in woningen in New York City, behalve in enkele van de grotere appartementen op Park en Fifth avenues '', merkt Bierman op, wiens ontwerpstrategieën voor het huis van Westreich en O'Keefe, hieronder toegelicht, net zo slim zijn als ze zijn inspirerend.

SUPERSIZE HET: Typisch meubilair zou er nietig hebben uitgezien temidden van de prachtige verhoudingen van het appartement, dus Bierman koos en ontwierp gespierde, te grote gestoffeerde stukken die hun mannetje konden staan. "In de woonkamer zijn er in plaats van een standaard 2,5 meter lange bank, twee 3 meter lange banken", zegt hij. "In plaats van één cocktailtafel te gebruiken, heb ik er vier bij elkaar geschoven om een ​​gedurfder statement te maken."

AANPASSEN EN HERGEBRUIKEN: De formele kristallen kroonluchter die ooit in de eetzaal van Westreich aan Park Avenue hing, lijkt misschien niet een natuurlijke pasvorm voor een loft, maar Bierman gaf het armatuur een modern uiterlijk door het in een op maat gemaakte trommelkap van doorschijnende stof te wikkelen en op te hangen aan het plafond van de woonkamer.

KLASSIEKE TOUCH: Bierman herstelde het bestaande lijstwerk uit het begin van de 20e eeuw en vulde ze aan met aanvullend freeswerk op bestelling. "De architectuur had karakter, en dat wilde ik niet uitwissen", zegt hij, eraan toevoegend dat de traditionele profielen van de nieuwe afwerkingen "helpen om de strakke lijnen van het moderne meubilair te verzachten."

GEMAAKT IN DE SCHADUW: Hoewel hij elke kamer een eigen kleurenschema gaf, hield Bierman vast aan paletten die goed bij elkaar passen. Aardetinten verwarmen de woonkamer en de aangrenzende bibliotheek is hoogglans rood (inclusief plafond); de slaapkamer is een levendige maagdenpalm en de badkamer is bedekt met blauwe kwarts. De toonwaarden zijn gebalanceerd, zegt hij, "dus van kamer naar kamer gaan is niet schokkend."

DUBBELE PLICHT: Bierman bedacht een cocktailtafel met een verborgen mechaniek die het blad indien nodig op eethoogte brengt. Westreich eet de meeste avonden uit, zegt de ontwerper, dus een speciale eetruimte "zou grotendeels dode ruimte zijn geweest".

EEN CUSTOM FIT: De gordijnen van zijde-tafzijde in de woonkamer zijn 'een terugkeer naar wat je zou kunnen zien in een klassieke uptown-woning', zegt Bierman, 'niet wat de meeste mensen zouden gebruiken in een Chelsea-loft. " Bovendien draagt ​​hun kaneeltint, weerkaatst in het enorme fluweelachtige tapijt van de kamer, bij aan een warme, verwelkomende sfeer atmosfeer.

GLADDE ZET: Ondanks dat hij volledig open is naar de woonkamer, is de superslanke keuken opmerkelijk discreet dankzij taupe-lak panelen die de koelkast, vaatwasser en afzuigkap verbergen, evenals een klein apparaat kabinet.

WERKVOLGORDE: Het 5 meter lange keukeneiland, dat een ipe-houten basis heeft met daarop gepolijst Sequoia Brown-marmer, biedt meer dan alleen een overvloed aan werk- en serveerruimte voor cateraars. Het fungeert ook als afscheiding tussen de keuken en de woonkamer.

ZACHTE VERKOOP: Bierman benadrukte de cocooning-kwaliteiten van de master bedroom door het uitbundige gebruik van stoffen, waardoor de met kanalen gewatteerd hoofdeinde bijna tot aan het plafond en vervolgens de flankerende ramen met weelderige zijde bekleed panelen. De ontwerper legde ook een zacht tapijt neer dat past bij de muren, het plafond en de bekleding om het effect te versterken.

RACESTREPEN: De bibliotheek strekt zich van muur tot muur uit en reikt bijna tot aan het plafond, de glanzende roodgelakte planken transformeren Westreich's honderden van boeken tot een grafisch horizontaal element dat "een modern statement maakt", zegt Bierman, terwijl hij een frisse draai geeft aan het traditionele studie. De kamer heeft ook een aangrenzend bad zodat deze kan functioneren als een gastenverblijf.

HOUD HET SCHOON: In veel van de kamers schilderde de ontwerper lijstwerk, deuren, kozijnen en sjerpen met de muurkleur die hij had uitgekozen. Het is een visuele truc die de architectonische onderbrekingen tot een minimum beperkt.

BAD SCHOONHEID: “Elke klant van mij wil een handdoek binnen handbereik van de douche”, zegt Bierman. In het appartement Westreich-O'Keefe gaat het hoofdbad nog een stapje verder, met haken en inlegplanken voor het opbergen van witte handdoeken en decoratieve voorwerpen in de douchecabine. Hoewel hij is uitgerust met meerdere douchekoppen, is de bijna drie meter brede met kwarts beklede douche zo ruim dat de planken niet nat worden.

instagram story viewer