Een koloniale heroplevingswoning in Californië biedt de perfecte thuisbasis voor een jong gezin

Decorateur Miles Redd verzacht zijn kenmerkende esthetiek met een hoog octaangehalte en tovert een serieus soigné huis voor een gezin in Californië

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in Architectural Digest van januari 2015.

De mist van San Francisco komt niet op kleine kattenpootjes - hij rolt van de baai in dichte, ontzagwekkende lakens. In bepaalde buurten verdwijnt het koele, mystieke gaas nooit helemaal. Sommige bewoners zijn er dol op, sommigen wennen eraan, maar enkelen blijven rillen in hun truien en passen zich nooit aan.

Een financieel directeur en zijn vrouw bevonden zich niet lang geleden in de laatste categorie. Na negen jaar in een huis met dakspanen in het Presidio Heights-gebied te hebben gewoond, verlangden zij en hun vier kinderen naar een blauwe lucht en open vergezichten. Vooral de vrouw voelde zich ellendig en vluchtte vaak met kinderen op sleeptouw naar een tennisclub in het zonovergoten Marin County. Toen het breekpunt kwam, verwierf het paar anderhalve hectare grond in een enclave ten zuiden van San Francisco om een ​​nieuw huis te bouwen.

Zowel man als vrouw groeiden op aan de oostkust te midden van frisse frontons en paneeldeuren, dus historistische architectuur is in hun DNA gegrift. De vrouw is ook een grote fan van de huizen van de Chicago Society-architect David Adler uit de jaren 1920 en '30, waaronder het mica-stenen herenhuis in opdracht van Marshall Field & Co.-directeur Kersey Coates Riet. Adler, een meester van smaakvolle grootsheid, was bedreven in het interpreteren van het verzoek van een klant door zich te wenden tot aloude bronnen voor inspiratie en het creëren van prachtig geproportioneerde woningen die eerbiedwaardig aanvoelden, maar werden gekalibreerd voor modern leven. Dus toen het Californische echtpaar de architect Charlie Barnett uit San Francisco inhuurde, volgde hij zijn voorbeeld en produceerde een elegante 11.500 vierkante voet Colonial Revival dakspaanconstructie versierd met klassieke zuilen, een filmzaal en verschillende pittoreske bijgebouwen.

Zo'n imposant huis had een fantasierijke binnenhuisarchitect nodig die de kamers met hoge plafonds van Barnett charme en vitaliteit kon geven. Betreed Miles Redd, een old-school showman en een geboren risiconemer, die de vrouw in dienst nam op aanbeveling van een vriend. Een typisch Redd-project knipt praktisch met zijn vingers. Kleuren hebben een weelderige levendigheid en een brutale energie. Lakoppervlakken knipogen en glanzen. Gekleed in pittige stoffen of gerangschikt in slimme nevenschikkingen, ziet antiek er intrigerend verfrist uit.

Het vreemde is echter dat de vrouw Redd niet binnenhaalde vanwege zijn karakteristieke opgewondenheid. Ze wordt aangetrokken door ingetogen Scandinavische paletten van bleke blues, zachte crèmes en zachte tinten, en legt uit dat 'ze me aan de oceaan doen denken'. Ze is ook voorstander van rustig antiek en eenvoudige lijnen. Redd sprong voor de uitdaging en bedacht interieurs die ingetogener zijn dan zijn gebruikelijke tarief, maar wiens slimheid nog steeds absoluut Reddian aanvoelt. "Een beetje duwen en trekken is goed voor een kamer", merkt hij op. "Je hebt een gedurfd iemand nodig die ervoor zorgt dat de dingen niet saai worden, maar die ook een meedogenloze redacteur kan zijn."

Trouwens, Redd zweert dat hij van alle kleuren houdt. Maar bij het gebruik van zachte tinten, merkt de ontwerper op dat de meubels, objecten en afwerkingen interessant moeten zijn “of de hele kamer wordt een kom havermout. " Uiteindelijk liet de vrouw hem een ​​aantal grillige momenten beleven, in het besef dat ze boeiend zouden zijn contrast. De weelderig getufte bank van de bibliotheek met panelen, bekleed met cacaobruin zijdefluweel, voegt een dynamisch silhouet en een subtiele glans toe; dat geldt ook voor de levendig blauw geschilderde beschot en kasten van de mudroom.


  • Afbeelding kan Plant buitenshuis en tuin bevatten
  • Afbeelding kan Plant Grass Building Architecture and Housing bevatten
  • Afbeelding kan Meubilair Stoel Plant Gras Buiten Tuin Prieel Tafel Patio Dier Huisdier Hond en Hoektand bevatten
1 / 13

Een bukshouten parterre beplant met altviolen en petunia's op het terrein van een Californische woning gecreëerd door Charlie Barnett Assoc. en gedecoreerd door Miles Redd; Elizabeth Everdell Garden Design bedacht het landschap.


De grote woonkamer herbergt goedgemanierd antiek en traditionele stoffen, terwijl de encaustisch afgewerkte muren de dingen opfleuren met een wasachtige glans. En in Redd's handen worden zelfs klassieke chintzes apart gebruikt. "Chintz is niet ieders favoriet in deze midcentury-modern-geobsedeerde wereld", geeft hij toe. “Maar een mooie bedrukte stof zal altijd een mooie bedrukte stof zijn. Het is mooi, het is romantisch, en het helpt een lange weg om een ​​eenvoudige achtergrond te verlevendigen. "

De neoklassieke architectuur van het huis zorgt ervoor dat op de eerste verdieping alles draait om onberispelijke enfilades en axiale uitzichten. Redd bleef zich bewust van hoe de ruimtes bij elkaar pasten, vooral in hun kleuren. Hij wilde bijvoorbeeld een caramel-en-ijsblauwe hal, naast een gebroken witte woonkamer bezaaid met rijkere, diepere ceruleans en donkerbruine tinten. Om het stralende halfronde solarium te versterken, koos Redd voor gouden rotan stoelen met kussens in een suggestieve print. Deze vrolijke plek is een perfecte plek om het idyllische landschap van tuinontwerper Elizabeth Everdell te bewonderen, waar gele rozen samenkomen met buxushagen en fruitbomen.

Als er één kenmerkende Redd-plons is, is het de eetkamer, waar een Regency mahonie breakfront en radiaal uitschuifbare tafel worden afgezet door vegen pauwblauwe taftgordijnen en een panoramisch schilderachtig behang met ruige heuvels, bananenpalmen en, in een hoek, een rokend vulkaan. Zulke fantastische accenten voeden Redds decoraties, en hier zat hij te dagdromen over chique koloniale buitenposten zoals Kenia's beroemde louche Happy Valley. En toen de ontwerper het aandurfde om de eetkamerkast om te toveren in een ultramarijn geverfde bar, zei hij twee kleine woordjes tegen zijn klanten: "Geloof me." Ze deden. Nu gaat de fokdeur van de bar open vanaf de traditioneel geklede muur als een op maat gemaakte jas die uit elkaar valt een uitbundige voering - gewoon weer een sensationele verrassing in een sereen huis dat nog steeds bestaat oog opening.

instagram story viewer