Daniel Boulud en Stephanie Goto onthullen een opvallend concept voor binnen dineren

Boulud Sur Mer is een nieuwe pop-up voor binnen dineren in Daniel Boulud's Daniel restaurant in Manhattan.

Foto: Thomas Schauer

Toen de machtige Franse chef-kok en restauranthouder Daniel Boulud hoorde dat binnen dineren, zij het op kleinere schaal, eindelijk op 30 september in New York zou worden hersteld, belde hij Stephanie Goto, oprichter van Manhattan design studio STEPHANIEGOTO, met een gedurfd idee. In plaats van heropenen Daniel, zijn vlaggenschip fine dining restaurant aan de Upper East Side, in zijn gebruikelijke grandioze staat, wilde hij transformeer het voor een betovering in Boulud Sur Mer, een betaalbaarder geprijsd eerbetoon aan Zuid-Frankrijk.

"Ik werkte als jonge chef in Cannes en bewaarde goede herinneringen aan goede feesten met Provençaalse gerechten", herinnert Boulud zich, en zo voelde hij gedwongen voor deze langverwachte terugkeer om een ​​meer ‘luchthartig’ concept te presenteren, een concept dat telegrafeerde: ‘een uitje langs de Riviera. "

De grote eetkamer wordt bepaald door wat ontwerper Stephanie Goto "mijn 3D sculpturale versie van een raam naar de hemel" noemt. Hermès Feuillage-behang omringt de met groen gevulde kamer.

Foto: Thomas Schauer

Met slechts een paar weken om deze tijdelijke make-over te orkestreren, Goto, die voor het eerst bijna 10 jaar met Boulud werkte geleden op zijn woonplaats in Manhattan, ondergedompeld en medewerkers als Ode & Bastille, ShowMotion en Flux binnenbracht Studio. Deze keer was het haar doel om 'de elementaire schoonheid' van de regio te respecteren door 'de geest, het gevoel, de emoties, het ervaringsgerichte' vast te leggen, zegt ze. "We wilden de mogelijkheid creëren voor elke gast om zijn eigen ervaring te hebben."

Wetende dat haar ontwerp niet permanent zou zijn en dat het betaalbaar moest worden gedaan - de vernieuwing wordt gesponsord door een aantal luxemerken - wilde Goto omarm slechts "een paar ingrediënten, zodat er meer duidelijkheid in de ideeën" komt. Zodra diners bijvoorbeeld door de draaideur naar Boulud Sur Mer gaan, ze bevinden zich in de lounge - een blauwe doos zoals Goto het beschrijft - dat is 'bedoeld als een drempel die je naar onze wereld brengt, onze reis door de ruimte. Ik wilde niet dat de gasten alles op het eerste gezicht zouden zien. Ik wilde dat er een beetje verrassing was. "

De lounge die naar het restaurant leidt, heeft blauwe tinten en een Stark Carpet-catwalk.

Foto: Thomas Schauer

Hier geweven, duurzame stof van Dedar, herinnerend aan de zee en de lucht, afgestudeerden van donker naar lichtblauw. Dan een Stark Tapijt Runner fungeert als een catwalk en leidt gasten over de promenade naar de eetkamer, genaamd de Salon Vert. Goto, zegt Boulud, "heeft een sfeer gecreëerd die je meeneemt naar een weelderige fantasietuin." Ontspoel groen, om het groene landschap tussen de Provence en de Côte d'Azur op te roepen, het middelpunt van de kamer is de oculus. Of: "mijn 3D sculpturale versie van een raam naar de lucht", zoals Goto tegen AD PRO zegt. "Het heeft een buitenaardse organische vorm."

Alle klassieke bogen van Daniel zijn nu gevuld met luchtig, mint-getint Hermès Feuillage-behang. Door de open gaten, een glimp van het oorspronkelijke restaurant - voor het laatst opgeknapt door Adam D. Tihany in 2008 - zijn zichtbaar en geven Boulud Sur Mer het gevoel van een toneelset. "We elimineren de geschiedenis niet, maar screenen het tijdelijk, zodat je een dialoog hebt tussen die geschiedenis en het tijdelijke", zoals Goto het uitdrukt.

Om te voldoen aan de verplichte capaciteit van 25% op eetkamers, worden tafels met stoelen van gerecycled plastic van Emeco spaarzaam geïnstalleerd. Een mix van groen - kentia-palmen en bananenblad- en xanadu-planten - zijn 'bijna als sculpturen' en speel met de hoogte van de kamer terwijl je "toevoegt aan de vereiste gelaagdheid van privacy", zegt Ga naar. "We hebben geprobeerd het zo theatraal mogelijk te maken."

Goto ontwierp ook het logo en de menu-afbeeldingen, en voorzag zelfs het personeel in een Uniqlo-broek en een Comme des Garçons-overhemd dat past bij de traditionele Franse zeemansstreep en elk detail op een holistische manier samenbindt manier. Vanaf nu blijft Boulud Sur Mer open tot 30 november. Maar tot die tijd is er nog een laag die binnenkort wordt onthuld om naar uit te kijken: met geranium beklede bungalows gemaakt van Vaste plantenstoffen voor degenen die liever buiten eten. "Ze hebben een schuine daklijn, dus als je voorbij rijdt, krijg je deze kenmerkende afbeelding bijna", zegt Goto. "We nemen het idee om op het strand te zijn en geven het een stedelijke context."

instagram story viewer