Zie waarom dit met kunst gevulde penthouse in New York City zo wenselijk is

Weelderige meubels en kunst uit de A-lijst complementeren het stijgende uitzicht in een duplex ingericht door Jean-Louis Deniot aan de uiterste westkant van Manhattan

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in het augustusnummer van Architectural Digest.

Samen met de High Line, het IAC-hoofdkantoor van Frank Gehry en het door Renzo Piano ontworpen Whitney Museum dat volgend voorjaar wordt geopend, is er een parade van opvallende woongebouwen van een All-star cast van architecten, waaronder Jean Nouvel, Richard Meier en Shigeru Ban, heeft de huidskleur van de westkant van New York in het afgelopen decennium volledig veranderd. zo. Een van deze bouwwerken - de toren die bekend staat als 200 Eleventh Avenue, ontworpen door Annabelle Selldorf in het hart van Chelsea's galeriedistrict - biedt een ultramoderne voorzieningen die geen enkele andere hoogbouw in de stad kan evenaren: parkeren op appartementniveau, mogelijk gemaakt door een lift die bewoners en hun auto's direct bij hen neerzet deuren. Voeg verleidelijke kenmerken toe, zoals plafonds met dubbele hoogte en panoramische uitzichten, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het adres zo aantrekkelijk is geworden.

Voor een echtpaar, dat voornamelijk in Parijs en Aspen, Colorado woont, met hun twee kinderen, is het een opwelling een bezoek aan een duplex penthouse in het gebouw was alles wat nodig was om een ​​ontluikende zoektocht naar het perfecte te beëindigen pied-à-terre. "Onze beslissing om het te nemen was vrij direct", zegt de vrouw.

Nog maar een paar jaar eerder had het paar verkocht wat velen zouden beschouwen als het ultieme Manhattan-trofeehuis: een uitgestrekt appartement op Fifth Avenue. "We wilden in het centrum zijn, in een kleinere en modernere ruimte", legt de echtgenoot uit. En de verhuizing naar Chelsea, met veel van de toonaangevende galerieën van de stad op een steenworp afstand, zou het duo in het centrum van de kunstscene plaatsen, een wereld waarin beide actief zijn. Ze zagen de residentie niet alleen als een plek om naar huis te gaan in New York, maar ook als een glamoureuze setting voor entertainment. Om de door de ontwikkelaar uitgeruste unit aan te passen aan de uitnodigende showplace die ze voorstelden, wendde het paar zich tot de in Parijs gevestigde interieurontwerper Jean-Louis Deniot, met wie ze eerder hadden samengewerkt. "Mijn man wilde iets minder traditioneel dan onze andere huizen", zegt de vrouw. "Ik ga helemaal voor warmte, gemak en comfort, vooral voor onze kinderen. Jean-Louis begrijpt dat evenwicht. '


  • Afbeelding kan huiskamer kamer binnenshuis huisvesting gebouw meubilair tafel interieur ontwerp lobby en tapijt bevatten
  • Afbeelding kan Binnen Meubilair Kamer Lobby Tapijt Woonkamer Gebouw en Behuizing bevatten
  • Afbeelding kan Huisvesting Gebouw Meubilair Stoel Binnen Tafel en Salontafel bevatten
1 / 11

Een monumentaal schilderij van Anselm Kiefer staat aan de andere kant van de woonkamer, waar een Vladimir Kagan-bank (bekleed met een Armani / Casa-stof) van Ralph Pucci International wordt gecombineerd met een cocktailtafel uit de collectie van Jean-Louis Deniot voor Jean de Vrolijk. De barkast links, een op maat gemaakt stuk van Hervé Van der Straeten, is ook van Ralph Pucci International en de Steinway-piano kreeg een blauwe lakafwerking. Jean-François Lesage borduurde de gordijnen van Pierre Frey-linnen.


Deniot begreep ook dat er een paar structurele aanpassingen nodig waren om het appartement naar wens te laten functioneren. Uitgevoerd in samenwerking met Peter Pelsinski van de firma New York SPAN-architectuur, varieerden deze veranderingen van cosmetische - het toevoegen van koven aan het plafond om verlichting, leidingen en bedrading te verbergen - tot de meer ambitieuze, zoals het omsluiten van een van de twee terrassen om een ​​familiekamer met dubbele hoogte te vormen (die ook als eetkamer kan dienen, dankzij een door Deniot ontworpen cocktailtafel die met een aanraking van een knop).

Als het op het decor aankwam, selecteerde Deniot een verscheidenheid aan statement-stukken, waaronder een verlicht messing sunburst-sculptuur van C. Jeré in de damestoilet en een Hervé van der Straeten brons-en-lak barkast in de woonkamer. De nadruk op meubilair met een hoge impact was een benadering die de huiseigenaren gemakkelijk omarmden, en hun Bijdragen aan de mix waren onder meer een ronde eettafel van chroom en ebbenhout met bijpassende consoles van Guy de Rougemont. Deze inspireerden op hun beurt het strakke keukeneiland, dat Deniot aan de voorkant had met een Mondriaan-achtige opstelling van roestvrijstalen en houten panelen.

Het is niet verrassend dat het uitzicht centraal stond in het ontwerp van Deniot, waarbij de lucht, de rivier en het stadsbeeld veel van zijn keuzes vormden. In de woonkamer wekte de binnenhuisarchitect 'de indruk dat de kamer zweefde als een heliumballon', zegt hij, 'met de Hudson-rivier beneden en wolken erboven'. Gordijnen van vloer tot plafond op maat geborduurd met patronen die doen denken aan waterige reflecties langs de 7 meter hoge ramen, terwijl een zijden tapijt in bleke blauw- en grijstinten de kleur onderstreept. etherische stemming. Verankering van de kamer is een vintage Steinway-piano, blauw gelakt door Deniot. 'Jean-Louis worstelde met het hebben van een bruine of zwarte piano', zegt de vrouw. 'Dus we hebben een compromis gesloten.'

In de hoofdslaapkamer, waar een bronzen Paul Evans-lamp uit de jaren 70 harmonieus op een op maat gemaakte boekenkast van lak staat, wordt Deniots voorliefde voor het combineren van oud en nieuw levendig tentoongesteld. "Ik probeer dingen te mixen, zodat je niet kunt zien wat vintage is en wat recent is", zegt hij. Door het hele huis zijn muren bekleed met aantrekkelijk textiel, zoals de suggestieve print van glooiende heuvels in de logeerkamer, gekozen vanwege de manier waarop het het verre landschap over de Hudson weerkaatst.

Kunst speelt natuurlijk ook een grote rol. Een van de stukken die voor de ruimte zijn verworven, is het Antony Gormley-beeldhouwwerk op de overloop op de tweede verdieping. Een ander hoogtepunt is de opvallende veelkleurige wandsculptuur van Mauro Perucchetti in opdracht van de plek boven de woonkamerhaard. Toch "is het geen ideaal appartement voor kunst", geeft de echtgenoot toe. "Met alle ramen is er maar weinig ruimte om iets op te hangen. Het is de klassieke afweging. 'Maar die uitzichten op New York City zijn dan ook hun eigen soort meesterwerk.

instagram story viewer