Will en Jada Pinkett Smith thuis in Malibu

Voor de zeer persoonlijke retraite van hun gezin in Californië riepen de sterren Stephen Samuelson op om een ​​woning in adobe-stijl te ontwerpen vol intieme ruimtes, organische vormen en handgemaakte details. Maak een rondleiding door het pand en bekijk extra outtakes en een online exclusiviteit van de fotoshoot

Bekijk slideshow

Vele handen hebben hun stempel gedrukt op het huis van Will en Jada Pinkett Smith. Honderden meester-houtbewerkers, stukadoors, metaalsmeden, steenhouwers en stoffeerders droegen hun expertise bij aan dit zeer persoonlijke project. "Alles moest met de hand worden gedaan", zegt Will. "We wilden de liefde en het werk voelen die in elk stukje van deze plek zijn gestoken."

En jij kan. Het 25.000 vierkante meter grote huis heeft een verrassende intimiteit - een ziel geanimeerd door het tentoongestelde vakmanschap en de geest van het beroemde machtspaar dat hier woont met hun kinderen Willow, Jaden en Trey, Will's zoon vanaf zijn eerste huwelijk. "Voor Will en mij was dit huis altijd een spirituele onderneming", zegt Jada. "We zijn erg aardse, organische mensen. We wilden een gezinsuitje creëren, iets met de hand gemaakt en zo natuurlijk mogelijk, iets dat teruggaat met het land. "

De binnenlandse odyssee van de Smiths begon toen Will samen met costar Gene Hackman de thriller uit 1998 opnam Vijand van de staat. 'Gene houdt van Santa Fe', zegt Will. 'Hij heeft daar een huis, en hij had het er altijd over. En dan Wilde wilde Westen kwam naar boven en we waren aan het fotograferen buiten Santa Fe. Dus ik dacht: laat me Gene's huis gaan bekijken. " Hij bewonderde wat hij zag. "Ik hield gewoon van die adobe-smaak en dat gevoel."

Toevallig het huis van Hackman, ontworpen door een lokale architect Stephen Samuelson, was gepubliceerd in Architecturale samenvatting (April 1990) - zoals een andere Samuelson Santa Fe-residentie, de adobe-retraite van Carol Burnett, die in december '96 op de cover stond. De foto's overtuigden de Smiths om contact op te nemen met de architect en hun samenwerking nam een ​​serieuze vlucht volgend jaar, toen het paar een boerderij verwierf in het Santa Monica-gebergte in de buurt van Calabasas, Californië. Een van de belangrijkste trekpleisters van het pand was een pittoresk kunstmatig meer met uitzicht op de majestueuze Saddle Peak in de verte. In korte tijd kochten Will en Jada een reeks aangrenzende percelen om het uitgestrekte perceel van 150 hectare samen te stellen: hun sylvan Shangri-la.

Gezien het milieugevoelige landschap en het labyrint van regelgeving in het gebied, sleepte het bouwvergunningsproces zich vier jaar voort. De bouw begon uiteindelijk in 2003, nadat Samuelson en zijn team het pand hadden teruggebracht tot zijn natuurlijke topografie en gerestaureerde secties die waren geëgaliseerd voor gebruik in de paardensport.

De architect stuurde een klein leger arbeiders aan om de met de hand met troffel aangebrachte pleister aan te brengen die het karakter van het huis met twee verdiepingen definieert, dat om zichzelf heen draait en een motorhof omvat. "De esthetiek is verankerd in de geschiedenis en de verschillende interpretaties van Adobe in de Perzische, Marokkaanse, Spaanse en Zuidwest-Amerikaanse culturen", legt Samuelson uit.

De textuurkwaliteit van traditioneel drielaags stucwerk, met al zijn inherente onvolkomenheden, wordt weerspiegeld in zichtbare plafondbalken die zijn geoogst uit oude huizen en schuren. Trapleuningen van gehamerd smeedijzer en vloeren die zijn ingelegd met rivierstenen in spiraal- en oneindige knooppatronen versterken het handgesmede ethos en de spirituele aspiraties van het project.


  • Afbeelding kan Grasplant Behuizing Woningbouw Villa Patio Veranda Herenhuis en Buiten bevatten
  • Afbeelding kan Jada Pinkett Smith Will Smith Willow Smith Kleding Kleding Menselijk persoon Broek Jas en jas bevatten
  • Afbeelding kan Trap Meubels Stoel Interieur Design Binnen Lamp Tafellamp Woonkamer en kamer bevatten
1 / 28

Roger Davies 2011

Buitenkant

Het huis in adobestijl van de Smiths, ontworpen door Stephen Samuelson met architect Harry Perez-Daple; de interieurs zijn voorbij Judith Lance.

Er wordt overal naar oude culturen verwezen - dankzij de Smiths 'collectie van antieke gesneden panelen, deuren en architectonische details uit de Midden-Oosten, Afrika, het Amerikaanse zuidwesten en Azië, inclusief de monumentale voordeur van het huis, die ooit toegang bood tot een fort in het noorden India. 'Ik heb iets met deuren', bekent Jada. "Ik zie ze altijd als een drempel naar iets nieuws."

De Smiths overlegden met ontwerper Waldo Fernandez om het interieur op gang te brengen, maar de afgelopen jaren zijn de kamers verfijnd door de in Los Angeles gevestigde decorateur Judith Lance. "Toen ik begon, waren de voetafdruk, afwerkingsmaterialen, steen en verf al aanwezig", zegt Lance. “De esthetische noot was gezet. Alles [voegde ik eraan toe] moest er handgemaakt uitzien, maar tegelijkertijd verfijnd en verfijnd. "

Met behulp van naslagwerken over tribale sieraden als haar uitgangspunt, veredelde Lance specifieke kamers met prachtige op maat gemaakte stukken. In de woonkamer installeerde ze een openhaardscherm met slangenthema van koperen gaas, met de hand gehamerd brons en carneool cabochons. Een afgezonderd zitgedeelte naast de formele eetkamer heeft bladerende schansen van gedraaid koperdraad van kunstenaar Mary Brogger en een op maat gemaakte kroonluchter van brons en leer, met kralen van bergkristal, met de hand geregen door Lance's assistenten. In de master suite is de coup de théâtre van de ontwerper een bedhemel gemaakt van kleine bolletjeskettingen, die met bronzen schakels aan het plafond is opgehangen.

De ruimtelijke compositie van Samuelson, vol geheime hoekjes en rustige nissen, maakt gebruik van royaal opzwepende rondingen en onorthodoxe geometrieën, zodat de vele kamers, zowel groot als klein, stromen en verbinden als een lyrische run-on zin. "Het idee was geen doodlopende weg", zegt Will. "Om een ​​oneindige cyclus te creëren die vertegenwoordigde wat Jada en ik hoopten op onze liefde."

Voor Lance betekenden de vloeiende vormen van de architectuur dat elk op maat gemaakt meubelstuk nauwkeurig op maat moest worden gemaakt. "Dat was de schoonheid en uitdaging van dit project", zegt ze. “Alles wat ik deed, moest ongelooflijk nauwkeurig zijn, zowel wat betreft techniek als esthetiek. Niets kwam hier van de plank. "

Het lijkt niet meer dan logisch dat dit beslist biologische huis zich blijft ontwikkelen. "Het is absoluut werk in uitvoering", zegt Jada. “Will en ik waren erg jong toen we met het huis begonnen, dus het blijft veranderen naarmate we ouder worden en begrijpen hoe we er echt in leven. Maar wat het ook wordt, het vakmanschap zal altijd onze eenheid en de liefde van ons gezin vertegenwoordigen. "

Bezoek het huis van Will en Jada Pinkett Smith en zie exclusieve online outtakes van AD's shoot.

VERWANT:Bekijk alles Architecturale samenvattingHuizen van beroemdheden.

instagram story viewer