A Brooklyn Row House krijgt een artistieke opknapbeurt met subtiele knipoogjes naar zijn geschiedenis

Een delicate balans tussen oud en nieuw gelaagdheid zorgt voor een speels maar verfijnd canvas voor het huis van dit artistieke paar

De ingrediënten voor een pittig en creatief vernieuwing waren er allemaal: een uitbundige kunstcollectie, een historisch gebouw met veel details intact, en natuurlijk droomklanten: vriendelijke en toegankelijke kunstenaars op zoek naar een nieuwe woon-werksituatie. En voor Rustam Mehta en Tal Schori, de oprichters van het in Brooklyn gevestigde GRT-architecten, het was een geweldige kans voor een project waarbij, zegt Rustam, "eenvoud en elegantie een doel waren, maar dat betekende geenszins minimaal of duur."

Het subtiele maar opvallende lijstwerk vervolledigt de omtrek van de keuken, waar goed licht en sterke kasten centraal staan.

Het project begon toen kunstenaars Ruby Sky Stiler en Daniel Gordon, samen met hun groeiende jonge gezin, op zoek waren naar een plek waar ze konden wonen, werken, exposeren, en zelfs gastheer van schoonfamilie na een onzekere toekomst als huurders van afzonderlijke kunstateliers en een underground galerij. Dus toen het echtpaar een 19e-eeuws rijtjeshuis vond dat was gebruikt als de Seneca Club, een lokale democratische instelling, sinds de jaren 1920 zagen ze een ruwe diamant: hoge plafonds, open ruimtes op het niveau van de melkstal en voldoende ruimte voor een

live-werkregeling (om nog maar te zwijgen van een overgebleven telefooncel en een voorraad vintage politieke advertenties weggestopt in een kast!).

Een hoogglans olieafwerking beschermt de historische houten vloer. Verlichting in galeriestijl verving de decoratieve hangers in Daniels studio op de salonvloer.

Met vergelijkbare updates in de vloeren en verlichting, heeft Ruby's studio voldoende ruimte om thuis te werken.

GRT Architects waardeerde het karakter en de kenmerken van een gebouw met een verleden. "We zijn er trots op dat we de geschiedenis begrijpen en wat gebouwtypen uniek maakt, en we baseren hier onze esthetische beslissingen op", legt Tal uit. Maar, zegt hij, "zoals bij veel herenhuizen van dit jaar lagen er aanzienlijke structurele problemen op de loer." Dit betekende dat er geld moest zijn besteed aan dingen die je niet zou zien - 'nooit leuk', zegt Tal, maar dat bood kansen voor grote veranderingen in de lay-out van bovenverdiepingen en zelfs een dak terras over een bestaande toevoeging op de eerste verdieping die dateert uit het begin van de 20e eeuw.

Een helder Sarah Crowner schilderij contrasteert met de neutraal witte verf en houten details.

Met het oog op herconfiguratie benaderden de architecten het gebouw door het in tweeën te delen, met de woonruimtes op de bovenste verdiepingen en de werkruimtes op de lagere. De studioruimte bevindt zich op het niveau van de salon (in het taalgebruik in New York City betekent dit het verhoogde niveau dat u binnenkomen na het beklimmen van de trappen van een voorstoep), zodat Ruby en Daniel bezoekers konden verwelkomen en medewerkers. Omdat het salonniveau van oudsher ook de grote onderhoudende verdieping in een rijtjeshuis was, zat het boordevol uitgebreide lijstwerk en sierlijsten, decoratieve vloerpatronen en lambrisering. "We hebben deze elementen op een bewust informele manier bewaard", zegt Rustam, die zo min mogelijk probeert te veranderen in een fotostudio voor Daniel en een beeldhouwatelier voor Ruby.

Op het niveau eronder, het tuinniveau genoemd omdat het uitkomt op de achtertuin, creëerde het bedrijf een gedeelde werkruimte waar de kunstenaars in konden kortom "maak er een zooitje van." Ook op die verdieping zijn aparte kamers voor fotoshoots, gipsgieten en zeefdrukken, samen met een schoonheidsstudio appartement.

Kleine kleuraccenten schitteren in de primaire slaapkamer. Het schilderij is van Eddie Martinez.

Ze richtten hun aandacht weer naar boven en begonnen met het creëren van een huis voor het gezin van vier, met een open woonverdieping waar ze alle scheidingswanden hebben verwijderd behalve die rond de badkamer (“We moeten nog doe een plan dat open ”, grapt Rustam), waardoor de afgewerkte trap en het historische glas-in-lood dakraam (letterlijk!) schijnen.

Voor de keuken kozen ze witte eikenhouten kasten die bij de eikenhouten vloeren pasten, en combineerden ze daarmee werkbladen in breccia, een dynamische natuursteen samengesteld uit gebroken fragmenten van mineralen of gesteente dat geef het een terrazzo-achtig verschijning. Toch is het relatief goedkoop, en het team was in staat om restanten en restanten van de plaat in de rest van het huis te gebruiken: de nis in het trappenhuis, als achterwand in een van de badkamers, en als het kleinere aanrecht in het tuinniveau ruimte.

Zelfs in ruimtes zoals een van de badkamers, pasten ze hun doordachte en adaptieve aanpak toe en ontwierpen ze wat ze een eenvoudige maar niet minimale badkamer waarin overtollige cementtegels van het vorige huis van de eigenaren waren verwerkt. En toen het wit van de geglazuurde wandtegel niet perfect overeenkwam met de porseleinen sanitairarmaturen, gingen ze ermee akkoord en brachten ze een reeks witte tinten binnen die samen - 'leuk spelen', zegt Tal.

Het huis belicht ook het werk van Ruby en Daniel en de samenwerking met vrienden, met het freeswerk en de trap naar het terras voltooid door Max Wang, een lokale kunstacademie van Ruby's, en kunstwerken van vrienden en tijdgenoten. "De collectie van de eigenaren is uitbundig en groeit", legt Rustam uit, "en voelt organisch en kleurrijk aan, dus ons doel was om een ​​ruimte te creëren met persoonlijkheid die niet zou concurreren met de kunst." En de timing had niet beter kunnen zijn: het project werd afgerond net voordat COVID begon, zodat het gezin een veilige maar dynamische plek zou hebben om te wonen, studeren en creëren.

instagram story viewer