Het huis van deze designer in Melbourne heeft het allemaal, van pasteltegels tot zoveel ramen

Voor Dan Gayfer was het geen liefde op het eerste gezicht. In feite was het Edwardiaanse huis met één front dat voorbestemd was om het zijne te worden niet eens zijn eerste keuze. "We waren letterlijk de onderbieder van een huis om de hoek", zegt Dan, die nu de ruimte deelt met zijn vrouw Leah Hyland, dochter Clementine en hond Barbara. "Dit huis heeft toevallig kort na de veiling een open inspectie gehad." Ondanks zijn eigenaardigheden (bonnen van bijna een eeuw oud werden gevonden onder de vloerplanken) en afmetingen (het smalle perceel is slechts 5 meter breed), won de woning in Melbourne zijn toekomstige bewoners met zijn pure potentieel.

De bescheiden geschiedenis van het huis wordt niet vergeten: de oorspronkelijke façade begroet bezoekers als ze vanaf de straat naderen. (De twee voorkamers en veel van het metselwerk blijven ook.)

Foto: Martina Gemmola

Een bijna volledige sloop zou een leeg canvas opleveren voor zes maanden zorgvuldig doordacht ontwerp, met de nadruk op het maximaliseren van elk hoekje, gaatje en strakke, stijlvolle hoek. Gelukkig is Dan daar een expert in: de gelijknamige oprichter van

een ontwerpstudio gelanceerd in 2011, richt zijn bedrijf zich op het combineren van maximale functionaliteit met inventief ontwerp, afgestemd op de wensen en behoeften van elke klant. In het geval van zijn eigen huis betekende dit veel natuurlijk licht; luchtige leefruimtes in de buitenlucht; en een verscheidenheid aan speelse, ingebouwde details die bedoeld zijn om een ​​gesprek en verbinding te stimuleren (denk aan strategisch geplaatste banken, treden, richels en andere oppervlakken). Het omvatte ook (bijna) helemaal opnieuw beginnen, met de toevoeging van een tweede verdieping, nieuwe keuken, woonkamer, eetkamer, badkamers en meer. Lees verder om te ontdekken hoe de ontwerper deze slanke ruimte transformeerde in een lichte, luchtige oase die zijn vierkante meters overstijgt.

Creëer continuïteit met behulp van kleur

Een zacht en ingetogen kleurenschema met soepele grijstinten, pastelroze en wolkachtige blauwtinten zorgt ervoor dat het huis fris en netjes aanvoelt.

Bepaalde tinten en vormen komen overal in huis terug: vergelijkbare varianten van blauw, voor worden bijvoorbeeld gebruikt op de naar achteren gerichte betegelde buitenkant, de verlichtingsarmaturen van de eetkamer, en dit badkamer.

Foto: Martina Gemmola

Dezelfde zwarte voeg en vierkante tegels worden gebruikt in de badkamers (en elders), zelfs als de kleurenpaletten verschillen.

Foto: Martina Gemmola

Hetzelfde roze is te zien in de ensuite badkamer en op het dakterras, dat binnen en buiten overbrugt. Hier wordt er niet een beetje van verspild: een plantenbak op het terras, onthult Dan, doet ook dienst als koelkast en houdt altijd een voorraad koude dranken bij de hand.

Foto: Martina Gemmola

Gebruik elke laatste centimeter

In het huis van Gayfer-Hyland is de ingebouwde opslag elegant, efficiënt en buitengewoon slim - elke centimeter telt!

Wasbenodigdheden en een selectie wijnen zijn handig onder de trap weggestopt.

Foto: Martina Gemmola

In de hele ruimte staan ​​nette ingebouwde kasten en rekken voor boeken, ingelijste foto's, potplanten en meer. "Geen van deze ruimte wordt onderbenut", zegt Dan.

Foto: Martina Gemmola

Het is niet verwonderlijk dat er veel design-savvy details zijn - ja, dat zijn leren handvatten aan de keukenkastjes.

Foto: Martina Gemmola

Integreer het buitenleven

Zowel de bovenste als de onderste verdieping bieden toegang tot de buitenlucht, waardoor vierkante meters en een binnen-buitengevoel aan het hele huis wordt toegevoegd.

Op de begane grond openen grote glazen deuren naar een aangelegde achtertuin. (Je zou het nooit verwachten van de schaal van de voorkant van het huis.)

Foto: Martina Gemmola

Ook hier verenigt een continuïteit van kleuren en texturen twee zones: de entertainmentruimte buiten met de woonkamer van het gezin (en de keuken erachter).

Foto: Martina Gemmola

Laat het licht binnen

Als het erom gaat een kleine ruimte open en meegaand te maken, maakt veel licht het verschil.

Om het huis met zon te vullen, heeft Dan meerdere aangepaste dakramen toegevoegd, waaronder een set boven de trap en een andere in de ensuite badkamer.

Foto: Martina Gemmola

Inventieve ramen, zoals deze in een van de badkamers, laten een briesje door, maar geen slecht weer.

Foto: Martina Gemmola

Voor nog meer helderheid: de eerder genoemde glazen deuren en de luxueus hoge plafonds van de structuur, die helpen om natuurlijk licht te verspreiden.

Foto: Martina Gemmola
instagram story viewer