We Go Inside Vicente Wolf en Matthew Yee's Montauk, New York, Getaway

Ontwerpers Vicente Wolf en Matthew Yee breiden het zonovergoten Long Island-strandhuis uit en maken het opnieuw om hun gedeelde leven weer te geven

Voor elk stel kan het combineren van huishoudens een uitdaging zijn, vooral als de ene persoon naar een ruimte verhuist die al door de ander wordt ingenomen. Het is zelfs nog ingewikkelder, maar mogelijk ook meer lonend, als beide mensen ontwerpers zijn, zoals het geval is Vicente Wolf en Matthew Yee. Jarenlang hebben de mannen - die elk zijn eigen interieurfirma in Manhattan leiden - weekenden en zomervakantie in het dramatische strandhuis op een klif dat Wolf in Montauk, New York bezit, sinds de midden jaren tachtig. Maar pas toen ze een recente renovatie en herinrichting van het huis lanceerden, zei Yee dat hij het gevoel kreeg dat hij daar echt thuishoorde, uit te leggen: "Het huis kreeg een geheel nieuwe persoonlijkheid." Wolf voegt eraan toe: "Het was een samensmelting van onze esthetiek" - en, grapt hij, een oefening in "wie kon de luidst. "

Aanvankelijk was het plan om een ​​derde verdieping te bouwen bovenop het huis met twee verdiepingen om een ​​nieuwe mastersuite te bevatten met een spectaculair uitzicht op de oceaan. En omdat veel van de afwerkingen van het huis dateren uit de late jaren '80, besloot het echtpaar het interieur opnieuw te schilderen en ook de dakspanen te vervangen. Maar moeder natuur had grotere plannen. Bijna zodra het dak werd verwijderd, begon het zo hevig te regenen dat de zeilen die de woning beschermden het water niet konden tegenhouden. "De plafonds stortten in, de muren vielen in en de elektriciteit werd neergeschoten", herinnert Wolf zich. "Toen kregen we schimmel." Dus wat begon als een uitbreiding en een lichte renovatie, werd uiteindelijk een complete herinrichting. "Alleen de stenen vloeren en de tegels in een gastenbad zijn origineel", zegt Yee.

GERELATEERD: Wat we hebben geleerd van Touring Vicente Wolf en Matthew Yee's Montauk Home

De indeling van het huis bleef echter in wezen ongewijzigd. Net als voorheen is de voordeur bereikbaar via rustieke stenen trappen omgeven door weelderige aanplant, met de gemeenschappelijke ruimtes en twee gastenkamers op wat voorheen de bovenste verdieping was en twee extra gastenkamers hieronder. "Alles is in het originele formaat, maar de kleuren zijn nieuw", zegt Yee. Het is een subtiele maar belangrijke verandering, waarbij de muren en plafonds, voorheen afgewerkt met witte lak, nog helderder en glanzender zijn geworden dankzij een laag Wolf's eigen hoogglans wit van PPG Pittsburgh Paints. De loftachtige master suite dankt zijn etherische kwaliteit niet alleen aan de overvloed aan glazen schuifdeuren en grote ramen, maar ook aan de materialen die Wolf en Yee hebben gebruikt.

Het bad heeft bijvoorbeeld platen van melkwitte Glassos-tegels en in de slaapkamer is één muur bekleed met panelen van gepolijst roestvrij staal. "Het is een beetje zachter dan een spiegel", zegt Wolf. De vloeren zijn gemaakt van gezandstraald wit eiken, gekozen vanwege de tint, die vergelijkbaar is met die van het strand buiten.

Dat speel op natuurlijke elementen is duidelijk door het hele huis, zowel in het kleurenpalet - veel grijstinten, blauwtinten en taupes - als de meubels, een eclectische mix van moderne stukken, antiek en handgemaakte inheemse werken, veelal gemaakt van hout of andere organische materialen. In de slaapkamer wordt bijvoorbeeld een teakhouten bed op maat gemaakt in Bali gecompenseerd door een Knoll stoel en voetenbank bekleed met beige linnen, een typisch Wolf-combinatie.


  • Deze afbeelding kan Home Decor Interieur Design Binnenshuis Meubels Kamer Slaapkamer Woonkamer Tapijt Vloeren en hout bevatten
  • Afbeelding kan Meubilair Vloeren Binnenshuis Tafel Stoel Vloer Interieur Designkamer Hoek en woonkamer bevatten
  • Afbeelding kan menselijke persoon Warren Feeney Vrijetijdsactiviteiten Muziekinstrument Gitaarmuzikant Schoeisel en schoen bevatten
1 / 21
Wanneer designers Vicente Wolf en Matthew Yee renoveerden hun weekendhuis in Montauk, New York, ze voegden een nieuwe master suite op de bovenste verdieping toe. Het bed is op maat gemaakt in Bali; de gordijnen zijn van a Janus et Cie stof, de lampen zijn van Donghia, en de televisie is door Samsung.

Juxtaposities van vormen, tijdperken en herkomst komen overal in de woning terug, of het nu een Eames-bijzetstoel is naast een 19e-eeuwse Engelse tafel of een strakke cocktailtafel met marmeren blad tegenover een vintage Indiaas accent tafel. "Wat interessant is aan het huis," zegt Wolf, "is dat het leest als modern en comfortabel, maar dan je ontdekt alle ongewone dingen eromheen. " Deze variëren van Iraanse gebedskralen tot Ethiopische beeldjes. Hoewel veel van de stukken nieuw zijn in het decor, waren velen al bekend bij Wolf, die de meeste van hen verzamelde tijdens professionele verkenningsreizen. "Als ik iets koop tijdens mijn reizen, is dat meestal voor een baan of om verkocht te worden in mijn showroom", zegt hij. "Dus gingen we 'winkelen' bij VW Home."

Toch heerst de stroomlijnende invloed van Yee vaak als een contrapunt van Wolfs romantische esthetiek. "Er stroomt een yin en yang door het huis", zegt Wolf. "Het geeft de plek energie." Een gebied waar Yee's aanraking bijzonder duidelijk is, is de eetkamer, die is geëvolueerd van een multifunctionele ruimte naar een geschikte plek voor etentjes, compleet met een uitnodigende ronde tafel. 'Vroeger zat hier nooit iemand,' zegt Yee. "Nu wordt het constant gebruikt."

Een ander aspect dat Yee per se moest aanpassen, was het landschap, dat volgens hem aanzienlijk moest worden gesnoeid om het uitzicht te openen en ook om Wolfs tuintalenten te onderstrepen. "Het voelt nog steeds heel natuurlijk en strandachtig aan, maar nu kun je het water echt zien", zegt Yee. Hoewel Wolf zich aanvankelijk tegen deze veranderingen verzette, zijn ze in feite in overeenstemming met het gevoel van symmetrie dat heerst over het terrein. Een voorbeeld hiervan is het zwembad, dat Wolf eind jaren '90 bedacht. Een vierkant van 20 voet netjes geplaatst in een stenen omhulsel van 40 voet, het draait allemaal om strakke lijnen, balans en wijd open vergezichten. Wolf merkt op: "Als muren en hoeken op één lijn liggen, geeft dat alles een sfeer van rust en kalmte."

instagram story viewer