Deze zolderconversie door White Arrow zal je geest verbazen

Dit dromerige voor en na is niet bepaald een first-timer-project, maar je moet het toch zien

"Je hebt geen sportschoolabonnement nodig als je hier woont", zegt Keren Richter van haar huis in Brooklyn. Gelegen op de bovenste verdieping van een schoolgebouw uit de 19e eeuw in South Williamsburg, is de beklimming van vier verdiepingen alleen maar formidabeler geworden de komst van haar dochter, Mira, vorig jaar, maar de ontwerper merkt al snel op dat wat bovenaan de trap staat de moeite waard is training. Ontworpen en gerenoveerd met haar man, Thomas Richter, en onder leiding van architect Kevin Greenberg uit Brooklyn Ruimteonderzoek- de 2000 vierkante meter grote woning is een lust voor het oog (en een welkome afwisseling voor overbelaste bilspieren).

Sinds de aankoop in 2010 heeft het huis van Richter, ooit een kunstenaarshok, meerdere renovatiefasen ondergaan, elk gedreven door een gretigheid om de ruimte opnieuw uit te vinden zonder zijn wortels te verlaten. Modern meubilair vermengt zich met vintage accenten; op maat gemaakte kasten en freeswerk leven naast antieke tegels, geborgen deuren en oude ijzeren scharnieren. "De geschiedenis van het huis dreef de architectonische ontwerptaal aan", zegt Keren. "We wilden dat alles eruitzag alsof het er altijd al was geweest." Voor de Richters was het jarenlange proces een opleiding. Het was ook een openbaring: in de loop van de renovatie bundelde het echtpaar, voorheen betrokken bij verschillende carrières, de krachten om een ​​nu drie jaar oude interieurstudio te openen,

Witte pijl. "We hebben zoveel geleerd tijdens het renoveren van dit huis", zegt Keren. "Het zou zonde zijn geweest om het niet te gebruiken."

De ingang

Voor extra drama bij de ingang werden gebleekte esdoornvloeren zwart geverfd en bakstenen muren gepleisterd ten gunste van helder, schoon wit.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: Een heel niet-grote entree.

Bezoekers begroeten is een set antieke matte Franse deuren, Keren's eerste aankoop voor de ruimte en, uiteindelijk, een bepalend ontwerpelement dat de details van de keukenkasten inspireerde - evenals de terugkerende loft bogen. Vergelijkbare deuren, die elk een op maat gemaakte behuizing nodig hadden, werden door het hele huis gebruikt om een ​​helderder effect te krijgen. "Toen ik deze kocht, wist ik niet zeker waar ze voor zouden zijn", zegt Keren. "Ik dacht dat ze de woonkamer met de slaapkamer zouden verbinden, maar ze leken hier veel beter te werken. Ze trekken je aandacht en brengen licht in een donkere binnenruimte. "

De keuken

Boogramen, golvend glas en op maat gemaakte kasten geïnspireerd op 19e-eeuwse Franse bakkerijen hielpen een gedateerde Ikea-keuken om te vormen tot een romantisch toevluchtsoord.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: "Het integreren van de kasten, HVAC en ventilatie was lastig, vooral gezien de helling van de plafonds en vloeren van de appartementen", zegt Keren. "Niets is recht in een oud huis!" (Om het probleem op te lossen, schreef algemene aannemer Tristan Warner de kroonlijst zodat de kasten naar het plafond liepen.)

In de keuken werd de nadruk gelegd op het creëren van een ruimte die niet overdreven ongerept aanvoelde: handgeschilderde kasten laten zien zichtbare penseelstreken en teruggewonnen kastanjevloeren in een chevronpatroon werden gecoat met een matte afwerking voor een warme, geleefde kijken. Muren werden verplaatst om de voorraadkast, de gastenbadkamer en de verborgen wasruimte onder te brengen. De hoogte van de vloeren veranderde ook: "Omdat we in een oud gebouw zijn en niet door de balken kunnen snijden, was het sanitair lastig", herinnert Keren zich. "In het hoofdbad is er nu een opstapje naar de kamer, maar aan de keukenzijde van het huis hebben we de vloer verhoogd zodat het gastenbad, de bijkeuken en de keuken allemaal op hetzelfde niveau. "Omdat buizen konden worden verplaatst zonder de balken te raken, maakte deze wijziging het ook mogelijk om een ​​radiator te verplaatsen die het raam belemmerde toegang.

Na: Over het samen laten komen, zegt Keren: “Er waren hier veel transacties bij betrokken. Je hebt hout, tegels, glas, marmer, loodgieterswerk - het is zeker een ingewikkeld proces. Maar daarom heb je een goede aannemer met bemanning. "

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: Ikea-keukens kunnen geweldig zijn, maar deze vereiste een serieuze upgrade.

De eetkamer

Verankering van de eetkamer is een geometrische tafel met koperen randen, ontworpen door White Arrow, gecombineerd met een set opnieuw geverfde vintage Børge Morgensen-stoelen. Boven het hoofd is er een Brendan Ravenhill-verlichtingsarmatuur; underfoot, een Marokkaans Toureg-vloerkleed afkomstig van Etsy.

Verankering van de eetkamer is een geometrische tafel met koperen randen, ontworpen door White Arrow, gecombineerd met een set opnieuw geverfde vintage Børge Morgensen-stoelen.Foto: Thomas Richter voor White Arrow

De woonkamer

De vele scene-stealers in de woonkamer zijn onder meer Tobia Scarpa-banken, een Josef Frank-tapijt en nieuw ontworpen raamkozijnen.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: Boxy raamkozijnen die het team uiteindelijk heeft omgezet in bogen.

Foto: Thomas Richter

"We hadden een discussie met Space Exploration over hoe we deze vensters in de algemene ontwerptaal konden aansluiten", zegt Keren over de voorheen lastige vierkante frames, "en omdat we kunnen ontwerpen in 3D visualiseren. We hebben verschillende ideeën kunnen verkennen. " Zodra het definitieve ontwerp voor de ramen was gekozen - uiteindelijk vanwege de esthetiek die bij de periode past en passen bij de grotere boog die de eetkamer en de keuken scheidt - algemene aannemer Tristan Warner bouwde de drie bogen met houtskeletbouw, bekleedde ze met gipsplaat en werkte af met verf.

Door de originele plinten en kroonlijsten van de kamer voort te zetten, gaf het team een ​​verhoogde authenticiteit aan de toegevoegde schoorsteenmantel.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Een gevonden schoorsteenmantel, die aan de muur was bevestigd, was een andere naadloze toevoeging, met chevron-details die zijn ingesteld door een onderaannemer die gespecialiseerd is in tegels. Het visuele feest bevorderen: door Milo Baughman geïnspireerde draaistoelen, een White Arrow-dressoir en een canapé, en - die het allemaal voorzitten - een gigantische palmboom in potten. "We wilden dat deze kamer een paar grote gebaren had", zegt de ontwerper.

De grote slaapkamer

Foto: Thomas Richter voor White Arrow
Foto: Thomas Richter voor White Arrow

De hoofdslaapkamer is misschien klein, maar de rijk gekleurde muren, gehuld in Farrow & Ball's Haagblauw, moedigen gezelligheid aan boven claustrofobie. De kamer aan elkaar binden: een Shaker-bed en een paar Art Deco-nachtkastjes in glanzend, olieglans zwart geverfd.

De kleedkamer

Ingebouwd in de hoofdslaapkamer, voelt een kleine - maar buitengewoon opgeruimde - kleedkamer ondanks zijn grootte luxueus aan dankzij een mix van spiegels, metaalwerk (vervaardigd door Mitchell Dose, die ook de douchedeuren van de hoofdbadkamer maakte), en glas.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Een kleedkamer naast de hoofdslaapkamer is even efficiënt als elegant: schoenenopslag is verborgen door lambrisering op weg naar het hoofdbad en een medicijnkastje is verborgen achter een volledige lengte spiegel. 'Door het hele huis hebben we de kasten tot aan het plafond geleid', zegt Keren. “Dit maximaliseert niet alleen de opslag, maar trekt ook de aandacht naar boven en creëert visuele hoogte. Bovendien hebben we het originele plafondblik opgespoord om het gevoel te geven dat deze elementen altijd al deel uitmaakten van het huis. "

Master badkamer

Eens een derde slaapkamer, is het hoofdbad de thuisbasis van een op maat gemaakte Art Deco-ijdelheid, vintage schansen uit Italië, een geborgen (en opnieuw geverfd) bad van Build It Green en Barber Wilson-armaturen gevonden op eBay.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: Er moesten maar een paar muren naar beneden komen.. .

Foto: Thomas Richter

Voor de vloer van het hoofdbad kwamen Zelig-tegels per boot uit Marokko in genummerde kwadranten - wanneer plattegronden verschoven nadat de bestelling was geplaatst, de installateurs moesten de tegels afzagen geschikt zijn. "Het was een van die momenten waarop het duidelijk wordt dat je ongelooflijk getalenteerde mensen nodig hebt die met je samenwerken", zegt Keren.

Glazen deuren zorgden voor een gepartitioneerde natte ruimte, die, afgezien van zijn spa-achtige kwaliteiten, licht in de kaptafel brengt. Een Infinity Drain lijnafvoer zorgt ervoor dat het minutieuze tegelpatroon ononderbroken blijft.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Logeerkamer

De smalle logeerkamer wordt verlicht door een reflecterend Calico-behang, onderdeel van een serie genaamd Inverted Spaces, gemaakt met behulp van satellietbeelden van NASA. Witte beadboard hielp het vegende patroon te behouden en het delicate papier te beschermen tegen krassen en slijtage.

Hier afgebeeld met een ijzeren bed, een Gustaviaanse kast en twee nachtkastjes in een frisse laag melkverf, is de logeerkamer sindsdien een kinderkamer geworden. "Het is een heel glamoureuze babykamer", lacht Keren.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: Het verschil dat een gedurfd behang maakt.

Foto: Thomas Richter

Gastenbadkamer

Het gastenbad is geïnspireerd op de look en feel van de Griekse eilanden en heeft muren van kalkpleister en een betoverende configuratie van geborgen Delftse en Portugese tegels

Foto: Thomas Richter voor White Arrow

Voordat: De ingebouwde douche zou moeten verdwijnen.

Foto: Thomas Richter

De Delftse en Portugese tegels werden bij verschillende internationale eBay-verkopers bijeengeraapt. "Ik legde ze neer zodra ze binnenkwamen, en het patroon evolueerde in de loop van de tijd", zegt Keren. Wat betreft de beslissing om een ​​open douche op te nemen? "We konden niet beslissen of het volledig omsloten moest worden en hoe de tegel moest worden gelegd, dus we simuleerden en visualiseerden het in 3D. Thomas animeerde zelfs een persoon die aan het douchen was, zodat we konden anticiperen hoe het water zou spatten! " Zoals overal in het huis van Richter is er veel aandacht besteed aan de kleinste details.

Bevordering van de mediterrane esthetiek: een aardewerken gootsteen van rond de eeuwwisseling (waarvan de verouderde configuratie aanleiding gaf tot een zoektocht naar speciale onderdelen) en een gepensioneerde olijfoliekan die een vuilnisbak schonk.

Foto: Thomas Richter voor White Arrow
instagram story viewer