Suzanne Kasler en Les Cole transformeren een verbinding aan de kust van Maine

Voor een jong gezin vormen ontwerper Suzanne Kasler en architect Les Cole een charmant complex in New England met een geest die zowel modern als tijdloos is.

"Maine. Zoals het leven hoort te zijn ', zeggen de officiële welkomstborden van de staat.

Voor Courtney en Paul Amos, de inwoners van Georgia, ging de slogan negen jaar geleden een eigen leven leiden op een ijskoude dag in november. het adembenemende land - uitgerust met een paar vervallen maar charmante huisjes - die ze uiteindelijk zouden kopen in de legendarische Maine middenkust. 'Het was hartje winter! We konden ons niet voorstellen hoe prachtig zo'n plek zou zijn in juli en augustus ', zegt Courtney over de voormalige zoutwaterboerderij. Maar ze hadden een vermoeden. Beiden hadden idyllische kinderzomers genoten in New England, ver van de zuidelijke hitte: zij bij het meer van haar grootouders huisje in Vermont en bij een huis dat het duo later kocht op een afgelegen Down East-eiland, en hij bij een gezinswoning in Kennebunkport. Nu wilden ze die ervaringen opnieuw creëren voor hun eigen kroost, waaronder destijds drie jonge zonen.

Gevoelig voor de omringende gemeenschap, de architectonische taal, en, vooral, Moeder Natuur, bewogen de Amoses zich langzaam. 'Vanaf het begin had ik het gevoel dat het pand ons zou vertellen wat we moesten doen', zegt Courtney. Om hen te helpen instructies van de 40 acres over te halen, tikte het paar een in Portland gevestigde landschapsarchitect aan Stephen Mohr. 'Ik meen het als ik zeg dat deze man een genie is', zegt Courtney. "Hij heeft een zesde zintuig voor het verbeteren van het land in plaats van het op te dringen."

De Amoses besloten dat ze, voordat ze de schop in de grond zetten, in een van de bestaande huisjes zouden wonen, die decennia eerder door de vorige eigenaar waren gebouwd. Met een hangslot en zonder beschikbare sleutels waren de kleine hutten jarenlang verlaten. "We waren van plan ze af te breken omdat, laten we maar zeggen dat ze hun levensverwachting hadden bereikt", zegt Courtney. Maar nadat haar man en Mohr haar door een raam omhoog hadden gehesen om naar het grotere huisje te kijken, veranderde ze van gedachten. 'Ik voelde iets magisch in die muren', herinnert ze zich.

Met een verflaag, nieuwe ramen en enkele verdere verbeteringen maakten ze het huis van 900 vierkante meter bewoonbaar. Pas een paar zomers later begonnen de Amoses het pakket voorzichtig te transformeren. In plaats van een huis te veroveren, voegden ze eerst een zwembad en een 180 vierkante meter groot poolhouse toe met een keuken, biljartkamer en andere openbare ruimtes, een samenwerking tussen Mohr, Montgomery, Alabama architect Les Cole, en Atlanta interieurontwerper Suzanne Kasler, die met het gezin hadden gewerkt aan hun verblijf in Columbus, Georgia. "Het was fantastisch om eindelijk een grote keuken te hebben om in te koken", zegt Courtney. "Paul zou daar wat werk kunnen doen, we zouden eten, en dan teruggaan naar de kleine hut om te slapen."


  • Afbeelding kan water bevatten Menselijk persoon Waterfront Dock Haven Pier Buitenshuis Visserij Voertuig Transport en boot
  • Afbeelding kan Plant Gras Buiten Natuur Boomhut Wonen Huisje Bouwen Grasland Veld en Onderdak bevatten
  • Afbeelding kan Meubilair Kamer Woonkamer Binnen Tafel Koffietafel Stoel Bank Haard en kussen bevatten
1 / 23
De zonen Mansell en Dan van Courtney en Paul Amos slepen een kreeftenval in het zomerhuis van de familie. Port Clyde, Maine. Cole & Cole architecten, Suzanne Kasler Interiorsen landschapsbedrijf Mohr & Seredin meegewerkt aan de kustvakantie.

Maar met de toevoeging van nog een kind en een aantal honden aan het gezin, voelde Paul de druk in hun kleine stukje hemel. Hij verlangde naar een rustig eigen toevluchtsoord. Toch, zegt Courtney, 'vond ik het geweldig hoe dichtbij we waren in die kleine ruimte. Ik kon de kinderen 's nachts horen ademen. "

Leven op zo'n intieme schaal voelde zo goed voor de Amoses dat Cole een ontwerp opstelde dat de wildgroei vermeed die gepaard ging met veel hedendaagse kustuitstapjes. "Een van de meer ongebruikelijke kenmerken van het huis is dat het niet te groot is", merkt Kasler op. "Het doet denken aan de huisjes met dakpannen die altijd in de buurt zijn geweest." Inderdaad, de drie jongens drongen erop aan een kamer delen, terwijl hun moeder slechts één badkamer toestond voor alle vier de kinderen, inclusief de baby, een meisje. "Dat maakte Les gek!" Courtney zegt. En de bescheiden woning is verweven in een naturalistisch landschap met een overvloed aan volwassen bomen, dankzij de doordachte bediening van Mohr.

Tegenwoordig heeft de familie Amos zich comfortabel gevestigd in wat Kasler hun "legacy" -huis noemt, een klassieker vier slaapkamers die goed ouder worden en een plek worden waar kleinkinderen en achterkleinkinderen zullen terugkeren iedere zomer. (Die twee hutten zijn gerenoveerd en staan ​​klaar voor gasten.) De ontwerper wijst naar de blauw-wit porselein dat Courtney van haar schoonmoeder heeft geërfd als belangrijkste inspiratiebron voor het huis palet. "De kleuren zijn tijdloos", zegt Kasler. "Maar ik wilde blauw en wit doen op een manier die niet cliché was. Dus gingen we met neutrale stoffering - wit en gebroken wit - opgefleurd met kussens en gordijnen. Dat was genoeg patroon. "

Nu het areaal beschikt over een kwintet alpaca's, een kippenhok vol kippen, vier flauwvallende geiten, een boomgaard, groente- en bloementuinen, zes honden en een varken genaamd Elvis, die tijd heeft om zich druk te maken over stoffen en pluisjes kussens? "De Amoses zijn een modern gezin, dus het was belangrijk om het ontwerp jong en zo onderhoudsvrij mogelijk te houden", zegt Kasler. "Ik hoop dat ze over 20 jaar misschien iets opnieuw moeten bekleden, maar dat is het dan."

instagram story viewer