Alexa Hampton combineert klassiek met modern in het huis van haar familie in New York

Afgezien van haar geliefde neutrale kleuren, stimuleert decorateur Alexa Hampton de woning van haar jonge gezin in Manhattan met rijke kleuren en levendige patronen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in het aprilnummer van Architectural Digest.

Mijn familie moet in 2013 heel, heel goed zijn geweest. Terwijl ze cadeautjes uitpakten op een koude kerstochtend in Manhattan, vonden mijn kinderen een klein pakketje zonder kaart; binnen was een sleutel.

Wat het opende was een mysterie. Na een uur proberen om het raadsel op te lossen, merkte mijn man, Pavlos Papageorgiou, terloops op dat de sleutel leek op die van onze voordeur. Onze jonge kinderen - tweelingzonen Michael en Markos en dochter Kiki - en ik, allemaal nog gekleed in onze pyjama, slenterden de lifthal in en probeerden elk slot. Er ging niets open. Drat.

Pavlos wees er toen op dat we - als gevolg van het feit dat we een paar jaar eerder ons oorspronkelijke kleine vooroorlogse appartement met een ander hadden samengevoegd - toegang hadden tot een tweede lifthal. Opnieuw probeerden de kinderen en ik de sleutel in alle beschikbare sloten. Bij de laatste keer draaiden de tuimelaars zich om en ging de deur open, waardoor het cadeau van de kerstman werd onthuld: een kleine flat vol met rode strikken aan de muren. Gecombineerd met het onze en opnieuw gerangschikt, zou het een huis kunnen creëren waarin we voor altijd zouden kunnen wonen, zoals het appartement waar ik laat ben vader, decorateur Mark Hampton, en mijn moeder, Duane, kochten het jaar waarin ik ben geboren en waar ze nog steeds woont. De in cadeaupapier verpakte vierkante meters kwamen ook met een onverwacht achtergrondverhaal: het blijkt dat Michael de kerstman om meer ruimte had gevraagd nadat hij Miracle op 34th Street had gezien. Dus bedankt, Kerstman. Bedankt, Michael. En bedankt, Twentieth Century Fox!

Het plannen van iemands voorzienbare permanente woning geeft iemand een vergunning, misschien zelfs een mandaat, om alleen te leven met wat je werkelijk, werkelijk liefhebt. Dat betekent voor mij klassieke details. Architectonische fragmenten à la Sir John Soane. Grand Tour-souvenirs. Landschapsschilderijen van Julian Barrow, prenten van Giovanni Battista Piranesi en Hector d'Espouy, en foto's van Massimo Listri. Zijdefluweel met tijgerstrepen en tapijt met antilopenvlekken. Ierse matten. Marmeren mantels. Meubels uit Lodewijk XIV en XVI, echt of niet. En antiek uit Regency, Empire en Napoléon III.

Omdat ik ook van mijn familie houd - en gelukkig wil leven met - mijn familie, moest ik ook een beetje rekening houden met hun verlangens. Pavlos vroeg om kaarten, een groene eetkamer (wie weet waarom), een Toto-toilet in zijn bad (ik ben persoonlijk een liefhebber van Gerbers spoelmeter) en een afzuigkap die naar buiten ventileert in plaats van recirculeert. Het Department of Buildings van New York City had verschillende ideeën over de motorkap, maar ik slaagde erin de andere drie te beheren, en de laatste keer dat ik het controleerde, zou ik dat nog steeds een voldoende cijfer opleveren. Kiki wilde een groene slaapkamer, wat geen probleem was, en de jongens zeiden dat ze graag internationale voetbalsterren wilden worden - sorry, niet mijn afdeling.


  • Klassiek ontmoet modern in de familiekamer van het onlangs gerenoveerde appartement in Manhattan van binnenhuisarchitect ...
  • Hampton staat in de woonkamer naast valse boekenkastdeuren met stekels bij de Dummy Book Co. die uitkomt op de eetkamer
  • Aan één kant zijn gipsen medaillons van Romeinse keizers aan de muur bevestigd en de beschot is behangen met digitaal ...
1 / 11

Klassiek ontmoet modern in de familiekamer van het onlangs gerenoveerde appartement in Manhattan van binnenhuisarchitect Alexa Hampton, bankier Pavlos Papageorgiou en hun drie kinderen. Het bureau komt uit haar collectie voor Hickory Chair, en ze ontwierp ook de cocktailtafel (gemaakt door Frederick P. Victoria & Son) en de clubfauteuil in Jansen-stijl.


Door de drie appartementen aan elkaar te rijgen, zou een groot deel van de eerdere renovatie ongedaan moeten worden gemaakt. Er waren nachten dat ik niet kon slapen omdat ik erover nadacht, dus ik schetste verschillende scenario's totdat ik me uiteindelijk in bed terugtrok. Beslissen over het perfecte plan was alsof ik een losse tand keer op keer wiebelde totdat hij er eindelijk uitkwam. Onze voormalige hoofdslaapkamer is nu de eetkamer. Mijn prachtige eiken inloopkast bleek de perfecte plek voor een mooie, zij het kleine logeerkamer. Wat betreft de drie kleine originele keukens, ik veranderde ze in de droomtrifecta van een appartementsbewoner: een wasruimte, een bar en een woonkeuken.

Dankzij de verlegenheid van mijn jeugd waren onze muren al tien jaar grotendeels gebroken wit, dus het kiezen van kleuren was een uitdaging. Toen Pavlos eenmaal om een ​​groene eetkamer vroeg, voelde ik me niet goed met slechts één kleurrijke ruimte, dus riep ik de moed in mij op, een opwindend maar ontmoedigend voorstel. Terwijl het uitschudde, omhelsde ik uiteindelijk donkergroen (eetkamer), blauw (familiekamer en logeerkamer), avocado-groen (Kiki's kamer) en zwart (de keuken). Voor reliëf zijn de gangen beige geverfd en zijn de woonkamer en de hoofdslaapkamer taupe. Maar hoe kunnen de nieuwe chromatische ruimtes visueel met elkaar in verband worden gebracht, vooral degene die door openingen of verbindingsdeuren kunnen worden gezien? In samenwerking met de Gracie-behangstudio heb ik een zilverkleurige schilderkunst aangepast voor de inkomhal, door tonen toe te voegen die uit de andere kamers zijn getrokken, zodat het dient als een hint van dingen die komen gaan.

Om de relatie tussen de woonkamer en de aangrenzende eetkamer aan te halen - ze worden vergezeld door dubbele deuren op briljante wijze vermomd, ik ben niet te bescheiden om te melden, zoals boekenkasten - ik werkte samen met kunstenaar Chuck Fischer om Mudejar-tegelontwerpen aan te passen in twee variaties die we digitaal op canvas hebben geprint en op de kamers hebben aangebracht ' beschotten.

Het was net zo fascinerend om het effect van de renovatie op mijn gezin te zien als de moeren en bouten van het project. De eetkamer staat centraal in Hampton-Papageorgiou: we eten en entertainen daar, maar ik hou ook van werken aan tafel en zelfs mijn haar daar af en toe laten stylen (mijn bad is misschien perfect, maar dat is het ook minuscuul). Pavlos houdt van de inkomhal en verheugt zich over zijn rol als aangewezen podium voor de post, de kerstboom en koffers die worden ingepakt. Markos liep een keer de woonkamer binnen, noemde het 'meest succesvol' en liep toen naar buiten. Kiki's queen-size bed maakt haar in vervoering. Wat Michael betreft, hij is trots op elke vierkante centimeter van de plek en heeft het gevoel dat hij de auteur van alles is. Wat hij in zekere zin ook is. Maar ik heb de Kerstman een brief geschreven, voor het geval dat, om hem te laten weten dat er geen sleutels meer nodig zullen zijn.

instagram story viewer