We kunnen niet genoeg krijgen van de retrovibes in This Brooklyn Brownstone

Toen Chris Bletzer op zoek ging naar een nieuw huis in Brooklyn, had hij een heel specifieke visie in gedachten: “Wat ik wilde was een soort afbrokkelende, vallende brownstone die niet was aangeraakt in een miljoen jaar ', zegt de International Fashion Director bij Time, Inc./InStyle, die regelmatig interieurontwerp op zich neemt als een side-gig (hij voltooide een certificaatprogramma aan Parsons School of Ontwerp). Zijn droom was om naar binnen te gaan en alles in vorm te krijgen, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. Hij kon niets vinden in zijn prijsklasse, en de inventaris was er niet in zijn favoriete buurt, Bed Stuy. Chris bleef bijna een jaar zoeken, dus toen hij een brownstone van drie verdiepingen vond die al was gerenoveerd - met een buitenkant waar hij van hield en een interieurindeling die logisch was - ging hij ervoor.

Door tonnen ruimte-uitbreidende en prijsbewuste trucs toe te passen in de twee smalle, hoge bovenste verdiepingen van het gebouw, was Chris in staat om ze zich thuis te laten voelen met slechts een cosmetische renovatie. Hij sprong er zelfs in waar hij kon, schilderde en zocht zichzelf om de kosten te drukken. (Een van de gemakkelijkste manieren om de hypotheek te verlagen: hij verhuurde het tuinappartement zoals het is.) Het verhaal van dit huis, zegt Chris, is het verhaal van de dealers en aannemers en makers die hij langs de manier. Het was ook een gewoonte om zich terug te trekken uit de explosies van kleur in zijn vorige projecten, gewoon om te zien of hij de dingen anders kon doen. "Ben ik op mijn gemak met witruimte?", Vroeg hij zich af. "Dit was een hele oefening in terughoudendheid."

Trendy guldenroede en roze tinten in de woonkamer van Chris brengen warmte in een ruimte die anders kleurbeperkt was. Een budgetvriendelijke CB2 bank en CB2 gepoedercoat aluminium rek (in 20 minuten gemonteerd door een TaskRabbit huur) staan ​​naast '90s Cinema Chairs van Gunilla Allard en een ander antiek van Richard Kazarian, de koffie tafel. Maar de salontafel was in het begin geen salontafel - de poten waren oorspronkelijk veel langer, totdat Chris kon het niet boven plaatsen om als bureau te gebruiken en besloot ze af te hakken voor zijn woonkamer in plaats daarvan. "Het verankert alles", zegt hij.

Foto: Helen Eriksson

In de roestvrijstalen keuken, is een deel van zijn collectie antiek zilver te zien. Hoewel de planken lijken op het geverfde hout dat in de rest van de keuken wordt gebruikt, is het eigenlijk een subtiele verandering in kleur en textuur - en een grote verandering in materiaal. Hij bekleedde twee stukken zeer betaalbare MDF met een bout groen leer, een kleur geïnspireerd op een vintage Aziatische schaal die nu aan een aangrenzende muur hangt. Om de planken nog duurzamer te maken, liet Chris zijn aannemer een paar stukjes overgebleven roestvrij staal snijden en aanbrengen ze naar de bovenkant van de planken, wat 'ook al het soort bedrog verbergt dat we hebben gedaan om het leer op de MDF. "

Foto: Helen Eriksson

Een zicht op de eetkamer van Chris vanaf de trap, met rechts een stukje van de roestvrijstalen keuken. De kamer is een studie in het combineren van high-end antiek, klassieke vintage en kringloopwinkelvondsten: het Milo Baughman-dressoir en de eettafel zijn van Richard Kazarian Antiques, en spaghettistoelen van Giandomenico Belotti hangen samen met andere vintage stukken uit de jaren '60 en 'jaren 70. Chris vervaardigde de kroonluchter uit een rotankom van $ 25 die hij vond op Brimfield, de grootste antiekmarkt van het land.

Foto: Helen Eriksson

Tijdens de renovatie scheurde Chris de trapleuning en veranderde deze om de muur als een leuning te bekleden, waardoor de kamer werd geopend en extra zitplaatsen voor gasten werden gecreëerd. "Het zijn deze kleine trucjes waarbij we het wiel natuurlijk niet opnieuw uitvinden, en natuurlijk niet veel geld uitgeven... maar het heeft de ruimte gewoon volledig getransformeerd. "

Foto: Helen Eriksson

"Ik heb altijd al een roestvrijstalen keuken gewild", zegt Chris. "Allereerst kook ik veel, vermaak ik veel, en ik had net het idee dat, weet je, een industriële keuken roestvrij staal met een reden, toch? " Het materiaal, zegt hij, kan “tegen een stootje” en is in principe onverwoestbaar. Hij ontwierp zelf een deel van de keuken en liet deze door bouwen Bowery Restaurantbenodigdheden Chris ontwierp ook de houten kasten, die vervolgens werd gebouwd door een houtbewerker in de Brooklyn Navy Yard. De verlichtingsarmatuur komt uit Randverlichting.

Foto: Helen Eriksson

Een bepaald Venetiaans palazzo uit de zestiende eeuw inspireerde Chris als het om zijn roze slaapkamer ging. "Ik wilde iets dat humeurig zou zijn en de zachte verlichting het beste zou oppikken", zegt hij, "en nogmaals, er was het hele idee om alleen kleur te integreren als het echt tonaal kon zijn." palazzo dat hem inspireerde, had een echt sierlijke, vergulde kroonluchter en donker hout, dus Chris verwerkte deze materialen en kleuren door middel van een bedlamp en een zwaar, donker dressoir (een familie erfstuk).

Foto: Helen Eriksson

De badkamermuren op de eerste verdieping zijn geïnspireerd op drie dingen: Keith Haring, Kelly Wearstler's Graffito behang, en geschilderde paneel etalages David Davis deed dat een paar jaar geleden voor Tory Burch. In plaats van geld te steken in de aanschaf van het behang, wat neerkomt op een koele $ 1.032 per set panelen, besloot hij een fotobehang te schilderen dat uit elk punt van inspiratie putte. "Ik heb behoorlijk wat geoefend op sommige boards", zegt hij. 'Toen ik eenmaal de penseelstreek had... binnen een uur had ik het hele ding geverfd. "

Foto: Helen Eriksson

De muurschildering is in dezelfde geest als veel van Chris 'vorige werk (zie: gedurfde kleuren en hoog contrast). Goedkope en vrolijke rubberen garagetegels op de vloer, een kostbare 19e-eeuwse antieke spiegel, een Yves Klein-blauwe Formica-ijdelheid en zijn eigen handgeschilderde fotobehang creëren een kakofonie van persoonlijkheid.

Foto: Helen Eriksson

Het spetterende groene CB2-bureau van Chris, dat tegen een slaapkamermuur is geplaatst en versierd is met een Bitossi-lamp uit het midden van de eeuw, doet ook denken aan zijn eerdere ontwerpprojecten. "Ik werk in de mode-uitgeverij, toch, en we praten altijd over de manier waarop moderne vrouwen zich kleden," zegt hij. "[Ze] kunnen het Zara-stuk integreren met een Chanel-accessoire en misschien wat ready-to-wear. Dat is hoe chique mensen zich kleden... Dezelfde regels zijn van toepassing op het inrichten van uw huis. "

Foto: Helen Eriksson

De badkamer op de bovenverdieping draait het kleurenpalet van het huis op zijn kop en gaat helemaal naar zwarte tegels. "De badkamer is superklein, dus ik had het gevoel dat we er gewoon een negatieve leegte van maken", zegt hij. Tegels van 4 bij 10 inch met contrasterende witte voeg geven het een jaren 70-sfeer, en een dakraam zorgt voor natuurlijk licht.

Foto: Helen Eriksson

Een detail van Bletzers dressoir, dat ooit van zijn grootvader was. "Dat is zo'n sentimenteel stuk", zegt hij. "Ik heb dat letterlijk bij me gehad in elke kamer die ik ooit heb gehad in mijn hele leven."

Foto: Helen Eriksson
instagram story viewer