Het nieuwe brutalistische hoofdkantoor van Acne Studios is onze ultieme ontwerpinspiratie

Mode merk Acne Studios heeft een kantoorruimte gecreëerd die lijkt op een chique fashion high school- (te laat om in te schrijven?) via het gloednieuwe hoofdkantoor in Stockholm. Met de naam Floragatan 13 - na de straat waar het zich bevindt - transformeerde het merk de voormalige Tsjechoslowaakse ambassade die in 1972 werd gebouwd en ontworpen door Jan Bočan door op maat gemaakte meubels, eclectische kunst en, natuurlijk, designelementen toe te voegen die in Acne Studios ' kenmerkende roze tint. Het brutalistische gebouw beslaat meer dan 10 verdiepingen, allemaal met de kenmerkende esthetiek van het merk, met dank aan het eigen ontwerpteam en de Zweedse architect Johannes Norlander Arkitektur.

"Ik wilde dat de modestromen zouden stromen, met een gebouw dat het gevoel van constante vooruitgang weergeeft, van een experimentele plek", legt Jonny Johansson, creatief directeur van Acne Studios, uit. "Nu we deze ruimte hebben gecreëerd, ben ik erg trots dat we samen iets hebben bereikt." Voor het geval je het je afvraagt: hier zijn de tips die we van plan zijn te stelen en in de onze te verwerken huizen.

Max Lamb op maat ontworpen al het meubilair in het nieuwe hoofdkantoor van Acne Studios. Elke kamer is bedoeld om medewerkers aan te moedigen elkaar te ontmoeten en te socializen tussen afdelingen.

Annabel Elston

Combineer meubels met de omgeving

Brutalistische betonnen en bakstenen muren ontmoeten hun match met de uit steen gehouwen stoelen van kunstenaar en ontwerper Max Lamb. Als het op dit soort ruimtes aankomt, is de grootste impact die je kunt hebben soms door stoelen en meubels naadloos te combineren voor een camouflage-effect in plaats van contrast te creëren. We denken dat de look een surrealistisch effect afgeeft en ervoor zorgt dat de algehele kamer een kunstgalerie-sfeer heeft.

Er zijn vier ontwerp- en productievloeren in het gebouw, waaronder een paskamer, ontwerpstudio, atelier en stoffenwinkel.

De kantine van het hoofdkantoor bevindt zich in de voormalige bioscoop van de ambassade in de kelder.

Ga voor groots en textuur als het om kunst gaat

In de stoffen kamers en ateliers van Acne Studios bevinden zich kunstwerken die in enorme proporties zijn opgeblazen. De extreem kleurrijke, grootschalige stukken vormen een groot contrast met de betonnen muren en de stijve, stenen stoelen. Artiest Daniel Silver creëerde ook de reeks abstracte collages in elke kamer, waarbij het overtollige Acne Studios-materiaal in het proces werd verwerkt, voor een extra dosis textuur en echte merkoverbelasting.

Speel met scherpe lijnen en rondingen

Met muren van met de hand gebeiteld beton en scherpe lijnen op het plafond en de vloeren heeft de kantine een serieuze wow-factor. De variatie in harde, rechte en gebogen lijnen maakt deze ruimte bijzonder opvallend. De combinatie van de ronde houten tafels, de ronde rode meubels en het ronde kunstwerk van Daniel Silver creëert intrinsiek een overtuigend onderscheid tussen alle rechte lijnen in de kamer. Wees niet bang om harde en zachte elementen in je eigen ruimte te combineren.

Laat de kamer knallen met pastelkleurige verlichting

Veel van de verlichtingsarmaturen in de ruimte helpen de betonnen muren op te fleuren vanwege hun mooie roze tinten (we zijn nog steeds niet over een lichtroze kleur). Kunstenaar en oude medewerker Benoit Lalloz ontwierp alle verlichtingsarmaturen in de ruimte - 23 verschillende lampen om precies te zijn - en elk werd ontworpen voor een bepaald doel met behulp van zeer bekwame technieken, van machinale bewerking tot glasblazen. Onze favorieten, de 'roze lampen', weerspiegelen de stolplampen en drukken perfect de geest van Acne Studios uit.

De bibliotheek op de begane grond moedigt het personeel van Acne Studios aan om boeken te lenen en inspiratie op te doen. En die banken, wees stil in ons hart!

Gespiegeld meubilair maximaliseert een ruimte

Als u geen traditionele spiegel in uw ruimte wilt, overweeg dan het plezier van reflecterende, gespiegelde meubels. Max Lamb creëerde de gespiegelde tafel die te zien is in de bibliotheek op de begane grond, die een lange weg gaat om een ​​kamer dynamischer en interessanter te maken. Een spiegeltafel kan zelfs de meest sombere ruimtes ineens moderner maken.

instagram story viewer