Een ingetogen strandhuis dat op kunstzinnige wijze de conventie in de Hamptons doorbreekt

Voor Hollywood-componist Jonathan Sheffer hebben ontwerper Jack Ceglic en architect Manuel Fernandez-Casteleiro nauwgezet een Sagaponack-huis bijgewerkt zonder een spoor achter te laten

"De uitdaging was om het er niet uit te laten zien alsof we te veel deden - we wilden dat het eruitzag alsof we niets deden", zegt ontwerper en kunstenaar Jack Ceglic. Hij heeft het over zijn onlangs voltooide tweejarige restauratie van een 19e-eeuws huis met dakspanen nabij de oceaan in Sagaponack, New York, een van de rustigere - zij het meest gewilde - Hamptons-gehuchten. Hoewel Ceglic een juweeltje van een project was, overwogen Ceglic en zijn partner in het leven en in het bedrijfsleven, architect Manuel Fernandez-Casteleiro, zorgvuldig de reikwijdte ervan voordat ze eraan begonnen. En ze werden onmiddellijk getroffen door de subtiliteit van het pand te midden van de overrompelde buren. "Daarom hebben we de baan aangenomen, omdat het huis een zekere eenvoud en nederigheid heeft", zegt Fernandez-Casteleiro, "en van binnen hebben we iets buitengewoons en moois gemaakt."

De eigenaar, componist en dirigent Jonathan Sheffer van het huis, een vriend van het echtpaar dat de hulp van Ceglic had gekregen bij twee eerdere projecten - zijn East Hampton-huis, waar hij twintig jaar woonde, en een herenhuis aan West 10th Street in Greenwich Village - wisten dat ze de perfecte bij elkaar passen. Terugkijkend, zegt hij, “door het huis en zijn geschiedenis en vintage te respecteren, hebben ze zich echt in de stijl van het huis gestort in plaats van enige vorm van van nauwkeurigheid. " Het is inderdaad de bedoeling dat een bezoeker van het huis, door het ontwerp, niet waarneemt dat er een moeizaam 'beeldhouwproces' was betrokken bij de renovatie, die bestond uit het verwijderen van een aantal toevoegingen die in de 20e eeuw zijn gemaakt, zodat het enige dat overbleef de originele voetafdruk van 2.000 vierkante meter was (en een add-on gebouwd in de jaren 1920).

"Het huis had een heel ongebruikelijke aantrekkingskracht op mij - ik kan het niet echt beschrijven, het greep me gewoon", zegt huiseigenaar Jonathan Sheffer van zijn aan het strand grenzende huis in Sagaponack, New York, oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1880. "Het heeft nog steeds rust voor een landweg", merkt architect Manuel Fernandez-Casteleiro op. De landschapsarchitect, Edwina von Gal, liet na de renovatie alle planten verwijderen en terugplaatsen. De lichtontwerper, Davis Mackiernan, installeerde zeer delicate downlights boven de veranda en in elk van de dakkapellen, "zodat het huis 's avonds gloeit", zegt ontwerper Jack Ceglic.

Sheffer had twee eerste verzoeken van het ontwerpteam, die beide voorzichtig moesten worden afgewezen: verplaats het huis van de weg af en schilder het wit. "We stonden erop dat hij het als een straathuis zou houden, omdat het zo uniek is in de Hamptons", zegt Ceglic, mede-oprichter van high-end kruidenier Dean & Deluca, zittend in een zonnige salon in het appartement dat hij deelt met Fernandez-Casteleiro op lagere Fifth Avenue in Manhattan. Sheffer, de vader van tweeling peuterdochters, en wiens credits de score voor 1994 omvatten Interview met de vampier, noemt zijn verzoek om de structuur nu "gek" te maken, grotendeels dankzij de "Japanse schermweergave van mensen die joggen, wandelende honden, fietsen, vlak voorin". Toen het kwam aan het palet van het huis: "Jonathan wilde de lambrisering schilderen, en we zeiden absoluut niet - het was het enige huis in de Hamptons dat we ooit hadden gezien dat niet was geverfd," voegt toe Ceglic. De sparrenpanelen langs de binnenmuren, met hun nautische uitstraling en lichtgroene tint, waren minutieus verwijderd en genummerd tijdens de renovatie, zodat ze opnieuw op hun plaats konden worden geïnstalleerd nadat de kern volledig was herbouwd. Geluidsisolatie, centrale lucht en delicate verlichting, met dank aan ontwerper Davis Mackiernan, behoorden tot de "onzichtbare" toevoegingen.

Fernandez-Casteleiro vergelijkt poëtisch de manier waarop het huis zich nu opent voor een zeeschelp - een gesprek tussen ruimtes dat begint in de modderkamer en breidt zich naadloos uit, via de eerste verdieping, waar de originele scheidingsmuren werden verwijderd om lange 60-voet uitzichten te creëren, en uit in de verschillende buitenruimtes spaties. "Wanneer je het huis verlaat, is er een groot zicht op het zwembad, dan een groot zicht op de moestuin en dan een groot zicht terug naar het huis", zegt hij, "Het is als een DNA-helix, of een nautilus, die zich uitbreidt bij elke nieuwe ruimte. " Het landgoed van 1,2 hectare, dat veel groter aanvoelt, deels dankzij de aangrenzende beschermde velden, omvat een werkplaats die omgebouwd is tot een studio, een poolhouse, een fitnessruimte en een schuur-annex-gast huis. Een dramatische cementmuur werd gestort, na veel omzomen en haken van de kant van alle betrokken partijen, om een weggestopt geheime tuin beschermd tegen verkwikkende zeebriesjes, waardoor anders kwetsbare lokale flora kan gedijen binnen. Het weelderige terrein is bedacht door de beroemde landschapsarchitect Edwina von Gal in overleg met Ceglic en Fernandez-Casteleiro. Strikt afkerig van het gebruik van chemicaliën bracht Von Gal kippen en zelfs een paar geiten binnen, de laatste van die uiteindelijk moest worden verzonden nadat het 'te feestelijk' was geworden, vertelt Fernandez-Casteleiro met een lach.

Uiteindelijk is Ceglic nadrukkelijk over het feit dat, voor dit project en elk ander waaraan hij werkt, de focus ligt is uitsluitend op de inwoners en beseffen voor hen wat ze misschien niet voor zichzelf zouden kunnen communiceren. "Het is geen decoratieverhaal," zegt hij glimlachend. "Het is een levensstijlverhaal - over deze man en zijn huis.


  • een inkomkamer met jassen aan een muur en hoeden op een plank door kunst
  • verschillende knusse meubels vullen een kamer met een muur van ramen
  • een eethoek in de hoek met een ronde tafel bij een muur van ramen
1 / 14

De modderkamer, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de eetkamer, is bedoeld om een ​​"doorleefde look" over te brengen, zegt ontwerper Jack Ceglic, wijzend naar de blootliggende multiplex kapstok. Niets is verborgen en tentoongesteld zijn kunstwerken uit de collectie van huiseigenaar Jonathan Sheffer, waaronder stukken van Elliott Puckette, James Rosenquist, Nick Zdon, Beverly Pepper en Billy Sullivan.


VERWANT:Een duplex in Manhattan van een ontwerper, waar een wereldwijd perspectief het gevoel van thuis onderstreept

instagram story viewer