Architect Paul Ashley transformeert een Hollywood-huis

De architect creëerde een luchtiger leefruimte om de verbinding tussen binnen en buiten te benadrukken

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in de uitgave van Architectural Digest van februari 2007.

Mijn hele filosofie over architectuur en ruimte ', zegt Xorin Balbes,' is dat er een zeer sterke relatie moet zijn tussen de binnenkant en de buiten. "In feite onderschrijft de in Los Angeles gevestigde, metafysisch ingestelde ontwerper een aantal van dergelijke principes, en hij is niet verlegen om ze delen. "Om mensen en hun ziel te laten verjongen, zijn er twee dingen die ze moeten doen", stelt hij. "Ze moeten het gevoel hebben dat ze ingesloten zijn, en ze moeten uitgestrektheid voelen." En: "Ontwerpen gaat over het vertegenwoordigd hebben van alle elementen - aarde, lucht, vuur en water. Als dingen op die niveaus in balans zijn, zijn de dingen in de mensen zelf in balans. ”Deze laatste uitspraak kan zelfs worden onderstreept met een kleine prik in de borst van de luisteraar.

Balbes begon enkele jaren geleden met het formuleren van zijn persoonlijke esthetiek - enige tijd nadat hij het raambekledingbedrijf in Michigan van zijn familie had verkocht en zich ertoe had verplicht "niet werken totdat ik iets vond waar ik volkomen gepassioneerd over was." Hij ontdekte zijn roeping toen hij een Spaans huis uit 1915 in Montecito, Californië, renoveerde zichzelf. Sindsdien heeft hij goed gedocumenteerde restauraties geleid van het neo-Florentijnse landgoed Norma Talmadge en het neo-Mayan Sowden House van Lloyd Wright in Los Feliz; samen met architect Paul Ashley om TempleHome op te richten, een high-end residentieel en commercieel ontwerpbedrijf; en staat op het punt een nationale woninginrichtingslijn te lanceren die "niet alleen een product maar een hele levensfilosofie" biedt. Indrukwekkend, gezien het feit dat hij nog geen tien jaar geleden werkloos was.

Een recent voltooid project in de Hollywood Hills zou kunnen dienen als demonstratiehuis voor de ontwerpprincipes van Balbes. Een paar jaar geleden, toen hij en Ashley midden in de bouw van een kleine, Japans verbogen woning zaten, kwam de naastgelegen plaats op de markt, een vaak verbouwde doos van twee verdiepingen uit de jaren 50. "Het huis was opgedeeld in heel veel kleine kamers en er was niet veel verbinding tussen het huis en de buitenkant", herinnert Balbes zich. Met andere woorden, het vertegenwoordigde een kans die ze niet konden laten liggen. De partners kochten het en gingen aan het werk voordat ze zelfs naast de deur klaar waren. 'De eerste vraag', vertelt Balbes, 'was: hoe open je dit huis?' Het korte antwoord: door het uit te halen en opnieuw te beginnen.


  • Ontwerper Xorin Balbes en architect Paul Ashley van TempleHome in Los Angeles transformeerden een Hollywood Hills-residentie ...
  • Het originele huis
  • De ingang voorafgaand aan renovatie
1 / 11

Nichols Mary E.

Ontwerper Xorin Balbes en architect Paul Ashley, van TempleHome in Los Angeles, transformeerden een Hollywood Hills residentie, waardoor een luchtiger leefruimte wordt gecreëerd die de verbinding tussen binnen en buiten benadrukt buiten. Om bruikbare ruimte in de voortuin te winnen, bouwde het team een ​​keermuur met glazen panelen dicht bij de straat; daarachter zetten ze een zwembad in. Ze vervingen ook de aluminium gevelbeplating aan de gevel door ceder.


Het lange antwoord: door muren en gangen, deuren en bogen af ​​te trekken en 850 vierkante voet onbelemmerde ruimte toe te voegen. Door de smalle woonkamer naar buiten te schuiven en deze aan de ene kant te omsluiten met glazen schuifregelaars en aan de andere kant glaspanelen. Door een doolhof van kleine kamers naast de woonkamer te ruilen voor een ruime gezinsruimte. Door de trap opnieuw in glas te plaatsen en de hoofdslaapkamer te openen naar zowel de woonkamer beneden als de achtertuin erachter. Buiten bouwden Balbes en Ashley een keermuur dicht bij de straat om de bruikbare ruimte in de voortuin te verdubbelen en plaats te bieden aan een klein zwembad.

Een van de weinige overblijfselen van het oorspronkelijke huis is de dubbelhoge open haard in de woonkamer. Een verscheidenheid aan texturen speelt nu met de ruwheid van de omringende schelpsteen uit Texas: gladde kalkstenen vloeren, wengé-houten kasten, roestvrijstalen tegels. Strak omlijnde stukken, veel ontworpen door TempleHome, helpen de balans tussen open en ingesloten ruimte te behouden. Wat betreft de vier elementen, de kamers zijn luchtig, de materialen zijn aards en een vuurplaats aan de voorkant en een waterpartij aan de achterkant vormen een aanvulling op de open haard en het zwembad.

Ruim voordat het huis klaar was, had het een nieuwe eigenaar - de bewoner van dat kleine huis ernaast, Bill Block, een filmfinancier en producer (zijn Spring Break in Bosnië, met Richard Gere en Terrence Howard, komt deze winter uit). "Ik hield van het eerste huis", zegt Block over zijn vorige door Balbes ontworpen woning. "Het was als de perfecte penthouse-suite. Dit is meer een huis-huis. Het is echter een soortgelijk gevoel vanwege de smaak van Xorin, die een prachtige combinatie is van dramatisch en conservatief. 'Block had er geen moeite mee om opnieuw te beginnen. 'Xorin zei me wat ik moest doen: breng de glazen tafel en een paar stoelen.' Al het andere was nieuw. " Alles, behalve zijn kunstcollectie - de Serra in de nieuwe woonkamer; de Warhol aan de voet van de trap; de Bleckner die ruimte deelt in de eetkamer met een foto van Richard Misrach.

"Ik vind het altijd interessant wie mijn eigendommen koopt", mijmert Balbes. "Het is alsof ik hun visie van tevoren kende. Dan stappen ze erin, en het is een zeer soulvolle zaak. ”Als dat zo is, staat TempleHome op het punt om Bill Block's visie opnieuw vorm te geven. Om zijn werkruimte uit te breiden, ontwerpt het team een ​​gedurfde glazen kubus, toegankelijk via een glazen brug, die boven de garage zal zweven - een muurloos kantoor. Over leven binnen en buiten gesproken.

instagram story viewer